Jeszcze w starym roku przybywam do wątku słodkich kotków wraz z moim tymczasikem Tymonkiem.
Cały Wasz znakomity "wstępniak" wydrukowałam, mam zawsze przy sobie i ciągle tam zaglądam

Mimo to mam kilka pytań, które wynikają z mojego kompletnego braku doświadczenia z cukrzycą oraz obaw i "lekkiej" paniki
W tej chwili podaję Tymusiowi insulinę Caninsulin strzykawką U 40 i mam ogromne problemy z nabieraniem odpowiedniej dawki (teraz 2 jednostki), bo walczę z powietrzem, które zasysam zamiast leku albo wraz z lekiem. Czytałam na forum Krakvetu, że nie ja jedna mam ten problem, ale nie znalazłam pomocnej podpowiedzi
Chciałam dopytać o glukometr. Podobno większość z Was używa Accu-Check Acctive. W mojej aptece go nie ma, ale mogą zamówić. W Internecie znalazłam kilka modeli i nie wiem, który jest najlepszy.
W aptece polecano mi glukometr GLUCOSENSE z biosensoryczną metodą pomiaru (nie trzeba kropli krwi nakładać na pasek, tylko on sam absorbuje czy jakoś tak. Oczywiście niewiele z tego zrozumiałam, bo nigdy jeszcze nie posługiwałam się takim urządzeniem).
Gdzie zaopatrujecie się w insulinówki, bo strasznie trudno je kupić
Być może odpowiedzi na moje pytania gdzieś w wątku można znaleźć, wybaczcie proszę, że idę na skróty - walczę z powodzią w domu i z trudem staram się wszystko ogarnąć
Bardzo liczę na wyrozumiałość, podpowiedzi i kciuki za Tymusia, który jest naprawdę słodkim kotem.
Niestety jego stan jest bardzo kiepski, jest bardzo wyniszczony, pewnie niemłody (ale wieku stwierdzić się nie da, bo spustoszenie organizmu jest zbyt duże. Nie wiadomo co jest wynikiem choroby, a co wieku). Ma w sobie śrut, mostek źle zrośnięty po połamaniach, powiększoną korę nerek, dwa ostatnie ząbki. Z trudem funkcjonuje, ale mocno trzyma się życia - to bardzo dzielny Tymianek. I ja nie mogę go zawieźć...
Niestety teraz On egzystuje (leży i siusia pod siebie lub kawałek obok, z trudem wstaje, powolutku chodzi), a ja chcę zrobić wszystko by zaczął znowu żyć!!! I dlatego pewnie będę Was jeszcze podpytywać o wiele rzeczy
Najlepsze życzenia wszelkiej noworocznej cudowności dla wszystkich słodkich kotków i ich Dużych!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!