Ma ktoś pomysł gdzie można spotkać takie zwierzątko i się na nie napatrzeć?
I tak się zastanawiam porównując zdjęcia, czy ja jakiej hybrydy w domu nie mam. Uszy kładzie po sobie często, łowna jak cholera, zsocjalizowana, ale nie jakoś strasznie miziasta...
Generalnie do lasu mam rzut beretem i już się zdarzało gościć np kunę na ulicy. Na żbikowe zachowanie zwróciła uwagę vetka i mój tata (wiejskie dziecko, sie naoglądał w życiu gadziny leśnej). I tak mnie to nurtuje. Głośno dość o rasie serengeti (hybryda pochodząca od serwala) i powstaje coraz więcej ras-hybryd, a nikt nie interesuje się przeprowadzeniem badań nad polskimi dachowcami (zwłaszcza tymi z wiejskich i podmiejskich terenów) i żbikami. Powszechnie wiadomo że oba gatunki się krzyżowały dość długo... Naturalna hybryda?
Kiedy jasna gwiazdka błyśnie Niech Ci serce radość ściśnie Niech choinka jasno świeci Niech nadziei płomień wznieci Niech kolęda zabrzmi w koło Niech świat śmieje się wesoło Będzie miło i serdecznie A Twe szczęście niech trwa wiecznie.
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność...
To właśnie tego wieczoru, gdy wiatr zimnym śniegiem dmucha - w serca złamane i smutne, cicha wstępuje otucha. To właśnie tego wieczoru, od bardzo wielu już wieków, pod dachem tkliwej kolędy, Bóg się rodzi w człowieku. Radosnych i pogodnych Świąt Bożego Narodzenia oraz Nowego Roku... Agata, Alex, Cyryl i Szelka