POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! teraz pomocy potrzebuje moja mama

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 22, 2010 9:48 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! teraz pomocy potrzebuje moja mama

Kocia Lady, kupiłam w krakvecie 15 kg Puriny na Twój adres, dam znać, jak wyślą. Tak mogę pomóc.
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Śro gru 22, 2010 20:06 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! teraz pomocy potrzebuje moja mama

arwennna pisze:Kocia Lady dopiero znalazłam ten wątek, nie wiedziałam ,że taki jest :oops:
czekałam na wiadomość od Ciebie
trzymałam i cały czas mocno trzymam kciuki :ok:
dagmara-olga ma rację skoro lekarze zdecydowali ,że zabieg będzie powtórzony to nie jest źle :ok:

Niebieskie pudełko po lodach to pewnie to samo które zostawiłam :)
Moi rodzice zostawiają tam jedzonko, powiem żeby zostawiali koło śmietnika to może nikt nie wyrzuci...ręce opadają jak się słyszy o takich ludziach którzy wyrzucają jedzenie...

No witam, już jest lepiej, może mama będzie na święta w domu?? :) co prawda musi leżeć, ale zawsze mam ją przy sobie :ok:
a ten pojemnik tak się domyśliłam, że to Twój stało jeszcze takie pudełeczko, w każdym razie kiciusie lubieją te chrupki Puriny, a produktami Winstona też nie pogardzą... :) może jutro tam zalecę wieczorem i im postawię, tak żeby mnie nikt z pracy nie zobaczył... :oops:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Śro gru 22, 2010 20:10 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! teraz pomocy potrzebuje moja mama

dagmara-olga pisze:Kocia Lady, kupiłam w krakvecie 15 kg Puriny na Twój adres, dam znać, jak wyślą. Tak mogę pomóc.

Dagmara przeogromne dzięki, u nas zapotrzebowanie jest niekiepskie, moje bezdomniaki spod jałowca, "pracowe", pana Jurka podwórkowe, dziadkowe, Luspowe też lubieją, przedszkolaki... całkiem spora gromada... :) :ok: :ok:
Mamę może wypiszą jutro albo pojutrze, Pyśka już tęskni jedna i druga, a w styczniu będzie jeszcze jeden zabieg, i mam nadzieję, że będziemy z mamą hasać :ok: :ok: :ok: jutro zamierzam wpaść do pana Jurka zobaczyć, co tam u Mikrusa i Tygryski II???
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Śro gru 22, 2010 21:59 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! teraz pomocy potrzebuje moja mama

Chrapcie pozdrawiają :1luvu: Mamy 2 nowych-starych towarzyszy :ok:
Obrazek POMÓŻ MU :arrow: Obrazek

Luspa

Od: Pt sie 29, 2008 20:26

Post » Śro gru 22, 2010 22:14 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! teraz pomocy potrzebuje moja mama

Dzięki, Oo no to nieźle a domków starcza na tylu??
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Śro gru 22, 2010 22:29 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! teraz pomocy potrzebuje moja mama

Kocia Kochana Lady, duzo zdrowia dla Mamy. Dla Ciebie tez!

Nie moge pojac skad w ludziach tyle niecheci i nienawisci do zwierzat i ludzi ktorzy im pomagaja. Dokladnie tak, jesli nie chca pomogac to niech choc nie przeszkadzaja.

Kiedy czytam o takich przypadkach jak pobicie karmicielki z Katowic, ciaganie psa za samochodem, czy wlasnie wyrzucanie jedzenia zwierzakom to majac porownanie z krajem, bylo nie bylo, w Ameryce Poludniowej czylo potocznie uwazanego za ten gorszy trzeci swiat, zycze zwierzakom takiego niecywilizowanego trzeciego swiata.

Historii o aresztowaniach za znecanie sie nad zwierzetami, o zmianach prawa takich zeby karac mozna bylo za wyrzucenie zwierzecia z domu czy zniesieniu durnych wewnetrznych przepisow wspolnot mieszkaniowych zakazujach trzymania psow czy kotow w mieszkaniach mam wiele.

Z jednej strony ustawa o ochronie zwierzat jeszcze bardziej nieodoskonala niz w Polsce, brak schronisk dla zwierzat, ogromny, naprawde ogromy problem z bezpanskimi psami. A z drugiej szybkie akcje carabineros, duze z rozmachem naglasnianie akcje sterylkowe, studenci weterynarii zajmujacy sie chorymi, bezpanskimi zwierzakami. Reportaz ze swiezo zorganizowanego schroniska dla zwierzat w malej, turystycznej miejscowosci i dumny z tego burmistrz. I ludzie, moze nawet nie tyle szanujacy zwierzeta ale zyjacy z nimi w symbiozie. Widok jedzenia i wody na ulicach czy innych miejscach nie jest niczym dziwnym i nikt tego nie niszczy. Koty maja najwyrazniej powazanie i lepszy los niz psy. Przed tymi po prostu trzeba sie czasami powaznie bronic.

kociamysza

Od: Czw wrz 24, 2009 17:08

Post » Czw gru 23, 2010 9:52 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! teraz pomocy potrzebuje moja mama

to fajnie, że twoja mama spędzi święta w domu :)
w domu to człowiek ma zupełnie inne samopoczucie niż w szpitalu, więc trzymam kciuki żeby tak było
moi rodzice dzisiaj zaniosą jedzonko więc nie musisz jechać :)
starają się codziennie coś tam zostawić
Ostatnio edytowano Czw gru 23, 2010 9:57 przez arwennna, łącznie edytowano 1 raz

arwennna

Od: Pon lip 21, 2008 14:32

Post » Czw gru 23, 2010 9:56 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! teraz pomocy potrzebuje moja mama

to fajnie, że twoja mama spędzi święta w domu :)
w domu to człowiek ma zupełnie inne samopoczucie niż w szpitalu, więc trzymam kciuki żeby tak było
moi rodzice dzisiaj zaniosą jedzonko więc nie musisz jechać :)
starają się codziennie coś tam zostawić

arwennna

Od: Pon lip 21, 2008 14:32

Post » Czw gru 23, 2010 9:56 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! teraz pomocy potrzebuje moja mama

kciuki za mamę Obrazek

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Czw gru 23, 2010 10:28 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! teraz pomocy potrzebuje moja mama

Kocia Lady pisze:Dzięki, Oo no to nieźle a domków starcza na tylu??

Dwa w jednym (lub nawet trzy) + tri w domku pod balkonem+ syjam obok Chrapkowskich w domku
Obrazek POMÓŻ MU :arrow: Obrazek

Luspa

Od: Pt sie 29, 2008 20:26

Post » Czw gru 23, 2010 18:42 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! teraz pomocy potrzebuje moja mama

Aga :D życzę Wszystkim zdrowych, spokojnych i radosnych Świąt!
A dla wszystkich futerek zdrówka, pełnych brzuszków, max miziań i DOMKÓW!
I żeby zaraz w nadchodzącym Nowym Roku (najlepiej na początku :wink: ) Wszystkie nasze podopiecznie kocie, psie.. i.. inne zwierzęce potrzebujące pociechy znalzały kochające DOMKI :!: :!: :!:

POGODNYCH I SPOKOJNYCH ŚWIĄT!

ObrazekObrazek
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Czw gru 23, 2010 22:05 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! teraz pomocy potrzebuje moja mama

Dziękuję Wam wszystkim za miłe słowa, życzenia i obecność jawną i ukrytą.... Mama dziś w domu, niedługo znów do szpitala, wymaga teraz szczególnej opieki, ponieważ podczas zabiegu doszło do zawału... :( więc maxymalną ilość czasu i uwagi muszę poświęcić jej...
Dagmara-Olga wór już jest, doszedł przeogromne dzięki za jedzonko, będzie świąteczna wyżerka... :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:
Przed chwilą właśnie chodziłam pod jałowiec, zrobiłam nowe podłoże, nieprzemakalne, i zaniosłam duży pojemnik chrupek naoliwionych, oraz trochę kurczaka...w pracy karmią moje kicie potrierzy, dzwonię codziennie, i kolega z pracy jest tak miły...
do pana Jurka jeszcze nie miałam czasu zajść, ani do dziadków, zajdę jutro z życzeniami, i kocim żarełkiem....
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Czw gru 23, 2010 22:13 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! teraz pomocy potrzebuje moja mama

Obrazek

Spokojnych świąt :)

Kasia od Behemotha

Od: Śro wrz 09, 2009 21:04

Post » Czw gru 23, 2010 23:08 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! teraz pomocy potrzebuje moja mama

Obrazek
Wesołych Świąt życzę wszystkim czytającym ten wątek, naszym przyjaciołom, darczyńcom, i po prostu dobrym ludziom, dziękuję Wam za pomoc, wsparcie i życzę pogodnych zdrowych, szczęśliwych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Pt gru 24, 2010 7:54 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! teraz pomocy potrzebuje moja mama

dziękuję Obrazek

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

[poprzednia][następna]