Jedyne takie Dranie. Życie wariata to nie bułka z masłem ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 23, 2010 13:03 Re: Jedyne takie Dranie. Stara panna w przedświątecznym dołku :(

Wielbłądzio pisze:Jestem.
Znowu nie mogłam spać.

Kasia, to mi znowu podjeżdża depresją... Co się dzieje??? :(
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Czw gru 23, 2010 13:56 Re: Jedyne takie Dranie. Stara panna w przedświątecznym dołku :(

Wielbłądzio pisze:
Erin pisze:Cześć Słoneczka! :)
Wielbłąd, Ty zmień tytuł, bo jak widzę tę starą pannę, dostaję doła.
Jak Ty stara, to co ja mam powiedzieć? 8)
Lepiej napisz, co Dranie wymyśliły. Bo moje MPiczki to czorty, nie koty :mrgreen:

22 marca stuknie mi trzydziecha. To jeszcze młoda jestem myślisz :mrgreen: ?

Wielbłądziu, proszę... Mnie 7 dni później stuknie o całe dwa lata więcej niż Tobie. To co ja mam powiedzieć? Też jestem panną, żeby nie było, w związku stałym co prawda - ale za to niezdolną do powiedzenia, że to już na zawsze :roll: A poza tym, to nie ma starych panien - są tylko babki, które nie lubią tracić kasy na kosztowne rozwody :wink:

I nie dawaj się depresji, proszę :cry:
Obrazek

vega29

Od: Pt lip 31, 2009 13:39

Post » Czw gru 23, 2010 14:12 Re: Jedyne takie Dranie. Stara panna w przedświątecznym dołku :(

vega29 pisze:Wielbłądziu, proszę... Mnie 7 dni później stuknie o całe dwa lata więcej niż Tobie. To co ja mam powiedzieć? Też jestem panną, żeby nie było, w związku stałym co prawda - ale za to niezdolną do powiedzenia, że to już na zawsze :roll: A poza tym, to nie ma starych panien - są tylko babki, które nie lubią tracić kasy na kosztowne rozwody :wink:

Vega, normalnie jesteś moją idolką :ryk:

Wielbłądziu, nie poddawaj się :ok: :ok: :ok:

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Czw gru 23, 2010 14:32 Re: Jedyne takie Dranie. Stara panna w przedświątecznym dołku :(

Gdy świat utonie w srebrzystej bieli
I noc się łuną jasną rozpali
Niech się na skrzydłach zlecą anioły
W świątecznej gali

Niech się rozjaśnią myśli i słowa
Niech Gwiazda jasna ręce ogrzeje
Niech daje sercom w bólu zamkniętym
Nową nadzieję
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Czw gru 23, 2010 15:30 Re: Jedyne takie Dranie. Stara panna w przedświątecznym dołku :(

vega29 pisze:
Wielbłądzio pisze:
Erin pisze:Cześć Słoneczka! :)
Wielbłąd, Ty zmień tytuł, bo jak widzę tę starą pannę, dostaję doła.
Jak Ty stara, to co ja mam powiedzieć? 8)
Lepiej napisz, co Dranie wymyśliły. Bo moje MPiczki to czorty, nie koty :mrgreen:

22 marca stuknie mi trzydziecha. To jeszcze młoda jestem myślisz :mrgreen: ?

Wielbłądziu, proszę... Mnie 7 dni później stuknie o całe dwa lata więcej niż Tobie. To co ja mam powiedzieć? Też jestem panną, żeby nie było, w związku stałym co prawda - ale za to niezdolną do powiedzenia, że to już na zawsze :roll: A poza tym, to nie ma starych panien - są tylko babki, które nie lubią tracić kasy na kosztowne rozwody :wink:

masz racje vega :wink:

a ja za raz ,dwa ,trzy no dobra za ...pół roku będę półwieczna ,wszystko co najlepsze już za mną ,Kaśka przed tobą najlepsze ,najpiękniejsze lata ,a gdzieś w pobliżu coś wielkiego ,tylko my szukamy na zasadzie patrzymy ,a nie widzimy.

Buziaki słonko .
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Czw gru 23, 2010 15:41 Re: Jedyne takie Dranie. Stara panna w przedświątecznym dołku :(

Kasiu, młode dziewczę jesteś. 8)
Głaski dla koteczków i buziaki! Trzymaj się. :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Czw gru 23, 2010 16:23 Re: Jedyne takie Dranie. Stara panna w przedświątecznym dołku :(

Nawet tak nie pisz Szczawiku :twisted:

Obrazek
Obrazek

gattara

Od: Czw kwi 20, 2006 7:03

Post » Czw gru 23, 2010 16:29 Re: Jedyne takie Dranie. Stara panna w przedświątecznym dołku :(

Jak Ty jesteś stara, to ja już nie żyję :D
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Czw gru 23, 2010 16:45 Re: Jedyne takie Dranie. Stara panna w przedświątecznym dołku :(

Wielbłądzio pisze:Dranie mruczą jak szalone. Maciejek, Nunu, Żaba (nadal nie miałam jeszcze czasu na wytopienie smalczyku :twisted: ), Doryś, L`amurek... One mnie chyba kochają :1luvu: Teraz chodzą wokoło mnie i mruczą prawie wszystkie, jeszcze trochę i Dunieczka też się pod ich wpływem zreformuje :mrgreen:
Chyba na pewno :D
No toć przecież mówiłam, że kochana jesteś 8)

vega29 pisze:A poza tym, to nie ma starych panien - są tylko babki, które nie lubią tracić kasy na kosztowne rozwody :wink:
Boskie!
:ryk:
Chlory, Potwory & Psy
ObrazekObrazek Obrazek

"A house is not a home without a cat"

behemotka

Od: Sob maja 10, 2008 20:58

Post » Czw gru 23, 2010 20:20 Re: Jedyne takie Dranie. Stara panna w przedświątecznym dołku :(

Dzięki Dziewczyny.
Ja naprawdę bardzo staram się nie dać :(

W dzień pojechałam do urzędu, zanieść do kadr zwolnienie. Zajrzałam do 'moich' dziewczyn z poprzedniego pokoju, wycałowałam się z nimi (szczerze, bo akurat Jolę i Ninę zawsze lubiłam)... Po Świętach wybieram się zaś na kawkę do pani naczelnik :twisted: , oj bokiem jej chyba ta kawka wyjdzie :mrgreen:

A potem do Reala...
Półki uginające się od prezentowo popakowanych słodyczy i kosmetyków, z głośników grają kolędy, ludzie w amoku biegają dookoła i dokładają do wypchanych wózków kolejne wiktuały... Małe dzieciaki spacerujące w ekstazie pomiędzy półkami z zabawkami, usiłujące wyłudzić od rodziców dodatkowe, nadprogramowe prezenty... Pierogi z kapustą i grzybami, makowce, karpie ( :twisted: ), wędliny, ciasta... Ja kupiłam sobie tylko paczkę parówek dla wariatów (sojowych znaczy. parówek znaczy się sojowych - nie wariatów ;)), sześć batoników i butlę coli. Wystarczy z powodzeniem, tym większym, że w domu mam jeszcze dwie paczki solonych pestek słonecznika, parę zupek z Biedronki i jakieś resztki herbatników. Wystarczy.
Po powrocie do domu zadzwoniłam do Babci: z pytaniem, na którą jutro mam do Niej przyjechać. A Babcia zaczęła na mnie krzyczeć: że Ona nie chce, nie życzy sobie, nie wpuści mnie i w ogóle, żebym pojechała lepiej do swoich rodziców... Moja matka nie urządza w tym roku żadnej Wigilii. Babci też nie zaprosiła. Wydaje mi się, że niestety jest w zbyt fatalnym stanie psychicznym... I chyba coraz częściej po prostu traci poczucie rzeczywistości :( . A ojcu jest wszystko jedno, bo ma teraz strach u dupy, od razu po Świętach idzie pod nóż, będą mu wycinać chyba torbiel z nerki :( Poza tym oczywiście jestem z nimi obojgiem skłócona.
Nie wiem. Nie wiem, czy mam mimo wszystko jechać jednak do Babci i prawdopodobnie narazić się na to, że nie wpuści mnie za próg...? Czy może lepiej od razu w ogóle nie wychodzić z domu - zwinąć się w kłębek w łóżku razem z moim największym-najmniejszym czarnym Skarbem, Ropuszkiem i Glamciem... Zrobić sobie gorącą cynamonową herbatę, włączyć Janiskę, wziąć jakąś książkę albo od razu zamknąć oczy i uciec Gdzieś Tam do mojego wymarzonego Domu... ?

Nie lubię Świąt. Ani tych, ani żadnych innych.
Kupiłam dziś sobie w prezencie kolejną biografię Lennona. Jego życiorys znam oczywiście prawie na pamięć, ale kupiłam ją ze względu na piękne zdjęcia. Na żadną fajną bieliznę mnie nie stać, więc chociaż to. A poza tym, odebrałam z poczty cztery książki z naszego KB. Dobre i to.
Prezenty dostałam tylko od dwóch Osób z forum :1luvu: :1luvu: , a poza tym dostanę jeszcze na pewno - kiedy się w końcu zobaczymy - od mojej M. - i tyle :( Szkoda, że nie jestem już dzieckiem...
Najlepszym prezentem będzie dla mnie ich kochane, szczęśliwe mruczenie. Jak co dzień. Bo one mnie kochają.

Przed wejściem do mojego bloku zobaczyłam jeszcze na trawniku dwa dorodne, ulepione ze śniegu bałwany.
I ryczę :(
Bo nasza wymarzona Tamarka, gdyby kiedykolwiek pojawiła się na tym świecie, zapewne teraz chodziłaby już do szkoły... Wychowywałaby się w domu pełnym kotów i psów, słuchałaby Beatlesów i Joni Mitchell, od urodzenia nie znałaby smaku i zapachu mięsa... I może... Może nawet miałaby jakieś rodzeństwo...
To już dziewiąte Święta bez Kota :cry:
A moje uczulenie na dzieci to pewnie taka skaza, wynikająca z jakiegoś życiowego niespełnienia :oops: Bo ja kiedyś przecież chciałam, tak bardzo chciałam mieć naszą śliczną małą brązowooką córeczkę... Chciałam. Kochałam. Czekałam. Ale chciałam mieć ją tylko z K., tylko z Nim i z nikim innym... Kiedy zostałam sama, znienawidziłam dzieci :oops:
Ciekawe, czy umiałabym być matką ludzkiego dziecka.

Ale tak - zostało mi całowanie po głupim krowim łbie mojego Gumkojada...

Dołek. Dołek. Dołek.
Wracam do mojego Buziaczka.
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Czw gru 23, 2010 21:00 Re: Jedyne takie Dranie. Stara panna w przedświątecznym dołku :(

Spróbuj zrobić coś z dołkami
- skoro przyszła zima biała
zasyp śniegiem , dobrze udepcz
byś w nie co dzień nie wpadała

:wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Czw gru 23, 2010 21:05 Re: Jedyne takie Dranie. Stara panna w przedświątecznym dołku :(

Wielbłądziu, Słoneczko :love:
Po pierwsze zmień tytuł, bo jak tu sobie poczytałam, to wszystkich Was biję wiekiem na głowę (nie darmo kilka lat temu zostałam którąś tam z kolei, ale jednak vicesenioritką Forum), i co... mam się zastrzelić patrząc na ten tytuł??? Albo włożyć bambosze, siąść w fotelu i mieć wszystkim za złe?? a guzik... właśnie sobie teraz dopiero pożyję :lol:
A po drugie... po prostu nie daj się, jeszcze się do Ciebie życie uśmiechnie, nawet jeśli teraz wydaje Ci się szare i smutne, dziewczyno, Ty masz dopiero 30 lat :1luvu:

Wszystkiego co najlepsze z serca Ci życzę
Obrazek

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Czw gru 23, 2010 21:11 Re: Jedyne takie Dranie. Stara panna w przedświątecznym dołku :(

Trzymaj się.
Jeśli można coś radzić, na Twoim miejscu poszłabym w odwiedziny. Bo nawet jeśli rzeczywiście zastaniesz drzwi zamknięte, nie będziesz sobie później wyrzucała, że nie próbowałaś. Z rodzicami tez bym spróbowała. (Wymądrzam się, bo ja kiedyś z takiej okazji nie skorzystałam i już nigdy się nie dowiem, co by było gdyby)
Nie mam nic przeciwko spedzeniu większości świąt z kotami :mrgreen: Nie zrzędzą. A ich futra, kiedy śpią, są śliczne :D
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Czw gru 23, 2010 23:07 Re: Jedyne takie Dranie. Stara panna w przedświątecznym dołku :(

Wielbłądziowi jak i Draniom
zdrowia szczęścia i słodyczy
w czas świąteczno noworoczny
bubor z pannicami życzy 8)
żadnych dołków żadnych smutków
ale wielu chwil radości
żeby uśmiech na Twej twarzy
jak najczęściej trwał i gościł .

:wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Czw gru 23, 2010 23:16 Re: Jedyne takie Dranie. Stara panna w przedświątecznym dołku :(

Trzymaj się Wielbłądziu cieplutko :P A może koty dołki by zasypały :?:
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

[poprzednia][następna]