PAN STANISŁAW NIE ŻYJE-JUTRO AKCJA, PROSIMY O KCIUKI!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 22, 2010 15:57 Re: PROSIMY O WSPARCIE NA KARMĘ DLA ZWIERZAKÓW!!!!!!!!

Zołzik pisze:Słuchajcie a co z MOPSem ?? Bo przecież oni pomagają ludziom w takiej sytuacji?!

Właśnie - w jakim wieku jest Pan Stanisław? Jaką pracę by chciał mieć?

Oj Zołziku... :roll: Jak sama będziesz miała wątpliwą "przyjemność" z różnymi tego typu instytucjami państwowymi to Ci się oczka szeroko otworzą o tak 8O Bo jest spora różnica pomiędzy tym co "powinny" a tym co "robią", a ludzie którzy tam pracują i realnie chcą pomóc (tak jak moja koleżanka) są gnojeni przez większość, której tyłka się nie chce za przeproszeniem ruszyć. Niestety - Polska to dzika kraj... :roll:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro gru 22, 2010 15:58 Re: PROSIMY O WSPARCIE NA KARMĘ DLA ZWIERZAKÓW!!!!!!!!

Zołzik pisze:Słuchajcie a co z MOPSem ?? Bo przecież oni pomagają ludziom w takiej sytuacji?!

Właśnie - w jakim wieku jest Pan Stanisław? Jaką pracę by chciał mieć?

MOPS w takiej sytuacji prawdopodobnie zaleci pozbycie się zwierząt. Były takie precedensy.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro gru 22, 2010 16:42 Re: PROSIMY O WSPARCIE NA KARMĘ DLA ZWIERZAKÓW!!!!!!!!

Mamut, jest dokładnie tak, jak piszesz.

Co z MOPSem, to się zobaczy po Świętach.
Działać będę, ale zobaczymy jak skutecznie.

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Śro gru 22, 2010 19:48 Re: PROSIMY O WSPARCIE NA KARMĘ DLA ZWIERZAKÓW!!!!!!!!

kartka ode mnie poszła wczoraj :)
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Śro gru 22, 2010 22:39 Re: PROSIMY O WSPARCIE NA KARMĘ DLA ZWIERZAKÓW!!!!!!!!

Gibutkowa ja doskonale wiem, jak działają tego typu instytucje... aż za dobrze... znam wiele osób, którym przydałaby się taka pomoc, ale oczywiście jej nie dostali. Za to dostała moja sąsiadka, która codziennie daje w palnik i trzeźwej jej w życiu nie widziałam, bo "bidula" nie ma na rachunki, to jej mops płaci!! Ten kraj jest popier...ony!!

No nic będziemy pomagać dalej - jest nas całkiem sporo - może całego świata nie zbawimy, ale przynajmniej kilku osobom pomożemy. Osobom i ich ogonom ;)

Może uda się znaleźć jakąś pracę dla p. Stanisława. Trzymam za to mocne kciuki!!
...to tylko moje zdanie...

Zołzik

Od: Pon paź 11, 2010 11:53

Post » Czw gru 23, 2010 8:52 Re: PROSIMY O WSPARCIE NA KARMĘ DLA ZWIERZAKÓW!!!!!!!!

:1luvu: Bardzo mare slowa Zolzik. W moim okregu tez tak jest, ci ktorzy nic nie maja i sie staraja, pomocy zero, a ci ktorzy sa bezczelni najwiecej maja. U mnie w firmie tak samo. Wchodzisz szefowi gleboko w ... masz dobrze i kasy wsio, jestes taka jak ja, patrzysz w rure i swiatla nie widzisz.

Co mnie przyprowadza do tematu. Chcialam panu wyslac miedzy swietami jeszcze chociaz 20 €, ale ten czlowiek, co mi jeszcze troche wiecej kasy wisie, niestety na swieta nie przyjedzie, jak mi mowil i nie moge. Wyplata dopiero po 10. stycznia, wiec dopiero wtedy bede mogla mu cos wyslac w postaci karmy z zooplus. Potem jestem na zasilkowych pieniadzach i tez nie wiem jak to bedzie... Przepraszam, ze tak wyszlo.

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Czw gru 23, 2010 11:10 Re: PROSIMY O WSPARCIE NA KARMĘ DLA ZWIERZAKÓW!!!!!!!!

Secret kurde a za co Ty przepraszasz? Robisz tyle że się w głowie nie mieści.

Zołzik, no najlepiej by z tą pracą było, to jednak oprócz kasy daje też ogromne poczucie własnej wartości i poczucie "przydatności", niezależność jako-taką.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw gru 23, 2010 11:20 Re: PROSIMY O WSPARCIE NA KARMĘ DLA ZWIERZAKÓW!!!!!!!!

:oops: No bo chciala bym wiecej robic. Ale to juz szczegol. Za to w styczniu dostanie cos. Teraz jeszcze pewnie ma dosc.

Dobra praca, albo w ogule praca, to jest niestety podstawa. Zycie nabiera znowu sensu.

SecretFire

Post » Sob gru 25, 2010 16:55 Re: PROSIMY O WSPARCIE NA KARMĘ DLA ZWIERZAKÓW!!!!!!!!

:rudolf: Hohoho, wesolych swiat!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

SecretFire

Post » Nie gru 26, 2010 9:42 Re: PROSIMY O WSPARCIE NA KARMĘ DLA ZWIERZAKÓW!!!!!!!!

a ja się zastanawiam czy moja przesyłka dla zwierzaczków dotarła :?:
Majeczka Moja Kochana Gwiazdka* 05.05.2010[*]Spij Słoneczko.

MYSZKA 16-01-2013[*] ŻEGNAJ KOTECZKO

serum

Od: Nie lut 28, 2010 11:03

Post » Nie gru 26, 2010 11:39 Re: PROSIMY O WSPARCIE NA KARMĘ DLA ZWIERZAKÓW!!!!!!!!

SecretFire pisze:Masz link do tego listu? Chetnie sobie bym przeczytala.

Praca by dala wiele pewnosci siebie. Najgorzej jest wlasnie rezygnowac.

SecretFire, dzisiaj znalazłam link do listu p. Stanisława, musisz powiększyć każdą stronę listu oddzielnie klikając w nią dwa razy http://www.blog.niechcianeizapomniane.o ... wal-zycia/
„W Polsce skumulowały się trzy najgorsze zarazy: PiS, KK i coronawirus.”
„Patrząc na naszych obecnych polityków mogę stwierdzić,
że najwięcej kultury jest w serze, jogurcie i kefirze.”

„Jeżeli człowiek rodzi się nie prosięciem, a niemowlęciem ludzkim,
to nie powinien na starość być świnią tylko człowiekiem”.
- Władysław Bartoszewski
„Cienia i wolności nie przydepniesz butem”.- Antoni Regulski
„Pobożność jest niezwykle ważna, ale rozumu nie zastąpi”. - Ks. Józef Tischner
„Ręce, które pomagają są bardziej święte, niż usta które się modlą”. - Maria Czubaszek

mamut

Od: Śro lip 09, 2008 17:44

Post » Nie gru 26, 2010 16:55 Re: PROSIMY O WSPARCIE NA KARMĘ DLA ZWIERZAKÓW!!!!!!!!

Podczytuje - to bardzo wzruszajaca historia.Ci ludzie zasluguja na pomoc i najwyzsze uznanie za to co robia dla zwierzat w tym bezdusznym i podlym swiecie. Bardzo prosze o podanie na pw adresu p.Stanislawa lub konta, na ktore moge wplacic pieniadze. Eeechh gdyby tak kazdy dal chociaz grosik.... :roll:

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Nie gru 26, 2010 18:45 Re: PROSIMY O WSPARCIE NA KARMĘ DLA ZWIERZAKÓW!!!!!!!!

Juz podaje Ci adres na PW :-) i witam w naszym gronie pomocnikow.

SecretFire

Post » Nie gru 26, 2010 19:03 Re: PROSIMY O WSPARCIE NA KARMĘ DLA ZWIERZAKÓW!!!!!!!!

Dziekuje za link do listu. Udostepnilam na FB. Mam nadzieje, ze ktos zauwazy. Bardzo wzruszajaco napisal.

SecretFire

Post » Nie gru 26, 2010 19:54 Re: PROSIMY O WSPARCIE NA KARMĘ DLA ZWIERZAKÓW!!!!!!!!

Przeczytałam list :(
Po nowym roku postaram sie coś uskrobać .
Zastanawiam się jakiej postury jest pan Stanisław??? pewnie mam w domu coś po tżcie
Majeczka Moja Kochana Gwiazdka* 05.05.2010[*]Spij Słoneczko.

MYSZKA 16-01-2013[*] ŻEGNAJ KOTECZKO

serum

Od: Nie lut 28, 2010 11:03

[poprzednia][następna]