Bombilla i Xelmo - rosyjsko norweska przyjaźń :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 22, 2010 19:28 Re: Bombi i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :) PO STERYLCE!

EdytaB_a pisze:może głupie pytanie - czemu go ściągasz (przez tę kuwetę?)

tak, kubraczek zdejmowałam przez to, że w nim nie chciała robić kupalka. Ale to sie zmieniło. Byłam tak zajęta, że w końcu jej go nie ściągnęłam, bo by znów sie lizała nieprzypilnowana. Zrobiła kupalka w kubraczku. Tzn. on jest tak "zaprojektowany", że w niczym nie przezkadza technicznie kotu ;) tylko raczej psychicznie. No ale mała się w końcu przemogła i zrobiła kupala i nie musiałam jej rozbierać. i super. bo teraz nie będzie miała okazji wylizywac ranki. co namiętnie czyniła.
Przyznaję się, tego siemienia nie próbowałam w końcu. ale to dlatego, że jak policzyłam sobie, to wyszło, że ona bardzo regularnie się wypróżnia- tzn. co drugi dzień kupal. Nie ma z tym problemu. Tylko widocznie ją kubrak krępował. Ale skoro teraz już w nim bez problemu zrobiła, to mam nadzieję, że będzie ok. Siuśki też bez problemu robi w kubraku. Ale może jednak siemie wypróbuję? Ona dodatkowo bezo-pet ma, bo się lizą z Xelmem i to by sierść łatwiej szła.

Herbat też mam mnóstwo- ostatni szał- miodowo-imbirowa :)

shalom, jak podróż?
edit: doczytałm już u Ciebie, że podróz ok ;) cieszy mnie to bardzo.
Obrazek Obrazek

sliver_87

Od: Nie wrz 05, 2010 12:19

Post » Śro gru 22, 2010 20:51 Re: Bombi i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :) PO STERYLCE!

Sliver, cieszę się, że Bombi już się przyzwyczaiła do kubraczka i nie przeszkadza jej to w załatwianiu się :ok: A ranka już lepiej?

Weihaiwej

Od: Pon maja 23, 2005 19:34

Post » Śro gru 22, 2010 21:12 Re: Bombi i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :) PO STERYLCE!

Uwielbiam miodowo-cytrynową! Uwielbiam też w takie zimowe wieczory Rooibos cynamonowo-pomarańczowy, pychotka :D
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Czw gru 23, 2010 10:08 Re: Bombi i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :) PO STERYLCE!

Weihaiwej pisze:Sliver, cieszę się, że Bombi już się przyzwyczaiła do kubraczka i nie przeszkadza jej to w załatwianiu się :ok: A ranka już lepiej?

Jestem obecnie u rodzicielki, ale M.ój donosi, że odkąd Bombilla nie ma dostępu żadnego do ranki to jest ona sucha i czysta ( bo nie rozlizana przez ciekawski jęzorek). Tak więc wszystko na dobrej drodze!!
Obrazek Obrazek

sliver_87

Post » Czw gru 23, 2010 10:09 Re: Bombi i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :) PO STERYLCE!

shalom pisze:Uwielbiam miodowo-cytrynową! Uwielbiam też w takie zimowe wieczory Rooibos cynamonowo-pomarańczowy, pychotka :D

Ciesze się, że jest ktoś, kto jak ja uwielbia miodowo-imbirową :) zakładamy klub :P
Obrazek Obrazek

sliver_87

Post » Czw gru 23, 2010 10:13 Re: Bombi i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :) PO STERYLCE!

:D możemy się wymieniać pomysłami na nowe ciekawe herbaty :wink:
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Czw gru 23, 2010 13:07 Re: Bombi i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :) PO STERYLCE!

shalom pisze::D możemy się wymieniać pomysłami na nowe ciekawe herbaty :wink:

jak najbardziej, shalom, jestem za!!
A ja kupiłam jemiołe dziś i sianko :) wreszcie będziemy się całować :P

a Xelmus zjadł ciastko z choinki dziś. wleciał do pokoju, ukradł ciastko, wyleciał i zjadł po kryjomu pod łóżkiem. M.ój sznurek z kawałkiem jeszcze znalazł :) przebiegły ten Xelmuś, jak nie wiem co!
Obrazek Obrazek

sliver_87

Post » Czw gru 23, 2010 13:10 Re: Bombi i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :) PO STERYLCE!

Jaki słodki łakomczuch. Tylko uważaj, bo cukier nie jest dobry dla kotów. U nas Erwinek z kolei kocha chipsy, prażynki- wszystko, co słone.

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Czw gru 23, 2010 13:23 Re: Bombi i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :) PO STERYLCE!

Obrazek
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Czw gru 23, 2010 13:24 Re: Bombi i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :) PO STERYLCE!

sliver_87 pisze:
shalom pisze::D możemy się wymieniać pomysłami na nowe ciekawe herbaty :wink:

jak najbardziej, shalom, jestem za!!
A ja kupiłam jemiołe dziś i sianko :) wreszcie będziemy się całować :P

a Xelmus zjadł ciastko z choinki dziś. wleciał do pokoju, ukradł ciastko, wyleciał i zjadł po kryjomu pod łóżkiem. M.ój sznurek z kawałkiem jeszcze znalazł :) przebiegły ten Xelmuś, jak nie wiem co!

:ryk: kochany łobuz. U nas przekąski nie mają wzięcia, wszystko wąchane i ofukane, koty 200% miesne. Jedyne co Konanek zjadł ze słodkiego to kawałek drożdżówki :lol: no i jogurty słodkie lubia, ale to dlatego że mleczne, wszystko co mleczne też uwielbiają.
Jak kupiłam to mleko prawdziwe od krowy to chodziło mi po głowie żeby taką zaledwie kropeczke im na smaka dać, bo to takie prawdziwe, ale jak sobie wyobraziłam kuchnię w kupowych freskach Konanka to zrezygnowałam :roll: :?
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Czw gru 23, 2010 13:25 Re: Bombi i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :) PO STERYLCE!

miodowo-inirowa marki twiggins :!: pycha :!:
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Czw gru 23, 2010 13:29 Re: Bombi i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :) PO STERYLCE!

widze więcej fanów miodow-imbirowej :) cieszy mnie to bardzo :)
Obrazek Obrazek

sliver_87

Post » Pt gru 24, 2010 10:28 Re: Bombi i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :) PO STERYLCE!

Wszystkim odwiedzającym życzę wesołych, pogodnych i radosnych świąt pełnych kotów :)

P.s. Xelmo po ciastkach miał w nocy okropna biegunkę, zaczełam od kapieli go dzisiaj. oby było lepiej..
Obrazek Obrazek

sliver_87

Post » Pt gru 24, 2010 10:35 Re: Bombi i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :) PO STERYLCE!

Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Pt gru 24, 2010 14:28 Re: Bombi i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :) PO STERYLCE!

Ojej, to sobie łobuz narobił. W tym wypadku też polecam gluta z siemienia :wink: przy jego sierści to faktycznie masz co kąpać.
Wesołych świąt! :D
Obrazek

Obrazek

shalom

[poprzednia][następna]