Alyaa pisze:Dzisiaj (albo jutro) po południu podrzucam swoją tymczaskę Orkę do rodziców. Mam nadzieję, że mama szybko nie zmieni zdania, bo kotka robi się coraz bardziej śmiała i zaczyna brykać nad ranem, a warunkiem było, żeby kot był spokojny... W związku z tym zwolniło mi się miejsce na DT i, jak mówiłam wcześniej Ilonce, mogę wziąć max 2 koty. Nie będę ukrywać, że wolałabym kociaki, a nie dorosłe koty.Niestety moja rezydentka jest dzikusem i, o ile do małych kociaków się w miarę szybko przyzwyczaja (ok. tygodnia), to z dorosłymi jest problem (na Orkę już miesiąc fuczy i warczy i nie zapowiada się na zmianę
).
Karmę dla kociaków mam (RC Kitten), jako miejsce do izolacji mogę zaproponować niestety tylko łazienkę - za to niesamowicie cieplutkąMoje koty tam większość poprzedniej zimy spędziły i to wcale nie zmuszane
![]()
Troszkę tylko boję się, czy dam ewentualnie radę oswoić chłopaków - pracuję i przez większość dnia po prostu mnie nie ma, a poza tym nie mam doświadczenia...
Ilonko, wracaj do zdrowia![]()
![]()
Świetnie, Alyaa

Najmłodsze w tej gromadce są Presto i Pigo, więc to zapewne one mają do Ciebie przyjechać?
Co do oswajania, to najlepszą znaną mi metodą jest oswajanie w klatce, najlepiej ustawionej w pomieszczeniu, gdzie przebywają ludzie i inne koty. No ale decyzja należy oczywiście do Was - jeśli chcecie w łazience, to może być łazienka

W takim razie czekam na telefon, gdy będziecie mieli już miejsce