» Śro gru 22, 2010 17:20
Re: KOTY ZE SCHRONISKA W KONINIE CZEKAJĄCE NA ADOPCJE....
Gibutkowa pisze:No więc tak - znalazłam na tej liście TOZy z oddziałów:
Ruda Śląska, Łódź, Kraków, Kędzierzyn-Koźle, Łomża, Radomsko, Radom, Zakopane (oddz. Tatrzański), Zabrze.
Konin chyba podlega pod Poznań, tak? No to kiszka...
Czy to rzeczywiście kwestia nieprzedstawienia rozliczeń? Z reszta te rozliczenia musiałby chyba organ nadrzędny wystawić, czyli Poznań, tak?

Przejrzałam status tych schronisk i nie podlegają one pod TOZ POLSKA. Mają inne numery KRS.
Według strony http://www.toz.pl/ to wrocławskie schronisko podlega pod TOZ POLSKA i ma numer KRS CENTRALI, czyli 0000154454 tak samo jak schronisko w Koninie.Gibutkowa zorientuj się może, co w trawie piszczy we Wrocku?
Gibutkowa pisze:No więc wynikałoby z tego, że jeśli wpisze się KRS to albo pójdzie na rozdysponowanie według widzimisię organów państwowych albo do TOZu, który jest na liście uprawnionych (w co wątpie

raczej ta pierwsza opcja wchodzi w grę)
Nie pójdzie. Ja jak rozliczałam pita za 2009 to trzeba było wpisać TOZ i konkretnie wpisywałam TOZ w Koninie.
Teraz, to w ogóle nie wiadomo komu będziemy dawać ten 1 %

„W Polsce skumulowały się trzy najgorsze zarazy: PiS, KK i coronawirus.”
„Patrząc na naszych obecnych polityków mogę stwierdzić,
że najwięcej kultury jest w serze, jogurcie i kefirze.”
„Jeżeli człowiek rodzi się nie prosięciem, a niemowlęciem ludzkim,
to nie powinien na starość być świnią tylko człowiekiem”. - Władysław Bartoszewski
„Cienia i wolności nie przydepniesz butem”.- Antoni Regulski
„Pobożność jest niezwykle ważna, ale rozumu nie zastąpi”. - Ks. Józef Tischner
„Ręce, które pomagają są bardziej święte, niż usta które się modlą”. - Maria Czubaszek