Ślepaczki są kochane. Szukają domów . Potrzebna POMOC.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 02, 2010 1:25 Re: Ślepaczki i jednooczki, są kochane. Szukają domów . Pomóż.

Mój 1 kotek jakiego znalazlam mial brak zębów i jednego oczka.Takie są kochane i potrafia sie odwdzięczyć.

Wiem co to jest strata oka mój tato nie ma jedngo po wypadku..
Puśka Dex Natasza Patryk Gizmo Bryza Kropka ..pies Borys i królik Lolek

wercia

Od: Czw paź 13, 2005 8:32

Post » Pt gru 03, 2010 9:50 Re: Ślepaczki i jednooczki, są kochane. Szukają domów . Pomóż.

Masz rację, Wercia, jednooczki i ślepaczki są wyjątkowo kochane. Im więcej biedy przeżyły, tym więcej mają do podarowania.
Pozdrowienia dla Twojego Taty.

A kotki dalej chorują. Dług u weta coraz większy, a część leków trzeba kupować na zewnątrz, za gotówkę. A tej dramatycznie brakuje :!:
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

Post » Nie gru 05, 2010 1:42 Re: Ślepaczki i jednooczki, są kochane. Szukają domów . Pomóż.

Fanszetka wzięta z podwórka jednooczka i Filipek z ulicy,
Smoczuś, jednooczek ze stoczni, trafiły do mnie bardzo chore. :(

Życie Filipka i fanszetki wisi na włosku. Robimy wszystko aby je uratować.
Smoczuś trochę w lepszym stanie. Wszystkie dostały 2 dawki zylexisu, niektóre conwenię.
Od ponad tygodnia biegam z nimi codziennie na kroplówki, dostają wzmacniające zastrzyki, witaminy.
niestety moje zadłużenie gwałtownie wzrosło, a one powinny dostawać to wszystko nadal,
powinni dostawać super jedzonko, witaminy, niestety nie stać mnie już na to.
Gdyby ktoś mógł pomóc, to bardzo, bardzo proszę o to.

Fotki nie są nowe, bo nie chcę ich męczyć fotkami.

Obrazek Obrazek Obrazek

Filipek co prawda ma obydwa oczka, ale jest związany "terytorialnie" ze slepaczkami.
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Śro gru 22, 2010 15:57 Re: Ślepaczki są kochane. Szukają domów . Potrzebna POMOC.

Co u Kocików?
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Pon gru 27, 2010 9:21 Re: Ślepaczki są kochane. Szukają domów . Potrzebna POMOC.

Kotki czują się coraz lepiej. Wczoraj byłam u nich ze świąteczną wizytą. Fanszetka zmienia się ze szkielecika w szczupłą miziaczkę. Jest bardzo kochana, pcha się do ludzi, głaskana mruczy przesłodko. Filipek trochę zdziczał przez chorobę, strasznie wczoraj uciekał :( Smoczek nadal z lekka "zieje ogniem" na obcych, czyli mnie.
Najważniejsze, że kotki wracają do zdrowia. Wkrótce trzeba będzie szukać im dobrych domków :D
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Post » Pon gru 27, 2010 10:22 Re: Ślepaczki są kochane. Szukają domów . Potrzebna POMOC.

Kciuki wielkie :) :ok:
Fajnie, że zdrowieją :).
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Pon sty 17, 2011 11:28 Re: Ślepaczki są kochane. Szukają domów . Potrzebna POMOC.

Wątek przeniesiony na prośbę autorki.
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Wto sty 18, 2011 2:55 Re: Ślepaczki są kochane. Szukają domów . Potrzebna POMOC.

LimLim pisze:Wątek przeniesiony na prośbę autorki.

Bardzo dziękuję. :D
Obrazek

kotika

Post » Wto sty 18, 2011 7:42 Re: Ślepaczki są kochane. Szukają domów . Potrzebna POMOC.

Koteczki szukają domków, są śliczne, rozsadza je energia. Komu kociaki, komu????
Proszę się nie rozpychać, ustawiać w kolejce - wiem, że okazja, ale troszkę dyscypliny nie zaszkodzi :D

Fanszeta

Post » Wto sty 25, 2011 1:33 Re: Ślepaczki są kochane. Szukają domów . Potrzebna POMOC.

Potrzebujemy bardzo pomocy, dlatego przeklejam z wątku adopcyjnego:

kotika pisze:Tymczasy znajdują dom szybko, a czasem czekają, aż zdążą dorosnąć.
Dorastające tymczasy trzeba wykastrować/ wysterylizować. To dodatkowy koszt.
Zazwyczaj dawałam sobie sama radę z tym problemem, ale teraz bardzo przydałaby sie pomoc.

Do kastracji czekają:
Angelek,
Raszid-jednooczek,
Smoczek-jednooczek,
chłopak-jeszcze bezimieny,
chłopak-też jeszcze bez imienia,

do sterylizacji:
Ciemka-stoczniowa koteczka,
Hajdi-stoczniowa koteczka,
Fanszeta-jednooczka,

Wszystkie kociaki mają ogłoszenia,jednak ofert nie ma zbyt dużo, więc mała szansa, że to DS zajmie się sterylizacją. Dość często dopiero wiadomość, że kot już po zabiegu sterylizacji, pomaga mu znależć dom.

Bardzo możliwe jest także, że któryś z jednooczków będzie musiał mieć zabieg oczyszczania oczodołu.

U Fanszetki np. oczko cały czas się ślimaczy i nie wiem czy będzie można je zostawić tak jak jest. To samo dotyczy Smoczka i Raszida.

Gdyby ktoś mógł wesprzec nas jakąś wpłatą na ten cel, będę bardzo wdzięczna. Nie korzystam z pomocy żadnej organizacji, wszystko robię na własny koszt, niestety zabiegi weterynaryjne są coraz droższe, a ostatnie choroby kociaków wyczerpały wszystkie moje zasoby. Bardzo proszę o pomoc.

Obrazek

kotika

Post » Śro sty 26, 2011 0:12 Re: Ślepaczki są kochane. Szukają domów . Potrzebna POMOC.

Potrzebujemy pomocy.
Obrazek

kotika

Post » Śro sty 26, 2011 11:07 Re: Ślepaczki są kochane. Szukają domów . Potrzebna POMOC.

Trzy jednooczki i jeden ślepaczek... Jak znaleźć dla nich domki?
Jak zapewnić im wszystko, czego potrzebują?
Los doświadczył je okrutnie, wiedzą, co to zimno, nieznośny ból, głód. Dostały drugą szansę na dobre życie. Ale wciąż potrzebują pomocy. Wystarczy tak niewiele... i tak dużo.
Pomoc przy ogłoszeniach, pomoc finansowa na lekarza, dobra karma.
Zastanów się, co możesz im ofiarować...

Fanszeta

Post » Śro sty 26, 2011 17:54 Re: Ślepaczki są kochane. Szukają domów . Potrzebna POMOC.

kotika, bardzo prosze o pomoc, pogubiłam sie troche, bo u Ciebie tyle tych wyjatkowych futerek :wink:
w klubie slepaczków na liscie obecnie do wsparcia sa Fanszetka i Smoczek, w czerwcu klub przyznał wsparcie dla dwóch kotków, którymi sie zaopiekowałas , w tym czasie był chyba Angelo i Raszid?-ale nie mamy ich imion w pzrelewie i nie mozemy dojśc dla jakich było wsparcie, nie chielibyśmy, aby któryś ślepaczek nie otrzymał wsparcia, z drugiej strony wsparcie jest jednorazowe dla jednego kotka,wiec wiadomo... Czy mogłabyś pomóc w rozwiazaniu tej zagadki? jesli któres futro slepinkowe nie dostało wsparcia, dopiszemy je na liscie, ale bez Twojej pomocy , nijak nie damy rady dociec prawdy, dziekuje -kciuki za zdrowie dla kotków od całego klubu ślepaczków :ok:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Śro sty 26, 2011 17:58 Re: Ślepaczki są kochane. Szukają domów . Potrzebna POMOC.

A ja poproszę o nr konta. Na luty
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Czw sty 27, 2011 4:21 Re: Ślepaczki są kochane. Szukają domów . Potrzebna POMOC.

taizu pisze:A ja poproszę o nr konta. Na luty

Dzięki. Wysyłam pw.
Obrazek

kotika

[poprzednia][następna]