Rosyjski błękitny kociak

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 22, 2010 13:57 Rosyjski błękitny kociak

Witam,
zastanawiam się nad kupnem kotka- rosyjskiego niebieskiego. W internecie przeczytałam, że to dość spokojna rasa, wymagająca uwagi. Jednym słowem kocia arystokracja. Chciałam poprosić o pomoc, bo to będzie moje 1 zwierzątko Embarassed
1. Czy kotek może zostać w domu sam na ok. 6 godzin? ale nie więcej niż 7
2. Czy jest coś o czym nie przeczytałam i o czym koniecznie powinnam wiedzieć? Np. jakieś choroby, które dotykają tylko tej rasy, czy trzeba je karmić specjalną karmą dostosowaną do rasy?
3. Jak powinnam się przygotować na przyjęcie takiego kotka? Klatka do przewożenia, kuweta, żwirek, karma, miski, zabawki, szczotki- coś jeszcze?

Nie mam żadnego doświadczenia ze zwierzętami i jeśli jeszcze coś powinnam wiedzieć to bardzo proszę o pomoc... Embarassed Może możecie polecić jakąś Hodowlę?
Pozdrawiam Smile

puszka1

Od: Śro gru 22, 2010 13:54

Post » Śro gru 22, 2010 14:10 Re: Rosyjski błękitny kociak

Może powinnaś zapytać też na podforum hodowlanym? Mam nadzieję, że kić będzie z rodowodem?
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro gru 22, 2010 14:13 Re: Rosyjski błękitny kociak

Zapytałam też i na tamtym, ale tutaj napisałam na wszelki wypadek ;) Oczywiście z rodowodem.

puszka1

Od: Śro gru 22, 2010 13:54

Post » Śro gru 22, 2010 14:32 Re: Rosyjski błękitny kociak

Na temat rasy niewiele mogę powiedzieć.
Lecz na temat wyposażenia, karmy i żwirku polecam Kocie ABC - skarbnica wiedzy na te i inne tematy :)
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45