PAN STANISŁAW NIE ŻYJE-JUTRO AKCJA, PROSIMY O KCIUKI!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 22, 2010 10:42 Re: PROSIMY O WSPARCIE NA KARMĘ DLA ZWIERZAKÓW!!!!!!!!

dziewczyny podajcie mi proszę na pw adres Pana Stanisława! Przed świętami mogę już nie zdążyć, ale po świętach postaram się wysłać coś dla futer i samego pana Stanisława - w końcu oni też coś muszą jeść, nie tylko zwierzaki.

Na tyle, na ile mogę - pomogę.

Swoją drogą Pan Stanisław zgłaszał się do MOPSU albo podobnej insytucji?

I jak wygląda na chwilę obecną sprawa z prądem i węglem?

Może wrzucicie jakieś zdjęcia?? Części futer na pewno da się znaleźć odpowiednie domy!
...to tylko moje zdanie...

Zołzik

Od: Pon paź 11, 2010 11:53

Post » Śro gru 22, 2010 10:52 Re: PROSIMY O WSPARCIE NA KARMĘ DLA ZWIERZAKÓW!!!!!!!!

Juz pisze Ci adres Zolzik.

Wegiel kupil za pieniazki, ktore otrzymal przez jedna czlonkow z naszego funduszu. A co to jest Mopsu to nie wiem. Zdjec o ile wiem, tez nie ma, bo pogoda byla tak zla, ze Carmen nie mogla dojechac.

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Śro gru 22, 2010 12:37 Re: PROSIMY O WSPARCIE NA KARMĘ DLA ZWIERZAKÓW!!!!!!!!

Secret też mi wyślij do P. Stanisława adres, coś tam podeślę, najpewniej po świętach :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro gru 22, 2010 12:38 Re: PROSIMY O WSPARCIE NA KARMĘ DLA ZWIERZAKÓW!!!!!!!!

Dziewczyny!!!
Mój TŻ właśnie zameldował mi, że odebrał z fundacji Canis paczkę dla p. Stanisława!!!
A raczej pakę, bo chyba ze 20 kilo wszystkiego, sapał mi do słuchawki :roll: bo się tak chłopak nadźwigał:)

Dodam, że to p.Stanisław sam sobie chyba załatwił, co bardzo mnie cieszy, bo to oznacza, że JAK CHCE TO POTRAFI!!!
Co do rozliczeń: węgiel p. Stanisław kupił za 400 zł, które dostał z Funduszu. Zostało niecałe 80 zł, które będzie przeznaczone na odrobaczanie całego towarzystwa, czym obiecała się zająć Marisza, która jest tam blisko. A jak będzie ciepło w domu, to będzie też można wysterylizować te 3 Kotki, które powiły na jesieni maluchy.

Zdjęcia Maluchów gdzieś mam, ale gdzie?
Między Świętami poszukam i jak znajdę, to wstawię.
Póki co zasuwam sprzątać chałupę, bo inaczej nasze Kociaste spędzą Święta w b. złych warunkach higienicznych:)

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Śro gru 22, 2010 12:39 Re: PROSIMY O WSPARCIE NA KARMĘ DLA ZWIERZAKÓW!!!!!!!!

Acha, i jeszcze:
DZIEWCZYNY JAK MOŻECIE, TO WYŚLIJCIE P. STANISŁAWOWI KARTKĘ ŚWIĄTECZNĄ!!!

Taka akcja na wzrost optymizmu w życiu:)

Carmen201

Post » Śro gru 22, 2010 12:42 Re: PROSIMY O WSPARCIE NA KARMĘ DLA ZWIERZAKÓW!!!!!!!!

Carmen201 pisze:Acha, i jeszcze:
DZIEWCZYNY JAK MOŻECIE, TO WYŚLIJCIE P. STANISŁAWOWI KARTKĘ ŚWIĄTECZNĄ!!!

Taka akcja na wzrost optymizmu w życiu:)

Jak napisze imię, nazwisko i że z forum miau to będzie kojarzył, że to stąd?

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Śro gru 22, 2010 12:47 Re: PROSIMY O WSPARCIE NA KARMĘ DLA ZWIERZAKÓW!!!!!!!!

Tak, on wie, że dziewczyny z miau mu pomagają:)

Carmen201

Post » Śro gru 22, 2010 12:57 Re: PROSIMY O WSPARCIE NA KARMĘ DLA ZWIERZAKÓW!!!!!!!!

:mrgreen: Ja tez napisalam skad go znam i mojego nick dodalam. To bylo w sumie w listopadzie, ale kartka swiateczna juz byla.

Nastepna dostanie ze sloneczkiem jakims, zeby sie zaswiecilo. Tylko musimy robic tez po swietach cos, bo inaczej nie da rady. Ale jak chce, to moze, jak Carmen napisalas :-)

SecretFire

Post » Śro gru 22, 2010 13:01 Re: PROSIMY O WSPARCIE NA KARMĘ DLA ZWIERZAKÓW!!!!!!!!

Kartka już napisana- po pracy wyślę :)

Zołzik

Post » Śro gru 22, 2010 13:10 Re: PROSIMY O WSPARCIE NA KARMĘ DLA ZWIERZAKÓW!!!!!!!!

Dzięki, dziewczyny!
Myślę, że on wykonał ruch pisząc do Fundacji (na stronie niechciane i zapomniane też jest jego list!:) bo poczuł, że ktoś się nim interesuje, wiecie, taki impuls pozytywny dostał od nas:)

Jeszcze coby załatwić mu jakieś stałe świadczenie, albo najlepiej, żeby znalazł pracę..

Carmen201

Post » Śro gru 22, 2010 13:17 Re: PROSIMY O WSPARCIE NA KARMĘ DLA ZWIERZAKÓW!!!!!!!!

Masz link do tego listu? Chetnie sobie bym przeczytala.

Praca by dala wiele pewnosci siebie. Najgorzej jest wlasnie rezygnowac.

SecretFire

Post » Śro gru 22, 2010 13:57 Re: PROSIMY O WSPARCIE NA KARMĘ DLA ZWIERZAKÓW!!!!!!!!

Może by Panu Stanisławowi pomóc napisać CV i zapytać jakiej by pracy szukał, jaką może wykonywać (wiadomo, starsi ludzie nie wszystko mogą robić) i porozsyłać przez internet do pracodawców w okolicy. I załatwić jakiegoś używanego komórkowca, coby mógł odbierać telefony albo pisać, że tylko na maila? Z drugiej strony tez trzeba pomyśleć, coby mu na dochody nie siedli i całej wypłaty na dług nie zabrali tylko na raty, na tych sprawach to się nie znam za bardzo :roll:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Śro gru 22, 2010 14:00 Re: PROSIMY O WSPARCIE NA KARMĘ DLA ZWIERZAKÓW!!!!!!!!

Jak by tylko dorabial cos, to raczej mu nic nie zabiora, bo jest granica, do ktorej moze byc zabierane. A ze oni i tak nic nie maja, to skad brac?
CV po polsku nie umiem pisac.

SecretFire

Post » Śro gru 22, 2010 14:57 Re: PROSIMY O WSPARCIE NA KARMĘ DLA ZWIERZAKÓW!!!!!!!!

Carmen201 pisze:Dziewczyny!!!
Mój TŻ właśnie zameldował mi, że odebrał z fundacji Canis paczkę dla p. Stanisława!!!
A raczej pakę, bo chyba ze 20 kilo wszystkiego, sapał mi do słuchawki :roll: bo się tak chłopak nadźwigał:)

Dodam, że to p.Stanisław sam sobie chyba załatwił, co bardzo mnie cieszy, bo to oznacza, że JAK CHCE TO POTRAFI!!!
Co do rozliczeń: węgiel p. Stanisław kupił za 400 zł, które dostał z Funduszu. Zostało niecałe 80 zł, które będzie przeznaczone na odrobaczanie całego towarzystwa, czym obiecała się zająć Marisza, która jest tam blisko. A jak będzie ciepło w domu, to będzie też można wysterylizować te 3 Kotki, które powiły na jesieni maluchy.

Zdjęcia Maluchów gdzieś mam, ale gdzie?
Między Świętami poszukam i jak znajdę, to wstawię.
Póki co zasuwam sprzątać chałupę, bo inaczej nasze Kociaste spędzą Święta w b. złych warunkach higienicznych:)

Carmen201, 13.12.2010 - od FP wysłałam przelew na kwotę 77,50 zł na konto Sabinka, z przeznaczeniem na odrobaczenie jego podopiecznych.
Ponieważ czekam jeszcze na jedną składkę, reszta pieniążków po podziale pójdzie następnym przelewem (sądzę, że najpóźniej jutro). Na chwilę obecną jest to 22,50 zł - ale może jeszcze się o parę zł zwiększyć.

14.12.2010 - od FP wysłałam przekazem pocztowym na adres domowy pana Stanisława - 400 zł od serum. Jest to jej wpłata na FP z celowym przeznaczeniem - dla pana Stanisława i za te pięniążki został już zakupiony węgiel. O wykorzystaniu reszty tych pieniążków z zakupu węgla, to może niech zdecyduje pan Stanisław, bo może potrzebuje zakupić jedzenie dla siebie i swojej Żony.
„W Polsce skumulowały się trzy najgorsze zarazy: PiS, KK i coronawirus.”
„Patrząc na naszych obecnych polityków mogę stwierdzić,
że najwięcej kultury jest w serze, jogurcie i kefirze.”

„Jeżeli człowiek rodzi się nie prosięciem, a niemowlęciem ludzkim,
to nie powinien na starość być świnią tylko człowiekiem”.
- Władysław Bartoszewski
„Cienia i wolności nie przydepniesz butem”.- Antoni Regulski
„Pobożność jest niezwykle ważna, ale rozumu nie zastąpi”. - Ks. Józef Tischner
„Ręce, które pomagają są bardziej święte, niż usta które się modlą”. - Maria Czubaszek

mamut

Od: Śro lip 09, 2008 17:44

Post » Śro gru 22, 2010 15:36 Re: PROSIMY O WSPARCIE NA KARMĘ DLA ZWIERZAKÓW!!!!!!!!

Słuchajcie a co z MOPSem ?? Bo przecież oni pomagają ludziom w takiej sytuacji?!

Właśnie - w jakim wieku jest Pan Stanisław? Jaką pracę by chciał mieć?

Zołzik

[poprzednia][następna]