Kuba i Rosen oraz... Yuki...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 20, 2010 22:41 Re: Kuba i Rosen oraz... Yuki...

Jednak co kot to charakter :mrgreen: Nasz Guzik jest domorosłym filozofem o głęboko wrażliwej duszy, Felunio natomiast jest zdziwiona sówką a czasem niefrasobliwym lekkoduchem :D
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Wto gru 21, 2010 9:01 Re: Kuba i Rosen oraz... Yuki...

Dzien dobry mmk i Twoja zaloga futrzasta. :1luvu: :1luvu:

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Wto gru 21, 2010 15:43 Re: Kuba i Rosen oraz... Yuki...

Co kot to inna nacja :mrgreen:

Fajnych specjalistów macie :ok:

I moje jakby każde z zupełnie innej bajki, melancholiczka, masażystka, filozofka, profesor :mrgreen:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Śro gru 22, 2010 9:51 Re: Kuba i Rosen oraz... Yuki...

Skarpetki były może i niemodne, ale bardzo ciepłe :evil: Były... :roll:
Nadal jestem zasypana pracą. Jest niewielka szansa, że w Wigilię zostanę w domu... Wczoraj siedziałam po godzinach, dziś też posiedzę... Nie wiem kiedy wszystko przygotuję, całe szczęście, że Wigilia nie jest u nas i w tym roku my jeździmy w gości :wink: Na pewno przygotuję pasztet i sernik i w najgorszym wypadku będziemy mieli pasztetowo-serowe święta :wink: No i pierniczki w dużych ilościach już są 8)
Napiszę coś, co dla Was pewnie już jest oczywiste - Yuki nie szuka domu :roll: Decyzja Tża :roll: Nie wiem, czy to dobrze, bo z trzema kotami będzie trudniej szukać mieszkania, ale też nie wyobrażam sobie oddania komuś panienki :wink: Wybrała nas soobie i nie ma na to rady...

mmk

Od: Sob lis 28, 2009 22:42

Post » Śro gru 22, 2010 9:56 Re: Kuba i Rosen oraz... Yuki...

:1luvu: :1luvu: :1luvu: Usciskam mocno za ta decyzje. Pokochaliscie ja i tyle :-)

Takie swieta tez sa super mmk. Dostalam od kuzynki przepis na paszczecik i chyba go na Sylwestra zrobie. Zobaczymy ile czasu bedzie.
W pracy niech troche zwolnia, bo Ty musisz sie jeszcze troche szanowac!

SecretFire

Post » Śro gru 22, 2010 10:00 Re: Kuba i Rosen oraz... Yuki...

Dlaczego jakoś dziwnie nie jestem zdziwiona? :twisted:
Masz racje - nikt nie miał wątpliwości juz od momentu, kiedy zabieraliście ja spowrotem :wink:
Bardzo sie cieszę :piwa: :piwa:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Śro gru 22, 2010 10:58 Re: Kuba i Rosen oraz... Yuki...

Wiedziałam, że mogę na Was liczyć, że przemówicie mi do rozsądku, że Yuki powinna znaleźć nowy dom :twisted: :lol:
Mam tyle do zrobienia, że aż mi się nie chce zacząć :roll: Jedną sprawę skończyłam, kilka kolejnych czeka... Roboty na dwa-trzy tygodnie, a mam skończyć do końca roku :? Najgorsze, że w międzyczasie będą przybywały kolejne sprawy... Po co się spieszyć, jeśli i tak wiem, że nie dam rady zrobić wszystkiego na czas :roll:
SecretFire z pasztetu nie zrezygnuję, choćbym miała go w nocy robić. Mięso już się marynuje, wieczorem się za nie zabieram. Chciałam jeszcze dziś pierniczki ozdobić, zobaczymy czy nie zasnę przy tym :wink:

mmk

Post » Śro gru 22, 2010 10:59 Re: Kuba i Rosen oraz... Yuki...

Marynujesz mięso do pasztetu?
Bardzo jestem ciekawa tego przepisu - wstawisz?
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Śro gru 22, 2010 11:03 Re: Kuba i Rosen oraz... Yuki...

Wlasnie, poprosze tez o przepis, bo moja kuzynka o marynowaniu nic nie mowila. Mam ugotowac boczek na lekkim rosolku, wyciagnac go i w ten sam wywar wlozyc na krociutki czas watrobke. Potem wszystko zmielic z cebulka i jakims czyms, czego nie pamietam i cos dodac chyba majeranek. Oj, moja pamiec.

SecretFire

Post » Śro gru 22, 2010 11:07 Re: Kuba i Rosen oraz... Yuki...

Secret - a wołowina? Warzywa? bułka? jajka? 8O
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Śro gru 22, 2010 11:38 Re: Kuba i Rosen oraz... Yuki...

Właściwie to moczę, a nie marynuję :wink: Robię pasztet z samych wątróbek, bez wołowiny, boczku itd. Wychodzi bardzo delikatny, nam taki najbardziej smakuje. Teściowa robi tradycyjny, a my taki "udziwniony" :wink: Wątróbki wczoraj odpowiednio przygotowaliśmy (trzeba wykroić wszystkie twarde części, mają zostać tylko czyste płaty) i teraz moczą się w mleku z solą. Koty się ucieszyły z tych "odpadków" :wink: Do wątróbki dodaje się masło, jaja, przyprawy (dużo tymianku) i alkohol (raz na dwa lata trzeba uzupełnić zapas odpowiednich trunków do pasztetu tym razem na szczęście wszystko było :wink: )

mmk

Post » Śro gru 22, 2010 11:41 Re: Kuba i Rosen oraz... Yuki...

Coś jak pasztet z gęsich wątróbek?
Z tego co piszesz, to musi być rzeczywiście bardzo delikatne :wink:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Śro gru 22, 2010 11:51 Re: Kuba i Rosen oraz... Yuki...

Coś w tym stylu. Konsystencja jest podobna do pasztetowej, tylko smak o niebo lepszy :wink: Delikatne jest bardzo. Skład to jeden z czynników, ale wszystko jest miksowane, a przed pieczeniem cała ta masa jest jeszcze przepuszczana przez dość drobne sito. Pyszny jest! 8) To jeden z nielicznych przepisów, których nie zmieniam po swojemu :wink: Trochę z tym zabawy jest, ale warto się czasem poświęcić. Robię podwójną porcję i połowę od razu zamrożę (jeśli koty się posuną ze swoim mięsem w zamrażarce :evil: )

mmk

Post » Śro gru 22, 2010 11:52 Re: Kuba i Rosen oraz... Yuki...

A jaki alkohol tam dodajesz? 8O

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Śro gru 22, 2010 11:53 Re: Kuba i Rosen oraz... Yuki...

Przypuszczam, że wino albo koniak... :?:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

[poprzednia][następna]