Kubuś [*] FELV+ w DS! Dziękujemy! Kubuś miał kochający DOMEK

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 21, 2010 17:55 Re: SAM PRZYSZEDŁ PO POMOC do KAN Kubuś! FELV+ i FIV! WALCZYMY!

Kubusiu , wszyscy za ciebie trzymamy .Walcz prosimy.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

Post » Wto gru 21, 2010 21:08 Re: SAM PRZYSZEDŁ PO POMOC do KAN Kubuś! FELV+ i FIV! WALCZYMY!

Przepraszam ,że tylko Hanulka zdaje Wam relacje z choroby Kubusia , ale ja nie jestem w stanie wszystkiego tego ogarnąć. Mam zdjęcia z kolejnych etapów choroby Kubusia i początki wyglądają tragicznie . Dzisiaj jest już dużo lepiej i po świętach / oby stan się nie pogorszył/ obejrzycie jak Kubuś wyglądał. Cieszy mnie to ,że Kubuś wita mnie często na stojąco , mruczy , załatwia się do kuwety , jest zainteresowany tym co robię i przede wszystkim tarza się z radości po posłaniu. Zmartwienie - to ,że nie chce jeszcze sam jeść i ma katar w jednej dziurce. Dzisiaj radość ogromna - Kubuś przybył na wadze 5 dkg. :D Co dalej? Kubuś ma białaczkę i FIP. :cry:
Dziękuję serdecznie Erin za Cykloferon - Kubuś dostał dzisiaj drugą dawkę . :1luvu:
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Od: Śro wrz 03, 2008 16:39

Post » Wto gru 21, 2010 21:22 Re: SAM PRZYSZEDŁ PO POMOC do KAN Kubuś! FELV+ i FIV! WALCZYMY!

Przytył 5 dkg i tarza się z radości. Mimo choroby już wie, że jest kochany i jest szczęśliwy :1luvu: .

marivel

Od: Sob mar 21, 2009 12:48

Post » Wto gru 21, 2010 21:29 Re: SAM PRZYSZEDŁ PO POMOC do KAN Kubuś! FELV+ i FIV! WALCZYMY!

A my nadal trzymamy za zdrowie :ok: :ok:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Wto gru 21, 2010 21:44 Re: SAM PRZYSZEDŁ PO POMOC do KAN Kubuś! FELV+ i FIV! WALCZYMY!

Za Kubusia :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Terra50

Od: Nie sty 31, 2010 18:18

Post » Wto gru 21, 2010 21:49 Re: SAM PRZYSZEDŁ PO POMOC do KAN Kubuś! FELV+ i FIV! WALCZYMY!

Andżelika napisała:
'Co dalej? Kubuś ma białaczkę i FIP. :cry:"-To w końcu FIV, czy FIP, bo to wielka róznica.Jak Hania napisała FIV to sie ucieszyłam,a teraz znowu czytam ,cze Kubuś ma FIP :( Biedny Kubuś :(
BOZENAZWISNIEWA

Post » Wto gru 21, 2010 22:11 Re: SAM PRZYSZEDŁ PO POMOC do KAN Kubuś! FELV+ i FIV! WALCZYMY!

ciocie, pisałam wcześniej FiP, to poprawiłyście mnie na FIV..(malom tu kumata :oops: ), no to teraz zmieszczam wyniki badań, które przysłała mi andzelika...

Laboklin Polska Sp. z o.o.
Powstańców Śląskich 101
01-495 Warszawa
(022) 691 93 10..11..12
Lecznica: 1758 Kietlin, Słoneczna 3 (m)
Lek. kier:
Nr zlecenia: 07725771 Data przyjęcia materiału: 2010-12-14
Właściciel: Towarzystwo Opieki Nad Zwierzętami Data wyniku: 2010-12-16
Zwierzę: Kot, Kubuś Identyfikator:
6000 FeLV-ag + FIV-pc + FIP-pc
Wirus niedoboru immunologicznego kotów (FIV):
FIV-przeciwciała : negatywny
Omówienie wyników:
* Wynik negatywny - kot nie posiada przeciwciał FIV. Aby
doszło do serokonwersji potrzeba ok. 3 tygodni,
dlatego wskazane jest powtórne badanie za 4-6 tygodni.
* Wynik pozytywny - najprawdopodobniej kot jest zarażony
i wydala wirus. Zaleca się izolację od innych kotów.
U kociąt przeciwciała matczyne mogą powodować wystąpienie
wyniku dodatniego
Wirus białaczki kociej (FeLV):
FeLV-antygen: pozytywny
Omówienie wyników:
* wynik negatywny - kot nie jest nosicielem wirusa FeLV, istnieje mozliwosc zastosowania szczepionki. Ze
wzgledu na fakt, iz badanie moglo zostac wykonane w okresie prepatencji, tzn. pomiedzy zakazeniem a
rozpoczeciem namnazania sie wirusa, nalezy ewentualnie rozwazyc wykonanie kontrolnego badania
serologicznego.
* wynik pozytywny - zaleca sie kontrole po 4-6 tygodniach celem potwierdzenia utrzymujacej sie wiremii.
Ze wzgledu na mozliwosc wystapienia wiremii chwilowej, zwierze powinno przebywac w izolacji az momentu
drugiego badania.
wynik badania nr.: 1012-S-76859
Przeciwciała dla wirusa Corona (FIP)
Miano: 1:400
Omówienie wyniku:
* Miana od 1:400 i ponad towarzyszą często FIP
* Miana poniżej 1:100 zazwyczaj nie towarzyszą FIP
Aby ocenić wynik należy rozważyć inne parametry:
białka surowicy krwi są w górnej strefie wyniku
prawidłowego lub podwyższone, g-globuliny, GPT oraz
bilirubina, stosunek albuminy/globuliny poniżej
0.6, wystepuje anemia, limfopenia oraz neutrofilia.
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Wto gru 21, 2010 22:15 Re: SAM PRZYSZEDŁ PO POMOC do KAN Kubuś! FELV+ i FIV! WALCZYMY!

Kochany kotuś ,pomimo tak ciężkich chorób potrafi pokazać że jest szczęśliwy,naprawdę Kubuś jest wyjątkowym kotem :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Anna Kubica

Post » Wto gru 21, 2010 22:29 Re: SAM PRZYSZEDŁ PO POMOC do KAN Kubuś! FELV+ i FIP! WALCZYMY!

I zasługuje na wyjątkowy domek.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

Post » Śro gru 22, 2010 2:13 Re: SAM PRZYSZEDŁ PO POMOC do KAN Kubuś! FELV+ i FIP! WALCZYMY!

Z wielkim podziwem, za to co robi, kim jest... trzymam kciuki za wspaniałą Ciocię i Kubusia!!

osiek39

Od: Wto lis 23, 2010 1:05

Post » Śro gru 22, 2010 7:13 Re: SAM PRZYSZEDŁ PO POMOC do KAN Kubuś! FELV+ i FIP! WALCZYMY!

Cieszę się, że Kubunio lepiej - oby tak dalej :ok:
Kolejna dawka cykloferonu jutro, potem w sobotę i w poniedziałek.
Przydałoby się jeszcze podawać mu beta glukan - macie, czy podesłać kilka kapsułek?

Ale oprócz FelV, to którą chorobę jeszcze ma Kubuś?
Jakoś nie mogę się połapać w tych wynikach.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro gru 22, 2010 8:15 Re: SAM PRZYSZEDŁ PO POMOC do KAN Kubuś! FELV+ i FIP! WALCZYMY!

może ktoś przetłumaczy wyniki "z polskiego na nasze" ?

Kubusiu buziaki :1luvu:

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

Post » Śro gru 22, 2010 16:15 Re: SAM PRZYSZEDŁ PO POMOC do KAN Kubuś! FELV+ i FIP! WALCZYMY!

Kubusiu uraduj nasze serca na święta i pokaż cioteczkom że zdrowiejesz :) Kubuś :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Anna Kubica

Post » Śro gru 22, 2010 21:54 Re: SAM PRZYSZEDŁ PO POMOC do KAN Kubuś! FELV+ i FIP! WALCZYMY!

Pewnie to co napiszę nie pomoże, ale co tam, a nuż?
Jak wzięłam moje kociaki, Łaciata była w całkiem dobrym stanie jeśli nie liczyć gigantycznego zarobaczenia, a Rudy to same ropsko, pyszczydło całe zalepione, oczu nawet nie otwierał, skichany na maksa, nie miał siły się ruszać. Dostał gentamycynę, ale niespecjalnie pomagało, tzn. pomogło na chwilkę a potem a piać to samo. Koleżanka lekarka ludzka zapisała mu na moją receptę biodacynę, określiła dawkowanie (dość dłuuuugo to było) i pomogło. Do tej pory się śmiejemy, że choć dziewczyna jest onkologiem to leczy okoliczne dzieciaki i ma na koncie jednego kociego pacjenta ;)
Kciukasy za Kubusia :ok: :ok: :ok:

ewik1976

Od: Pt cze 12, 2009 12:59

Post » Czw gru 23, 2010 18:51 Re: SAM PRZYSZEDŁ PO POMOC do KAN Kubuś! FELV+ i FIP! WALCZYMY!

honda11 pisze:może ktoś przetłumaczy wyniki "z polskiego na nasze" ?

Kubusiu buziaki :1luvu:

chyba tylko Agn.. :ok: zmieniam tytuł..i piszę pw...

Kochani! W imieniu andzelika1952 i własnym życzę Wszystkim zdrowych, spokojnych i radosnych Świąt!
A dla wszystkich futerek zdrówka, pełnych brzuszków, max miziań i DOMKÓW!
I żeby zaraz w nadchodzącym Nowym Roku (najlepiej na początku :wink: ) Wszystkie nasze podopiecznie kocie, psie.. i.. inne zwierzęce potrzebujące pociechy znalzały kochające DOMKI :!: :!: :!:

POGODNYCH I SPOKOJNYCH ŚWIĄT!

ObrazekObrazek
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

[poprzednia][następna]