Czekoladowy kucurek burmski szuka nowego domu :(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto gru 21, 2010 20:15 Czekoladowy kucurek burmski szuka nowego domu :(

Witam,
Zwracam się z ogromną prośbą do wszystkich forumowiczów o pomoc w znalezieniu nowego domu dla mojego kota burmańskiego.

Przyczyną tego, że szukam dla niego nowego domu jest bardzo silna alergia i niestety brak jakichkolwiek rezultatów po wypróbowaniu wszystkich dostępnych metod. W sumie zawsze myślałam, że alergia to udana wymówka i, że można z nią wygrać... Teraz czuję co to znaczy zmagać się z nią i jakie smutne i trudne decyzje te zmagania za sobą niosą...

Burmi jest kocurkiem koloru czekoladowego. Urodził się w czerwcu 2009 roku jest więc już dorosłym kotem. Ma rodowód (hodowla Dharma-Kalisz), jest zdrowy i wykastrowany.
To bardzo towarzyski kocurek, taki typ odważny i ciekawski. Zawsze pierwszy wita gości, uwielbia aportować i prowadzić kocie dyskusje. Przychodzi sam posiedzieć na kolanach, pozwala też spokojnie nosić się na rękach. Jest przyzwyczajony do czesania i obcinania pazurków (podczas obcinania najczęściej przysypia).
Burmi dobrze dogaduje się z psami (z psem mojej mamy spał na jednym legowisku). Nie wiem jak z innymi dorosłymi kotami.
Jeśli chodzi o dzieci to przyjmuje postawę raczej wycofaną, szczególnie jak dziecko jest bardzo aktywne.

Mieszkamy we Wrocławiu.

Więcej informacji najlepiej na priv.
Z góry dziękuję za pomoc.

Fotki:
http://img375.imageshack.us/i/20112010031.jpg/
http://www.burmy.miau.pl/download/file.php?id=818
http://www.burmy.miau.pl/download/file.php?id=819

kryst81

Od: Wto gru 21, 2010 19:46

Post » Wto gru 21, 2010 20:39 Re: Czekoladowy kucurek burmski szuka nowego domu :(

Współczuję. A czy próbowali Państwo rozmawiać z hodowcą? Może zaoferowałby pomoc?

Asia K

Od: Wto lis 23, 2010 22:26

Post » Wto gru 21, 2010 20:55 Re: Czekoladowy kucurek burmski szuka nowego domu :(

Piękny czekoladowy kot. Na pewno znajdzie się ktoś chętny na niego. Współczuję alergii i pożegnania z kocim światem.

chemica

Od: Czw lis 29, 2007 8:32

Post » Wto gru 21, 2010 21:01 Re: Czekoladowy kucurek burmski szuka nowego domu :(

Asia K - tak oczywiście jesteśmy w kontakcie z hodowcą. Pani Ania z Dharma-Kalisz pomaga w szukaniu. Od tego zaczęliśmy mając nadzieję, że wśród wielbicieli burm szybko ktoś się znajdzie. Niestety na ten moment cisza.

Chemica - no tak rzeczywiście strasznie przykra sprawa z tą alergią...

kryst81

Post » Śro gru 22, 2010 18:22 Re: Czekoladowy kucurek burmski szuka nowego domu :(

:1luvu: prze cudny :)

natasiunia

Od: Pon wrz 07, 2009 19:24

Post » Śro gru 22, 2010 18:22 Re: Czekoladowy kucurek burmski szuka nowego domu :(

piękny kot,burmy są niesamowite.
powodzenia w szukaniu domu,pewnie będziesz miała niedługo kolejkę chętnych... :ok:

kota burmańskiego ma Nicholas Cage:)
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17

Post » Śro gru 22, 2010 20:20 Re: Czekoladowy kucurek burmski szuka nowego domu :(

kryst81 pisze:Asia K - tak oczywiście jesteśmy w kontakcie z hodowcą. Pani Ania z Dharma-Kalisz pomaga w szukaniu. Od tego zaczęliśmy mając nadzieję, że wśród wielbicieli burm szybko ktoś się znajdzie. Niestety na ten moment cisza.

Chemica - no tak rzeczywiście strasznie przykra sprawa z tą alergią...

Acha, znam hodowce. Życze powodzenia w szukaniu domku. moze sie sama popytam. Kot jest we Wrocku czy u hodowcy?
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Śro gru 22, 2010 21:30 Re: Czekoladowy kucurek burmski szuka nowego domu :(

W przyszłym tygodniu jadę zapoznać się z kocurkiem i nasza Lunka jedzie oczywiście z nami bądźmy dobrej myśli... :)

natasiunia

Post » Śro gru 22, 2010 21:58 Re: Czekoladowy kucurek burmski szuka nowego domu :(

natasiunia pisze:W przyszłym tygodniu jadę zapoznać się z kocurkiem i nasza Lunka jedzie oczywiście z nami bądźmy dobrej myśli... :)

wątpię by reakcje kota w obcym miejscu były reakcjami jakie będzie przejawiał na swoim terytorium-przykład?
mój Paprotek.jak przyjechał Szprotek,z tydzień była regularna wojna.
mogłabym zwrócić Szprotka znajomemu,przecież wyglądało na to,że koty się nie zaakceptowały,prawda?
ale po ok.3tyg była wielka miłość :D
niestety przyzwyczajanie kotów do siebie wymaga czasu,a nie takiego sprawdzenia,ale trzymam kciuki,śpiące razem wtulone w siebie koty to piękny widok :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Post » Śro gru 22, 2010 23:15 Re: Czekoladowy kucurek burmski szuka nowego domu :(

Koszmaria pisze:Koszmaria
wiem, że to wymaga czasu i nie będę się sugerowała zachowaniem po pierwszym spotkaniu, ale wiadomo decyzja będzie należała do właścicieli czyli w tym przypadku do
kryst81 pisze:kryst81
ale jestem dobrej myśli.

natasiunia

Post » Śro gru 22, 2010 23:18 Re: Czekoladowy kucurek burmski szuka nowego domu :(

natasiunia pisze:
Koszmaria pisze:Koszmaria
wiem, że to wymaga czasu i nie będę się sugerowała zachowaniem po pierwszym spotkaniu, ale wiadomo decyzja będzie należała do właścicieli czyli w tym przypadku do
kryst81 pisze:kryst81
ale jestem dobrej myśli.

za co trzymam kciuki,burmy nie tylko piękne z wyglądu,ale też z charakteru sOM :D
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Post » Czw gru 23, 2010 8:34 Re: Czekoladowy kucurek burmski szuka nowego domu :(

No cudo a nie kot :1luvu: uwielbiam burmy :kotek:
trzymam kciuki za najlepszy domek na świecie :ok:
Obrazek

monitomi

Od: Nie maja 03, 2009 20:10

Post » Pon gru 27, 2010 15:11 Re: Czekoladowy kucurek burmski szuka nowego domu :(

Temat wciąż aktualny ponieważ dziewczyna, która chciała Burmiego wziąć wycofała się :(
ehh... nie dość, że sam temat strasznie trudny to jeszcze szukanie nowej osoby wcale nie jest łatwe i dotyka różnych emocji.
Wbrew temu co mogłoby się wydawać, że będzie masa chętnych, zgłosiło się do nas raptem kilka osób z czego braliśmy pod uwagę właściwie tylko tę dziewczynę...
Może jakoś za mało info wstawiłam do posta... ? Jak myślicie?

Ponawiam więc prośbę do forumowiczów o pomoc w znalezieniu domku dla Burmiego.
Może ktoś wie o kimś, kto szuka kociaka do adopcji a nie jest użytkownikiem forum czy internetu w ogóle?

Przesyłam jeszcze filmik z naszej zabawy w aportowanie
http://www.youtube.com/watch?v=Sw-CvbqeNo8

pozdr

kryst81

Post » Pon gru 27, 2010 15:58 Re: Czekoladowy kucurek burmski szuka nowego domu :(

Czy spotkałaś na swojej drodze alergicznej lekarza, który zlecił Ci zakupienie szczepionki skonstruowanej tylko dla Ciebie? Mój TZ od zawsze jest silnym alergikiem na sierści kocie, świnek morskich, pyłki i inne paskudztwa. Zadrapanie przez kota powoduje u niego silny obrzęk i trudne gojenie się ran, a sierść wywołuje oczywiście napady duszności, kichania itp. Kilka lat temu znalazł dobrego lekarza, dzięki któremu przez kilka lat z rzędu późną jesienią zamawiał specjalną szczepionkę tylko dla siebie, którą sprowadzano z Niemiec. Szczepionka podawana była co roku zimą. Efekt na dziś jest taki, że mamy 5 kotów i nawet spanie z nimi w łóżku nie powoduje tak strasznych duszności, a nawet kichania. Ze względu na załamanie finansowe w pewnym momencie przestał się szczepić, ale efekt nawet po tych 3 latach przyjmowania leku jest fantastyczny i pewnie byłby idealny gdyby nie brak kasy w pewnym momencie.
Obrazek

sennaewa

Od: Czw sty 31, 2008 23:15

Post » Pon gru 27, 2010 16:03 Re: Czekoladowy kucurek burmski szuka nowego domu :(

Ja jestem po prostu w szoku, że nie ustawiła się kolejka.. te koty mają naprawdę świetny charakter.

Asia K

Od: Wto lis 23, 2010 22:26

[następna]