Piękny długowłosy Leon już w nowym domu!!! Powodzenia!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 18, 2010 23:10 Re: Piękny długowłosy Leon traci dom - czy ktoś da mu szansę?

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Sob gru 18, 2010 23:11 Re: Piękny długowłosy Leon traci dom - czy ktoś da mu szansę?

Również trzymam. :ok:

Pixia

Od: Wto paź 27, 2009 15:22

Post » Nie gru 19, 2010 19:00 Re: Piękny długowłosy Leon traci dom - czy ktoś da mu szansę?

Witajcie,

Leon jest już w nowym domu, wiem, bo też tu mieszkam. Tzn. przygarnęłam go wraz z moim chłopakiem, Pawłem. Zaskoczył nas absolutnie swoją odwagą. Dotąd przeprowadzał się wyłącznie do córki właścicielki - Małgosi, więc spodziewaliśmy się, że pierwszą dobę spędzi pod łóżkiem albo w jakimś kącie, ale nie przyszło mu to do głowy. Przez godzinę chodził po mieszkaniu, zwiedzał, skorzystał z kuwety, parę razy ponarzekał na swój los, a teraz (nieco ponad półtorej godziny od przyjazdu) siedzi na kanapie koło mnie i nawet chętnie przyjmuje głaskanie! Co prawda tylko ode mnie, Paweł go stresuje, ale już widać, że i to mu przejdzie.

Na prawdę, Leon jest niezwykłym kotem.
http://picasaweb.google.com/zofia.gebert/Leon#5552460627248167378
http://picasaweb.google.com/zofia.gebert/Leon#5552460626798736978
Ostatnio edytowano Nie gru 19, 2010 19:25 przez Zosia G, łącznie edytowano 2 razy

Zosia G

Od: Pt lis 19, 2010 21:45

Post » Nie gru 19, 2010 19:09 Re: Piękny długowłosy Leon traci dom - czy ktoś da mu szansę?

Witaj na forum :) Taaak, trafił się Wam wyjątkowy kot :)

Żeby umieścić zdjęcie na forum, musisz je wgrać na jeden z serwisów hostingowych, np imageshack, fotosik, fotozrzut czy co tam lubisz.

Potem, pisząc post naciskasz przycisk "img" i pomiędzy znaczniki: wklejasz link do zdjęcia - albo powiększalnej jego miniaturki. Fajnie będzie zobaczyć Leona :)
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Nie gru 19, 2010 21:02 Re: Piękny długowłosy Leon traci dom - czy ktoś da mu szansę?

Witaj i moje gratulacje :!:
Forum bardzo kibicowało Leonkowi ... cieszę się, że znalazł swoje miejsce i tak dobrze zniósł przeprowadzkę :ok:

Willow_

Od: Nie maja 23, 2010 18:06

Post » Nie gru 19, 2010 21:19 Re: Piękny długowłosy Leon traci dom - czy ktoś da mu szansę?

Zosiu! :1luvu:

Strasznie cieszę się z tak dobrej reakcji Leona na tę ogromną zmianę! Potwornie się o niego martwiłam - bałam się, że powtórzy traumę mojego tymczasa Makarego (który też dzisiaj - 2 godz. przed Leonem - pojechał do nowego domu) - a tym czasem okazuje się, że Leon zadziwił nas wszystkich swoją dzielnością!!!! :piwa: (Makariusz niestety nie... - znowu przeżywa ogromną traumę... :( )

Szczęśliwego życia Leonku w nowym domu!!!! :ok: :ok: :ok: Tam też na pewno będą cię bardzo, bardzo kochali!!!! :1luvu: :1luvu:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Nie gru 19, 2010 21:29 Re: Piękny długowłosy Leon traci dom - czy ktoś da mu szansę?

Zosiu! ratujesz życie Leonkowi... :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

i nam kibicującym mu, dajesz spokojniejszy sen.. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pon gru 20, 2010 0:06 Re: Piękny długowłosy Leon traci dom - czy ktoś da mu szansę?

Leon niekoniecznie chce, żeby się z nim spoufalać, ale kładzie się koło nas, dużo gada i opowiada wszystkim naokoło, jaki to on jest głodny. Wygląda nadzwyczaj spokojnie co zaskakuje mnie chyba najbardziej. Twardziel.

Zosia G

Post » Pon gru 20, 2010 9:34 Re: Piękny długowłosy Leon traci dom - czy ktoś da mu szansę?

no cóż, to pan w wieku w którym ma się swoje poglady na rzeczywistość :lol: . Ale fajnie, że szuka z Wami kontaktu, nawet jesli nie stanie sie miziakiem to musi być strasznie przyjemne - zaufanie takiego kota :D
Obrazek

slapcio

Post » Wto gru 21, 2010 0:13 Re: Piękny długowłosy Leon traci dom - czy ktoś da mu szansę?

Przecież micha to podstawa, każdy kot to wie :D
Pozdrawiam, też mam pana zainteresowanego jednym tylko obiektem :>

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Wto gru 21, 2010 17:48 Re: Piękny długowłosy Leon traci dom - czy ktoś da mu szansę?

Zosiu - jakie wieści z aklimatyzacji Leona? Cały czas trzymamy :ok: :ok: :ok:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Wto gru 21, 2010 22:09 Re: Piękny długowłosy Leon traci dom - czy ktoś da mu szansę?

Leon ma się dobrze. Już nieco mniej narzeka, miauczy głównie kiedy robi się krok w stronę kuchni. Daje się głaskać nawet Pawłowi, choć nadal mnie pozwala na więcej (więcej głaskania po głowie i grzbiecie, bardziej zaawansowane zabawy zostawiam na później) i zaczyna traktorzyć momentami. Ale jak! Najwięcej czasu spędza leżąc na podłodze w kuchni, ale ma też ulubione krzesło i pomału zaczyna wchodzić w interakcje... Wygląda na to, że jest na dobrej drodze. :)

Zosia G

Post » Śro gru 22, 2010 14:50 Re: Piękny długowłosy Leon traci dom - czy ktoś da mu szansę?

Muszę się wam poskarżyć. Leon to zbój jakich mało! W poniedziałek zrzucił pokrywkę z patelni i ukradł dwa kotlety (nie zdążył zjeść), a dziś zrzucił cały (gorący!) garnek na podłogę. Gonimy go i dobrze wie, że nie może wchodzić na blaty, a on nic sobie z tego nie robi. Nie mówiąc o tym, że jego komentarze na temat pustej miski osiągają głośność krzyku momentami.

Mam tylko nadzieję, że jak się przyzwyczai do nowej sytuacji to się uspokoi, bo inaczej będzie ciężko. Trzymajcie kciuki!

Zosia G

Post » Śro gru 22, 2010 15:09 Re: Piękny długowłosy Leon traci dom - czy ktoś da mu szansę?

Trzymamy :ok:

Chyba warto dopytać, jak Leon zachowywał sie pod tym wzgledem u swojej pierwszej opiekunki :roll: Może teraz testuje na ile moze sobie pozwolić w nowej sytuacji. Ja na wszelki wypadek moich kotów do kuchni nie wpuszczam. Ani tez nie jem w ich towarzystwie (choć 2 starsze juz wyrosły - nie z kradzieży a z zaboru przemocą :lol: )
Obrazek

slapcio

Post » Śro gru 22, 2010 15:12 Re: Piękny długowłosy Leon traci dom - czy ktoś da mu szansę?

Zdarzało mu się kraść i dużo gadać, ale nie było mowy o zrzucaniu garnków ani wrzaskach. A kuchni zamknąć nie mogę, mam połączoną z salonem i otwartą zupełnie.

On testuje nas, my jego. Mam nadzieję, że po tygodniu mniej więcej dojdziemy do ładu.

Zosia G

[poprzednia][następna]