Czy warto inwestować w drapak?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 21, 2010 8:35 Re: Czy warto inwestować w drapak?

Moja kotka nie miała drapaka i tępiła sobie pazurki na kawałku dywanu . Nigdy nic mi nie zniszczyła. Wraz przybyciem kocura gdy kotka miała 2 lata zainwestowałam w drapak. Kotka od razu wiedziała o co chodzi i drapała w drapak. Kocur nie, drapał i drapie po meblach . Już wydrapał w nich nowy deseń. Różnie to bywa. :)
Obojętnego na niedolę zwierząt i ludzka niedola nie wzruszy

FeminaLaboriosa

Od: Pt lip 23, 2010 13:56

Post » Wto gru 21, 2010 8:54 Re: Czy warto inwestować w drapak?

U mnie drapak przez rok był niepotrzebnym meblem, Ruda czasem łaskawie siedziała sobie na najwyższej półce.
Nie pomagała kocimiętka i pokazywanie że fajnie się go drapie. Zaczęła drapać sama.
Odkąd pojawił się Mruś drapak jest w ciągłym użyciu, często jest tak że dwa futrzaki drapią jednocześnie i tłuką się o lepsze miejsce.
ObrazekObrazek

dorota13

Od: Pt maja 09, 2008 12:06

Post » Wto gru 21, 2010 13:15 Re: Czy warto inwestować w drapak?

Kupilam dzisiaj drapak i pokropilam go waleriana i wieciec co?> Oprocz tego ze od 15 minut kot siedzi i ciagle pazury ostrzy to on go je... podgryza i lize to futerko!!! Czy to normalne? :P

luna87

Od: Pon gru 06, 2010 9:46

Post » Wto gru 21, 2010 13:48 Re: Czy warto inwestować w drapak?

luna87 pisze:Kupilam dzisiaj drapak i pokropilam go waleriana i wieciec co?> Oprocz tego ze od 15 minut kot siedzi i ciagle pazury ostrzy to on go je... podgryza i lize to futerko!!! Czy to normalne? :P

No jak pokropiłaś walerianą, to na bank będzie siedział i lizał ;) Koty raczej uwielbiają walerianę :mrgreen:

maciejowa

Od: Pt lut 27, 2009 22:29

Post » Wto gru 21, 2010 13:54 Re: Czy warto inwestować w drapak?

Może sobie nawet calą glowę obślinić :D Ale z pewnością przeżyje i będzie kojarzyć drapak z milym hajem :mrgreen:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Czw gru 23, 2010 6:12 Re: Czy warto inwestować w drapak?

Mary_Poole pisze:Jak go nauczysz to bedzie uzywal. ale upewnij sie, ze jest wystarczajaco duzy.

bzdet wierutny!
pierwszym drapakiem Paprocha była gałąź którą okręciłam wykładziną.ma jakieś 70cm długości.żadnych półek,sizalu i innych.
kot w to drapał aż miło
oprócz kocimiętki drapak musi:
być w eksponowanym miejscu.koty ostrząc pazury znaczą teren.na wolności kot robi to w miejscu w którym dostrzegą to inne koty.nie zainteresuje go więc ustawiony w rogu nieużywanego pokoju gościnnego nawet wielki,rozbudowany drapak z rufi.pl
pomocne przy nauce korzystania z drapaka pomaga też drapanie drapaka przez właściciela:)
trzeba kotu pokazać po co to...
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17

[poprzednia]