KOTKA DO UŚPIENIA!!! Grozi im schronisko!!2 kotystr.92

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto gru 21, 2010 12:45 Re: }CHmurka ma DS potrzebna kasa transport Świnoujście Warszawa

A my na dziewczynkę. Wierzę, że testy wypadną pomyślnie. :ok:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Wto gru 21, 2010 13:13 Re: }CHmurka ma DS potrzebna kasa transport Świnoujście Warszawa

:ok: oby. :ok:
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Wto gru 21, 2010 14:47 Re: }CHmurka ma DS potrzebna kasa transport Świnoujście Warszawa

Testy zamówione, dostawa zgodnie z ustaleniami Cipisku na Twój adres, czas realizacji 3- 10 dni (święta), całkowity koszt: test 24,- + kurier 18,30, + pobranie 6,10 = 48,10,
pozdrawiam,

Arnold2

Od: Czw paź 14, 2010 18:35

Post » Wto gru 21, 2010 18:45 Re: }CHmurka ma DS potrzebna kasa transport Świnoujście Warszawa

Super, będę czekała . :ok: I wielkie kciuki za ujemne testy :!:
Obrazek

cypisek

Post » Wto gru 21, 2010 21:09 Re: }CHmurka ma DS potrzebna kasa transport Świnoujście Warszawa

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

Post » Wto gru 21, 2010 21:49 Re: }CHmurka ma DS potrzebna kasa transport Świnoujście Warszawa

Właśnie , co u naszych trojaczek ????
Obrazek

cypisek

Post » Śro gru 22, 2010 13:56 Re: }CHmurka ma DS potrzebna kasa transport Świnoujście Warszawa

Dziewczęta radzą sobie jak potrafią. Każda po swojemu. Najlepiej Zojka, o której mówi mi się czasem Rusałka. Wczoraj dostała ataku niepohamowanego przytulaństwa. Dopada ją to zazwyczaj w wannie, ale nigdy jeszcze w takim natężeniu. To, co mała zalotnica wyprawia w wannie przechodzi ludzkie wyobrażenie. Kilka razy próbowałam brać ją na ręce, ale bardzo jej się to nie podobało. Wzięta na kolana, szybko zmykała. Wczoraj sama przyszła, wytuliła się jak szalona, musiałam uważać, żeby nie spadła. Czynnik konieczny do pieszczot – wanna. :lol:
Myślę, że to dobry moment, żeby poszła na swoje. Już odtajała, a jeszcze nie kocha tego domu.
Cóż...

Karolinka, chyba czuje, że to tylko stan przejściowy: dajcie jeść i odczepcie się. Nie dopuszcza do bliskości, chociaż coraz śmielej porusza się po domu. Jest bardzo piękną koteczką. Żadne ze zrobionych zdjęć nie oddaje jej urody. Ma przecudną, mięciutką, błyszczącą sierść. Zuzzik szybko zrobi z niej kota prezydenta przez zasiedzenie, za co trzymam kciuki (tylko nie mówcie jej czasem :mrgreen: )

Najgorzej z Rusałką, o której myśli mi się Jaskółka. Przypatruje się uważnie czujnymi oczami, przeważnie z wysokości szafy i nie chce zaufać. Boi się. I bardzo tęskni za bliskością. Serce mi pęka, jak na nią patrzę.
Ostatnio spodobało jej się obserwowanie rybek w akwarium i schodzi sobie do nich. Głaszczę ją wtedy delikatnie. Na chwilę rozluźnia się i zaczyna mruczeć, by za chwilę powrócić do czujnego dystansu.
Wpadam w panikę na myśl o jej adopcji. Pomijając fakt, że trzeba najpierw znaleźć dom - jeśli nie doświadczony, to przynajmniej wyjątkowo odpowiedzialny, cierpliwy i empatyczny - to naprawdę nie wiem, kiedy będzie moment najmniej obciążający jej psychikę. Czasem wydaje mi się, że najlepiej byłoby teraz, kiedy jest jeszcze taka wycofana. Bo kiedy postanowi ostatni raz zaufać, kolejna zmiana może ją zabić. Już teraz chyba niewiele brakowało. I nie ma najmniejszego marginesu na pomyłkę.

Na pomyłkę tak naprawdę nigdy nie ma marginesu, bo koty płacą za to zbyt wysoką cenę. Ale w tym wypadku, to byłaby prawdziwa katastrofa.
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Śro gru 22, 2010 14:09 Re: }CHmurka ma DS potrzebna kasa transport Świnoujście Warszawa

zgadza sie Aniu. Nie ma dobrego momentu na wyadoptowanie takiej "psychicznej" biedy. Nie mamy doświadczenia, nie mamy pomyślunku na taki "proceder" .Serce i rozum mówi każde co innego.
Mnie sie wydaje,ze koty czują tymczasowość. W tym rozgardiaszu jaki panuje na tymczasie. Jak zmieniają domy an ciche i spokojne odzywają. A po pewnym czasie rozkwitają. Ale musi wg mnie otworzyć sie na tyle na ile moze ( w takim harmiderze tymczasowym ) sobie kot pozwolić.
A Zwykłą adopja jest stresująca. A kota zwichrowanego jest ciężkim obciążeniem i odpowiedzialnoscią.
Czas pokaże.Serce i obserwacja zdecydują.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro gru 22, 2010 14:12 Re: }CHmurka ma DS potrzebna kasa transport Świnoujście Warszawa

ech rozumiem Twoje dylematy hanelko i tę odpowiedzialność kiedy i komu wydać kotki.
Nigdy nie wiadomo bowiem jak zareagują...ech...
trzymam kciuki za dobre decyzje :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro gru 22, 2010 22:14 Re: }CHmurka ma DS potrzebna kasa transport Świnoujście Warszawa

ech. Też wierzę ,że będzie dobrze,że Rusałka znajdzie najlepszy dom na świecie. u Grażynki była zupełnie innym kotem zaufała od razu...i to zaufanie przypłaciła znowu odrzuceniem...dlatego teraz jest taka. Myślę ,że w mądrym i cierpliwym domu zaufa. Trzeba domek dobrać dokładnie. Ciężko się czyta .Oby Zojka , zniosła zmianę domu w miarę bezstresowo. Karolinuś ty też się otworzysz. Na tę chwilę i tak jesteście szczęściary, nie marzniecie w zimnej wolierze.Wierzę ,że jeszcze będziecie biegać i bawić się jak małe kociaki.Hanelka zuzzik. :1luvu:
Obrazek

cypisek

Post » Pt gru 24, 2010 21:28 Re: }CHmurka ma DS potrzebna kasa transport Świnoujście Warszawa

Wszelkiej wesołości dla naszych, i nie naszych..ogonków.
Obrazek

cypisek

Post » Pt gru 24, 2010 21:37 Re: }CHmurka ma DS potrzebna kasa transport Świnoujście Warszawa

Mam pytanie ktoś wrzucił naszą chmurkę na wątek transportowy.?????
Obrazek

cypisek

Post » Sob gru 25, 2010 9:07 Re: }CHmurka ma DS potrzebna kasa transport Świnoujście Warszawa

a ja znów z prośbą: :oops:
dziewczyny,proszę zagłosujcie na legowisko dla piwniczniaka.To ta fota maluszka co sie wyświetla autorstwa kya. Niech kocio ma na świeta od Mikołaja jakieś porządne wyro. Sprawdziłam u siebie.Codziennie mogę oddać głos.
viewtopic.php?f=1&t=121834
Obrazek

ASK@

Post » Sob gru 25, 2010 16:13 Re: }CHmurka ma DS potrzebna kasa transport Świnoujście Warszawa

:1luvu: :1luvu: ja dałam linka na wątku transoportowym!!!!
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

Post » Sob gru 25, 2010 18:36 Re: }CHmurka ma DS potrzebna kasa transport Świnoujście Warszawa

Jak dziewczyny z Karolinką?
Dogadałyście się?
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]