kot z PŁASKĄ GŁÓWKĄ NIEWYDOLNOŚC NEREK:( (") za TM

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 20, 2010 14:43 Re: Bardzo duży kot z PŁASKĄ GŁÓWKĄ ,ma kk, leczony w dt

mamaGiny pisze:pochodzenie imienia :MACIEJ

Maciej należy do tych imion, które znaczą "dar Boga", razem z Teodorem i Bogdanem. Blisko spokrewnione z nim jest imię Mateusz, też hebrajskie i znaczące to samo.

Imię Maciej promieniuje ciepłem, dostatkiem, kojarzy się z szumem sadów i brzęczeniem pszczół. I chociaż powstało wśród skalistych pustyń Ziemi Świętej, od dawna zadomowiło się w Słowiańszczyźnie.

Kiedy słyszymy to imię, jesteśmy pewni, że ktoś, kto ma na imię Maciej, nie jest w stanie ani nikogo skrzywdzić, ani urazić, ani nawet zaniedbać. Mało jest imion, które równie silnie budzą odruchowe zaufanie. (Może jeszcze Krzysztof?) A bierze się to stąd, że Maciejowie, mocą swojej liczby, szóstki, sami mają głębokie zaufanie do swojej natury i do własnego losu. Żyją tak, jakby nic złego nie mogło się przytrafić ani im samym, ani ich bliskim. Jeżeli zaś los chwilowo im nie sprzyja, Maciej zawsze może liczyć na rodzinę i przyjaciół, których sobie zawczasu pozyskał. Można zatem żartobliwie powiedzieć, że Macieje spadają zawsze na cztery łapy, jak koty, które też chętnie lud nazywa "Maćkami".
musi wyzdrowieć - ma to zapisane w imieniu...

taaaajeeest psze pani :mrgreen: :lol: :lol: :lol:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Wto gru 21, 2010 7:29 Re: Bardzo duży kot z PŁASKĄ GŁÓWKĄ ,ma kk, leczony w dt

Zabrałam wczoraj Maciusia do lecznicy.
Wet ocenił go na conajmniej 4-5 lat, uszka czyste, jeden ząbek będzie do usunięcia, reszta do czyszczenia.
Został odrobaczony i odpchlony no i zważony: 4,6 kg
Gorączki nie było ale antybiotyk musimy skończyć (dokupiłam).
Maciuś u weta był bardzo grzeczny, tylko podanie tabletki było dość trudne ale jakoś sobie poradziliśmy.
Za całość zapłaciłam 45,00
W domu Maciuś już całkiem swobodnie porusza sie i po kuchni i po pokoju, lubi spać wysoko, ale to miejsce na szafie jest często zajęte a ponieważ on jest indywidualistą to nie będzie leżał obok innego kota.
Wskakiwanie na wysokości już mu nie sprawia trudności. Sporo warczy, na mnie warczy, na koty warczy... koto-pies, mówiłam :mrgreen:
Za czesaniem już mniej przepada, warczy, ale trudno, czeszę go z łapanki.
Mam nadzieję, że te pchełki go zostawią w spokoju i przestanie się w końcu drapać.
ObrazekObrazek

mar9

Post » Wto gru 21, 2010 11:04 Re: Bardzo duży kot z PŁASKĄ GŁÓWKĄ ,ma kk, leczony w dt

Doczytałam, dobrze Marysiu, że jesteś :aniolek:
Maciuś baaardzo podobny do mojego Gustawa, też taki wielki i piękny.
Nawet mordki mają podobne :wink:
Dodam, że Gustawek waży ponad 8kg :mrgreen:

Obrazek
Psotka 23.02.2009 - 8.04.2015 [*]
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=88961

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Od: Pon mar 13, 2006 20:56

Post » Wto gru 21, 2010 11:23 Re: Bardzo duży kot z PŁASKĄ GŁÓWKĄ ,ma kk, leczony w dt

Amanda_0net pisze:Doczytałam, dobrze Marysiu, że jesteś :aniolek:
Maciuś baaardzo podobny do mojego Gustawa, też taki wielki i piękny.
Nawet mordki mają podobne :wink:
Dodam, że Gustawek waży ponad 8kg :mrgreen:

Obrazek

noooo, kawał kota z niego :mrgreen: :1luvu: :lol: :lol: :lol:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Wto gru 21, 2010 14:10 Re: Bardzo duży kot z PŁASKĄ GŁÓWKĄ ,ma kk, leczony w dt

Oj trafiłam na wątek za banerkiem u Alienor.
u nas w Sosnowcu podobna sytuacja w schronisku była tylko że kot - Big - jak go nazwaliśmy (bo wazył ok. 7 kg wycofał się. Zabrany do kociej chatki tez sie cały czas chował. W końcu jest u mnie na DT Obrazek
i tylko kroplówy i karmienie strzykawką utrzymało go przy życiu.
Teraz juz się zaaklimatyzował, jest niesamowicie łagodny ale niestety nie toleruje też za bardzo innych kotów.
a mam na tymczasie jeszcze 2 :lol:
Ale już jest lepiej i napewno z waszym też tak bedzie.
Oby domek pod choinke sie trafił :ok:
Dla waszego i mojego Bikusia :ok:
Pozdrawiam i trzymam kciuki BIG Obrazek :1luvu:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Wto gru 21, 2010 14:21 Re: Bardzo duży kot z PŁASKĄ GŁÓWKĄ ,ma kk, leczony w dt

Dorota Wojciechowska pisze:Oj trafiłam na wątek za banerkiem u Alienor.
u nas w Sosnowcu podobna sytuacja w schronisku była tylko że kot - Big - jak go nazwaliśmy (bo wazył ok. 7 kg wycofał się. Zabrany do kociej chatki tez sie cały czas chował. W końcu jest u mnie na DT Obrazek
i tylko kroplówy i karmienie strzykawką utrzymało go przy życiu.
Teraz juz się zaaklimatyzował, jest niesamowicie łagodny ale niestety nie toleruje też za bardzo innych kotów.
a mam na tymczasie jeszcze 2 :lol:
Ale już jest lepiej i napewno z waszym też tak bedzie.
Oby domek pod choinke sie trafił :ok:
Dla waszego i mojego Bikusia :ok:
Pozdrawiam i trzymam kciuki BIG Obrazek :1luvu:

kształt główki podobny do Maćka, minka też :mrgreen:
dziękujemy za pozdrowienia i przekazujemy nawzajem :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Śro gru 22, 2010 14:30 Re: Bardzo duży kot z PŁASKĄ GŁÓWKĄ ,ma kk, leczony w dt

Mar9 jestes wielka :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Lepiej trafic nie mógł :ok: :ok: :ok:
Jest przepiekny :lol: :lol: :lol:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Śro gru 22, 2010 21:10 Re: Bardzo duży kot z PŁASKĄ GŁÓWKĄ ,ma kk, leczony w dt

Śliczne kocisko :D :D :D
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Terra50

Od: Nie sty 31, 2010 18:18

Post » Sob gru 25, 2010 12:52 Re: Bardzo duży kot z PŁASKĄ GŁÓWKĄ ,ma kk, leczony w dt

Jak Maciuś?

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Sob gru 25, 2010 21:56 Re: Bardzo duży kot z PŁASKĄ GŁÓWKĄ ,ma kk, leczony w dt

Piękne kocisko z Maciusia!! Po prostu cud miód :mrgreen: Jak tam jego zdrówko?
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Obrazek

Majka_Cz

Od: Nie sty 25, 2004 21:04

Post » Nie gru 26, 2010 13:04 Re: Bardzo duży kot z PŁASKĄ GŁÓWKĄ ,ma kk, leczony w dt

Nie kicha ale z noska wydzielina jakaś wychodzi, zakrapiam więc.
Mniej je, dużo śpi, markotny jakiś się zrobił.
ObrazekObrazek

mar9

Post » Nie gru 26, 2010 14:01 Re: Bardzo duży kot z PŁASKĄ GŁÓWKĄ ,ma kk, leczony w dt

No Maciuś co się z Tobą dzieje :?: Teraz w tak wspaniałym domku masz dochodzić do siebie, więc nie stresuj swojej kochanej Pańci i masz być okazem zdrowia :D :D :D
Anna Kubica

Post » Nie gru 26, 2010 14:25 Re: Bardzo duży kot z PŁASKĄ GŁÓWKĄ ,ma kk, leczony w dt

mar9 pisze:Nie kicha ale z noska wydzielina jakaś wychodzi, zakrapiam więc.
Mniej je, dużo śpi, markotny jakiś się zrobił.

To jest właśnie to,o czym Wam pisałam :(
Nie jest łatwo z tego wyjść.Czasem wydaje sie,że juz jest ok,a kk wraca z jeszcze silniejszym natężeniem:(

Maciusiu :(

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Pon gru 27, 2010 14:06 Re: Bardzo duży kot z PŁASKĄ GŁÓWKĄ ,ma kk, leczony w dt

Byłam dzisiaj z Maciusiem u weta, nie jest dobrze.
Zrobiono RTG, USG, badania krwi.
Badania wykazały niewydolność nerek (mocznik ponad 300) i anemię: HCT 17.5 (24.0-45.0) i HGB 5.7 (8.0-15.0)
Zostawiłam go na kroplówce, za parę godzin go odbiorę. Krzysiek będzie go musiał jeszcze przez kilka dni zanosić na kroplówkę (dożylna).
Wody w jamie brzusznej nie ma ale te nerki są niepokojące, no i anemia.
Maciuś będzie potrzebował dużo forumowych kciuków i ciepłych myśli.
Bądźcie z nami, dobrze?
ObrazekObrazek

mar9

Post » Pon gru 27, 2010 14:30 Re: Bardzo duży kot z PŁASKĄ GŁÓWKĄ ,ma kk, leczony w dt

Maciusiu :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za Twoje zdrówko
Anna Kubica

[poprzednia][następna]