Moja gromadka - Mufinek['], Maleńka ['] :(( Joaś w DS!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 19, 2010 19:55 Re: Moja gromadka - Mufinek[']:(; 5 lat z Maćkiem!

ryśka pisze:Rety, jaka Michasia jest piękna! :1luvu:

No, jest prześliczna... Na kolana się pcha. Ten, kto jej da dom, będzie miał wielkie szczęście. :D

A Landrynka śpi w budce.

Okopy zacznę robić ja... :wink:

A miała być spokojna niedziela. Tymczasem, ponieważ chciałam się wyspać, koty obudziły mnie o 5.00. Potem razem z Joachimem robiliśmy pranie. No a potem przyszła Landrynka.

Dobrze, że już tylko 3 dni do pracy.
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Nie gru 19, 2010 19:59 Re: Moja gromadka - Mufinek[']:(; Landrynka spod auta...

Szczęściara z tej Landrynki - wiedziała, pod jaki adres zastukać :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Nie gru 19, 2010 20:29 Re: Moja gromadka - Mufinek[']:(; Landrynka spod auta...

Bazyliszkowa pisze:Szczęściara z tej Landrynki - wiedziała, pod jaki adres zastukać :ok:

rozniosło się pocztą pantoflową... ups kocio-łapkową, że u Anitki i Tomka zawsze znajdzie się kawałek podłogi dla kota potrzebującego pomocy na JUŻ :mrgreen:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Pon gru 20, 2010 8:42 Re: Moja gromadka - Mufinek[']:(;Elwirka,Mimi,Tani,Maja w DS

anita5 pisze:Obrazek

Dziś mija nam 5 lat z Maćkiem, zabranym z cieszyńskiego schroniska, kiedy był malutkim kocięciem. Mimo, że jest lejkiem, że do szału doprowadza Mimi i nie zawsze jest grzeczny, bardzo go kochamy. Ma fascynującą kocią osobowość, jest bardzo miziasty i kochany. I bardzo lubi majsterkowanie. 8)

Maciusiu - wszystkiego najlepszego :D
Sto lat kotku :piwa:

Michasia przecudna :1luvu:

EwKo pisze:Tomek, Ty okopy rób. Obcy pod sam dom już podchodzą, co nie skończysz jak Michaś Wołodyjowski. Już im nie wystarczają przystanki czy ruchliwe skrzyżowania cieszyńskie...

Dokładnie to samo pomyślałam... :roll:
Mała tri miała szczęście jak nie wiem co - ale to, że się koty drzwiami i oknami zaczynają pchać...hmmm...no nie wiem, nie wiem...

Żeby ten tydzień szybko zleciał :ok:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Wto gru 21, 2010 8:38 Re: Moja gromadka - Mufinek[']:(; Landrynka spod auta...

trafiła do nas kolejna tri, mała w bardzo złym stanie okropnie się o nią martwimy, landrynka była wczoraj u P. vet i co się okazało, ona ma 3-4 lata brak zębów, waży 1.8 kg :( , miała test na PP i wszystko ok, teraz mamy same dość trudne przypadki, tyle tego nieszczęścia. "Ludzie" 24 grudnia będą sobie składali życzenia odziani w odświętne stroje... przy elektrycznej choince i plastikowych prezentach, ciekawe czy zdają sobie sprawę z tego, że życiem trza zaświadczyć że jest się dzieckiem Boga, a nie pustym klepaniem paciorków i śpiewanymi bezmyślnie kolędami... to taka moja dygresja bo bezmiar tego nieszczęścia i brak empatii mnie po prostu przeraża :(

Bakeneko

Od: Wto cze 10, 2008 11:19

Post » Wto gru 21, 2010 8:42 Re: Moja gromadka - Mufinek[']:(; Landrynka spod auta...

Kolejna kicia? O rany...

:ok:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Wto gru 21, 2010 8:52 Re: Moja gromadka - Mufinek[']:(; Landrynka spod auta...

Bakeneko pisze: życiem trza zaświadczyć że jest się dzieckiem Boga, a nie pustym klepaniem paciorków i śpiewanymi bezmyślnie kolędami... (

Nic dodać, nic ująć :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Wto gru 21, 2010 8:58 Re: Moja gromadka - Mufinek[']:(; Landrynka spod auta...

Jesteście kochanie, wiecie to... :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Wto gru 21, 2010 9:17 Re: Moja gromadka - Mufinek[']:(; Landrynka spod auta...

Bakeneko pisze:trafiła do nas kolejna tri, mała w bardzo złym stanie okropnie się o nią martwimy, landrynka była wczoraj u P. vet i co się okazało, ona ma 3-4 lata brak zębów, waży 1.8 kg :( , miała test na PP i wszystko ok, teraz mamy same dość trudne przypadki, tyle tego nieszczęścia. "Ludzie" 24 grudnia będą sobie składali życzenia odziani w odświętne stroje... przy elektrycznej choince i plastikowych prezentach, ciekawe czy zdają sobie sprawę z tego, że życiem trza zaświadczyć że jest się dzieckiem Boga, a nie pustym klepaniem paciorków i śpiewanymi bezmyślnie kolędami... to taka moja dygresja bo bezmiar tego nieszczęścia i brak empatii mnie po prostu przeraża :(

ja wierzę, jeżeli istnieje COŚ po TAMTEJ stronie to mam nadzieję, że i nasi bracia mniejsi będą mogli być przy TYM sądzie, wtedy dopiero się okaże kto żył prawdziwie po BOŻEMU
ps. bardzo smutna ta dygresja ale jakże prawdziwa, tym bardziej smutna, że w takim okresie okołoświątecznym
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Wto gru 21, 2010 16:25 Re: Moja gromadka - Mufinek[']:(; Landrynka spod auta...

Taka młoda i taka wyniszczona ... :cry:

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Wto gru 21, 2010 16:26 Re: Moja gromadka - Mufinek[']:(; Landrynka spod auta...

carmella pisze:Jesteście kochanie, wiecie to... :1luvu: :1luvu: :1luvu:

właśnie :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Wto gru 21, 2010 16:44 Re: Moja gromadka - Mufinek[']:(; Landrynka spod auta...

ojej... :( mam nadzieję, ze maleńka wydobrzeje :ok:
Obrazek
Obrazek

alinka6

Od: Czw lip 09, 2009 21:50

Post » Wto gru 21, 2010 17:00 Re: Moja gromadka - Mufinek[']:(; Landrynka spod auta...

Kciuki za malutką - miała szczęście w nieszczęściu :ok:
* Semper eadem *

ksb

Od: Wto cze 29, 2010 13:48

Post » Wto gru 21, 2010 17:54 Re: Moja gromadka - Mufinek[']:(; Landrynka spod auta...

Kotka wygrała los na loterii, miała niesamowite szczęście trafiając na Ciebie, Tomku.
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Wto gru 21, 2010 20:10 Re: Moja gromadka - Mufinek[']:(; Landrynka spod auta...

Teraz mamy na tymczasie 2 tri.

Swoją drogą, nieźle żeśmy się pomylili co do Landrynki - daliśmy jej pół roku, a ona ma około 3 lat... Jest taka chuda, że szok. Skóra i kości.

Maleńka tri, którą przywieźliśmy wczoraj, jest w kiepskim stanie... I bardzo się martwię. Ona mi tak zapadła w serce, kiedy braliśmy Michasię. Ma główkę malowaną czarną farbką, cudna jest, ale bardzo krucha, bardzo chora... Zrobiłam jej inhalacje, teraz jakby lepiej oddycha. Karmienie na siłę jest fatalne, nie lubię tego robić.
Niech ona się pozbiera...

Chciałam serdecznie podziękować Świętemu Mikołajowi za dobra puszeczkowe dla milusińskich. :D
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

[poprzednia][następna]