-------------------------------------
Kupilam dzisiaj drapak i pokropilam go waleriana i wieciec co?> Oprocz tego ze od 15 minut kot siedzi i ciagle pazury ostrzy to on go je... podgryza i lize to futerko!!! Czy to normalne?

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
shira3 pisze: Psikałam drapak kocimiętką i...nic.
Marzenia11 pisze:Przede wszystkim trzeba wiedzieć JAKI drapak kupić, czyli poobserwować, co i jak drapie kot. Koty drapią albo plaszczyzny pionowe, albo poziome (oczywiście są takie co drapia i tak, i tak, wtedy trzeba zwrocic uwagę jak drapią częściej). Jeżeli drapią poziomo to pionowym drapakiem nie zainteresują się - wtedy trzeba kupic jakąś poziomą drapaczkę.
Warto też zaobserwować jaki rodzaj powierzchni drapią.
Moje 3 koty drapią duzy do sufitu drapak z zamiłowaniem, ale drapia też inne rzeczy,m choć mniej, a jedna kota drapie podłogę drewnianą - własnie zastanawiam się nad drapaczka dla niej. Ponadto drapie pudla kartonowe, czyli w pionie ale na niewielkiej wysokości. Drapak sluzy jej do zabaw i wspinania się, ale nie do drapania.
jozefina1970 pisze:Poziomych nie drapie ale jak przeczytałam to co napisałyście to drapie pionowo na małych wysokościach? W życiu bym na to nie wpadła do kanapę próbuje drapać w pionie ale nisko. tak samo fotele. Czyli duży drapak się nie sprawdzi? to jaki, hm.
maciejowa pisze:jozefina1970 pisze:Poziomych nie drapie ale jak przeczytałam to co napisałyście to drapie pionowo na małych wysokościach? W życiu bym na to nie wpadła do kanapę próbuje drapać w pionie ale nisko. tak samo fotele. Czyli duży drapak się nie sprawdzi? to jaki, hm.
Agata, są różne. Są nawet takie skośne, niskie. Musisz się rozejrzeć i popatrzeć.
Marzenia11 pisze: Moje 3 koty drapią duzy do sufitu drapak z zamiłowaniem
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 141 gości