Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 20, 2010 13:45 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

terenia1 pisze:Moje domowe koty też wszystkie trzy kichają, no niestety zimą katar u kociaków niestety będzie, oby tylko jadły i nie były zbyt zaglucone - kichanie to jeszcze nie tragedia.

no ale zawsze jak sie je wzmocni to bedzie lepiej :D
wiem, ze nie wierzysz w tajemne moce zielarskie ale próbować warto :wink:

Tereniu a w końcu ustalony jest termin spotkania?

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pon gru 20, 2010 14:03 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

Termin konkretyny spotkania nie został jeszcze ustalony, na razie tylko było zapytanie :)

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pon gru 20, 2010 14:22 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

czy ktoś jeszcze chce budki?
bo zgłosiła sie druga karmicielka

ja wziełam 2 i jeszcze wezme dwie
1 Alienor
2 zabierze Mara dla karmicielki ze Stalowej

powinna być jeszcze jedna ale widziałam taką malutką więc nie wiem czy się nadaje?

Marta a pani Kasia mogłaby jeszcze coś wyprodukować?

Filomen

Post » Pon gru 20, 2010 14:32 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

Jakby trzeba było gdzieś przewieź budki, to.. w tym tygodniu przed 19 zawsze (tzn ..w sumie dziś, jutro i w środę.. bo w czwartek taki kurs robię ok 15 ;>) ) przejeżdżam z Będzina w kierunku sosnowca koło Kociej Chatki.. więc w razie czego - jeśli jest taka potrzeba i ktoś może być w tym czasie w KC - to mogę odebrać budkę i gdzieś podrzucić.. lub podczas kursu powrotnego ok 19.15, jeśli trzeba podrzucić gdzieś w Będzinie ;>)

Pozdrawiam

całek

Od: Czw kwi 23, 2009 22:23

Post » Pon gru 20, 2010 14:58 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

całek pisze:Jakby trzeba było gdzieś przewieź budki, to.. w tym tygodniu przed 19 zawsze (tzn ..w sumie dziś, jutro i w środę.. bo w czwartek taki kurs robię ok 15 ;>) ) przejeżdżam z Będzina w kierunku sosnowca koło Kociej Chatki.. więc w razie czego - jeśli jest taka potrzeba i ktoś może być w tym czasie w KC - to mogę odebrać budkę i gdzieś podrzucić.. lub podczas kursu powrotnego ok 19.15, jeśli trzeba podrzucić gdzieś w Będzinie ;>)

Pozdrawiam

hej hej całku a wieści od Pysi jakoweś :evil: można prosić :D i zdjątko :twisted: jak nie ma kto zrobić to podjedziemy :twisted:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pon gru 20, 2010 15:03 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

całek pisze:Jakby trzeba było gdzieś przewieź budki, to.. w tym tygodniu przed 19 zawsze (tzn ..w sumie dziś, jutro i w środę.. bo w czwartek taki kurs robię ok 15 ;>) ) przejeżdżam z Będzina w kierunku sosnowca koło Kociej Chatki.. więc w razie czego - jeśli jest taka potrzeba i ktoś może być w tym czasie w KC - to mogę odebrać budkę i gdzieś podrzucić.. lub podczas kursu powrotnego ok 19.15, jeśli trzeba podrzucić gdzieś w Będzinie ;>)

Pozdrawiam

dzięki - tylko nam budek brakuje :-)

Filomen

Post » Pon gru 20, 2010 15:07 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

Dorota Wojciechowska pisze:hej hej całku a wieści od Pysi jakoweś :evil: można prosić :D i zdjątko :twisted: jak nie ma kto zrobić to podjedziemy :twisted:

Zrobię w Wigilię, bo wtedy odwiedzimy rodziców.. o ile Pysia wtedy będzie :>D

Z Pysią wszystko w porządku - jest zdrowa :>)

Rodzice się przeprowadzili jakiś czas temu.. ulicę obok, ale nie ma problemów z trafianiem do nowego domku. Zresztą teraz podczas zimy to częściej właśnie przebywa w środku niż na zewnątrz.

Nauczyła też polować drugą, mniejszą kotkę, którą rodzice mają - trafiła do nich niedługo po tym, jak się Pysia zjawiła. Tak więc teraz obie przynoszą co jakiś czas różne "prezenciki" ;>))

Kotki chodzą także razem z rodzicami na spacery - gdy oni wychodzą z psiakiami. Kicia mała blisko, niemal jakby była psem.. a Pysia dogląda ich wszystkich z odległości :>))

Pozdrawiam

całek

Post » Pon gru 20, 2010 15:09 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

całek pisze:
Dorota Wojciechowska pisze:hej hej całku a wieści od Pysi jakoweś :evil: można prosić :D i zdjątko :twisted: jak nie ma kto zrobić to podjedziemy :twisted:

Zrobię w Wigilię, bo wtedy odwiedzimy rodziców.. o ile Pysia wtedy będzie :>D

Z Pysią wszystko w porządku - jest zdrowa :>)

Rodzice się przeprowadzili jakiś czas temu.. ulicę obok, ale nie ma problemów z trafianiem do nowego domku. Zresztą teraz podczas zimy to częściej właśnie przebywa w środku niż na zewnątrz.

Nauczyła też polować drugą, mniejszą kotkę, którą rodzice mają - trafiła do nich niedługo po tym, jak się Pysia zjawiła. Tak więc teraz obie przynoszą co jakiś czas różne "prezenciki" ;>))

Kotki chodzą także razem z rodzicami na spacery - gdy oni wychodzą z psiakiami. Kicia mała blisko, niemal jakby była psem.. a Pysia dogląda ich wszystkich z odległości :>))

Pozdrawiam

:ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pon gru 20, 2010 15:11 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

Filomen pisze:dzięki - tylko nam budek brakuje :-)

W sumie.. mam znajomą panią dyrektor w jednej z podstawówek/gimnazjum. Ona sama bardzo pomaga dzieciom z Będzina i okolic.. więc w sumie mogę się jej spytać, czy by szkoła nie chciała wesprzeć kociaków na zimę... Bo rozumiem, że te budki, co teraz były, to powstały w ramach zajęć lekcyjnych jakichś? Ale najpierw muszę z kimś z KC pogadać jak takie budki mają wyglądać, z czego są zrobione itp. Z kim z Was mogę się skontaktować w tej sprawie?

Pozdrawiam

całek

Post » Pon gru 20, 2010 15:14 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

Hej,

Mała zmiana planów.. dziś jednak o tej godzinie nie będę jechał... zatem jak coś, to się mogę bardziej dostosować do kogoś.. tylko po 18 jakoś :>)

Pozdrawiam

całek

Post » Pon gru 20, 2010 15:24 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

Filomen pisze:czy ktoś jeszcze chce budki?

1 Alienor

powinna być jeszcze jedna ale widziałam taką malutką więc nie wiem czy się nadaje?

Jeśli jest jeszcze jakaś wolna budka to prosiła bardzo pani Wiesia ( ta od Guido) dla bezdomnych kotków które dokarmia . Oczywiście jeśli mamy taką możliwość.
Idę se po betaglucan jakiś z immunodolem ( mam nadzieję że nic nie poknociłam).
Trwają łowy na przerażonego kotka który został wyrzucony z samochodu i schronił się na dzrzewie -sprawę zgłosiła nasza dyżurantka pani Bogusia. Coraz częściej się zastanawiam , czy ludzie są normalni...

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Pon gru 20, 2010 15:36 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

gosiakot pisze:
Filomen pisze:czy ktoś jeszcze chce budki?

1 Alienor

Jeśli jest jeszcze jakaś wolna budka to prosiła bardzo pani Wiesia ( ta od Guido) dla bezdomnych kotków które dokarmia . Oczywiście jeśli mamy taką możliwość.
Idę se po betaglucan jakiś z immunodolem ( mam nadzieję że nic nie poknociłam).
Trwają łowy na przerażonego kotka który został wyrzucony z samochodu i schronił się na dzrzewie -sprawę zgłosiła nasza dyżurantka pani Bogusia. Coraz częściej się zastanawiam , czy ludzie są normalni...

no własnie chyba zostanie jedna i nie to nie wiadomo jaka?? chyba ze Pani Kasi uruchomi produkcje

chyba coś pokręciłaś - beta glucan to składnik imunodolu :D

Filomen

Post » Pon gru 20, 2010 16:10 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

Tu jest wątek gdzie w całości jest mnóstwo informacji "budowlanych".
A na tej stronie instrukcja fotograficzna.
viewtopic.php?f=1&t=119441&start=30

Mój pomysł z koszulka na dokumenty w charakterze zaslonki tez jest:))

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pon gru 20, 2010 16:15 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

Jest problem z fioletowym mazidłem dla Rudej zwanym Lactoderm. Wycofują to z produkcji i nie ma w hurtowniach ani u wetów. Popytajcie szybko u znajomych wetów czy komuś jeszcze trochę nie zostało bo w tej sytuacji nie wiadomo co dalej z Rudą :(

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pon gru 20, 2010 16:38 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

Mara S pisze:Jest problem z fioletowym mazidłem dla Rudej zwanym Lactoderm. Wycofują to z produkcji i nie ma w hurtowniach ani u wetów. Popytajcie szybko u znajomych wetów czy komuś jeszcze trochę nie zostało bo w tej sytuacji nie wiadomo co dalej z Rudą :(

Mara na grzyba jest milon innych specyfików, to cos znajdziemy?

Filomen

[poprzednia][następna]