DO zamknięcia - KORABIEWICE

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 20, 2010 13:38 Re: ZAMARZAJĄ a zbieraczka nie chce ich wydać :( Fotki kociat!

Ciekawam , jak dalsze starania o wyciągnięcie reszty biednych kiciów :?:

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Pon gru 20, 2010 13:49 Re: ZAMARZAJĄ a zbieraczka nie chce ich wydać :( Fotki kociat!

Właśnie zajrzałam. Jestem w szoku. :cry:
Gdzie to jest? Potworne :crying:
Obrazek Obrazek
Sprawdź, czy kupujesz produkty firm prowadzących testy na zwierzętach: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=156138
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=600483

alata

Od: Pt lis 19, 2010 1:25

Post » Pon gru 20, 2010 14:09 Re: ZAMARZAJĄ a zbieraczka nie chce ich wydać :( Fotki kociat!

Lepiej nie piszcie na otwartym forum, gdzie to jest. Jak ktoś chce wiedzieć, wyślijcie na pw.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon gru 20, 2010 14:36 Re: ZAMARZAJĄ a zbieraczka nie chce ich wydać :( Fotki kociat!

Byłam z małą u weta. Zdecydowaliśmy się podawać linco osłonowo także braciszkom. Malutka ma ropna anginę :cry: Gardziołko całe zawalone. Nie bardzo mi je, więc dostała obiadek podskórnie. W tym stanie karmienie na siłę bardzo by bolało. Mam nadzieję, że jutro antybiotyk zadziała i będzie już nieco lepiej. Braciszki szaleją i żrą jak smoczki. Oby tak dalej!
Napisze jeszcze wyraźnie - kociaki maja koci katar! To zapalenie spojówek i gardziołka to powikłania bakteryjne kk :wink:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pon gru 20, 2010 14:45 Re: ZAMARZAJĄ a zbieraczka nie chce ich wydać :( Fotki kociat!

MalgWroclaw pisze:Lepiej nie piszcie na otwartym forum, gdzie to jest. Jak ktoś chce wiedzieć, wyślijcie na pw.

Ale przecież większość osób i tak wie o jakie miejsce chodzi.
Nawet w tym wątku ktoś napisał wprost.
I myślę, że nie jest to sytuacja, którą da się rozwiązać "pospolitym ruszeniem". Działalność tej pani ma już pewną historię i jak do tej pory - nie było "mocnych", żeby wprowadzić tam jakieś konkretne zmiany.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Pon gru 20, 2010 14:49 Re: ZAMARZAJĄ a zbieraczka nie chce ich wydać :( Fotki kociat!

pixie65 pisze:
MalgWroclaw pisze:Lepiej nie piszcie na otwartym forum, gdzie to jest. Jak ktoś chce wiedzieć, wyślijcie na pw.

Ale przecież większość osób i tak wie o jakie miejsce chodzi.
Nawet w tym wątku ktoś napisał wprost.
I myślę, że nie jest to sytuacja, którą da się rozwiązać "pospolitym ruszeniem". Działalność tej pani ma już pewną historię i jak do tej pory - nie było "mocnych", żeby wprowadzić tam jakieś konkretne zmiany.

Zgadzam się z Tobą w 100%, ale tu nie ja decyduję, ale wolontariusze, którzy tam aktualnie działają. Ja też uważam że trzeba było wezwać policję po prostu.
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pon gru 20, 2010 14:52 Re: ZAMARZAJĄ a zbieraczka nie chce ich wydać :( Fotki kociat!

czy to "schronisko" funkcjonuje w jakiś sposób na miau?

tzn są zbierane datki, ogłaszane koty?

A w ogóle co to znaczy "prywatne schronisko"?

piccolo

Od: Czw kwi 03, 2008 12:39

Post » Pon gru 20, 2010 14:57 Re: ZAMARZAJĄ a zbieraczka nie chce ich wydać :( Fotki kociat!

piccolo pisze:czy to "schronisko" funkcjonuje w jakiś sposób na miau?

tzn są zbierane datki, ogłaszane koty?

A w ogóle co to znaczy "prywatne schronisko"?

Wysłałam pw
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pon gru 20, 2010 15:59 Re: ZAMARZAJĄ a zbieraczka nie chce ich wydać :( Fotki kociat!

Oczywiście szanuję dyspozycje wolontariuszy - ale czy takie ciche zalatwianie sprawy jest dobre dla tych kotow które tam zostaly - bez szansy na pomoc???
Baba po wiziycie policji może się wystraszy i opamięta??

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Pon gru 20, 2010 16:38 Re: ZAMARZAJĄ a zbieraczka nie chce ich wydać :( Fotki kociat!

magaaaa pisze:Oczywiście szanuję dyspozycje wolontariuszy - ale czy takie ciche zalatwianie sprawy jest dobre dla tych kotow które tam zostaly - bez szansy na pomoc???
Baba po wiziycie policji może się wystraszy i opamięta??

Nie opamięta się. To nie byłaby pierwsza wizyta :cry:
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pon gru 20, 2010 17:05 Re: ZAMARZAJĄ a zbieraczka nie chce ich wydać :( Fotki kociat!

Zofia&Sasza pisze:Zgadzam się z Tobą w 100%, ale tu nie ja decyduję, ale wolontariusze, którzy tam aktualnie działają. Ja też uważam że trzeba było wezwać policję po prostu.

OK, rozumiem, że to nie od Ciebie zależy.
Nie jestem natomiast przekonana czy samo wzywanie policji cokolwiek zmieni.
Niby CO policja miałaby zrobić? Mandat wlepić?

Może ktoś z wolontariuszy mógłby się wypowiedzieć?
I przedstawić jakiś taki zarys planu działania?
Bo mleko poniekąd już się wylało, większość osób wie o kogo chodzi, w wątku zaczynają buzować emocje i nie trzeba pewnie długo czekać na to aż "adresatka" o tym się dowie.
A wtedy, podejrzewam, będzie jeszcze trudniej...
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Pon gru 20, 2010 17:07 Re: ZAMARZAJĄ a zbieraczka nie chce ich wydać :( Fotki kociat!

pixie65 pisze:
Zofia&Sasza pisze:Zgadzam się z Tobą w 100%, ale tu nie ja decyduję, ale wolontariusze, którzy tam aktualnie działają. Ja też uważam że trzeba było wezwać policję po prostu.

OK, rozumiem, że to nie od Ciebie zależy.
Nie jestem natomiast przekonana czy samo wzywanie policji cokolwiek zmieni.
Niby CO policja miałaby zrobić? Mandat wlepić?

Może ktoś z wolontariuszy mógłby się wypowiedzieć?
I przedstawić jakiś taki zarys planu działania?
Bo mleko poniekąd już się wylało, większość osób wie o kogo chodzi, w wątku zaczynają buzować emocje i nie trzeba pewnie długo czekać na to aż "adresatka" o tym się dowie.
A wtedy, podejrzewam, będzie jeszcze trudniej...

IMHO ona już wie. Na Facebooku ARKA się odezwała :cry:
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pon gru 20, 2010 17:35 Re: ZAMARZAJĄ a zbieraczka nie chce ich wydać :( Fotki kociat!

No dobrze, ale co dalej?
Co z resztą kotów?
Chodzi o życie tych kotow...

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Pon gru 20, 2010 17:37 Re: ZAMARZAJĄ a zbieraczka nie chce ich wydać :( Fotki kociat!

magaaaa pisze:No dobrze, ale co dalej?
Co z resztą kotów?
Chodzi o życie tych kotow...

Powiem brutalnie. Tam koty umierają od lat. Od wielu lat. I szczerze mówiąc, pojęcia nie mam co by z tym można zrobić. W Boguszycach się udało TYLKO dlatego, że do zmian dążyli członkowie zarządu fundacji. Oni mieli realny wpływ na pewne sprawy...
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pon gru 20, 2010 17:39 Re: ZAMARZAJĄ a zbieraczka nie chce ich wydać :( Fotki kociat!

O właśnie - to bardzo dobre pytania.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

[poprzednia][następna]