Józefów: dziki kot Tobiasz

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 19, 2010 17:23 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów koty szukają domu s.18

Eech...
myślę teraz o tym biedulku, co siedzi sam (a może nie sam?) w tej komórce na opał...

Trzymajcie za niego kciuki, proszę...
Obrazek Obrazek

Chatte

Od: Śro kwi 02, 2003 8:46

Post » Nie gru 19, 2010 19:17 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów koty szukają domu s.18

Trzymam :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
magdajedral

Post » Nie gru 19, 2010 19:21 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów koty szukają domu s.18

Chatte pisze:Eech...
myślę teraz o tym biedulku, co siedzi sam (a może nie sam?) w tej komórce na opał...

wiesz,ze trzymam :ok:
Strasznie się martwię o takie biedy.Nawt przytulic sie nie am do kogo.Weźcie dziewczyny jakieś pudła i polary by w razie czego rzucić w tej komórce. Nawet miska wyłozona polarem to jest cos. Z reguły zostaje jeden strachliwy. na głoda powinien sie złapać.
jeziorne Norki to był ból głowy jak sam został. Wiem jak sie czujesz.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie gru 19, 2010 20:00 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów koty szukają domu s.18

Gdybysmy tylko mogły zajrzec do komórki - pewnie zgarnęłybysmy i tego trzeciego...
Czekałysmy dwie godziny na mrozie, a to tylko miauczalo i nie chciało wyleźć...
Agneska zostawiła mi łapkę, ale balam sie zostawiac taki sprzęt bez dozoru.

Jutro zaczynam prace o 9, podjade tam ok. 8 rano, może spotkam właściciela.
Obrazek Obrazek

Chatte

Post » Nie gru 19, 2010 20:05 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów koty szukają domu s.18

ale rzuciłyście mu coś do zjedzenia?
bo zapomniałam zapytać?
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Nie gru 19, 2010 20:06 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów koty szukają domu s.18

jak nie to z rana Aga moglaby coś mu biednemu zapodać ..
Ostatnio edytowano Nie gru 19, 2010 20:08 przez smarti, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Nie gru 19, 2010 20:08 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów koty szukają domu s.18

ASK@ pisze:
Chatte pisze:Eech...

wiesz,ze trzymam :ok:
Strasznie się martwię o takie biedy.Nawt przytulic sie nie am do kogo.Weźcie dziewczyny jakieś pudła i polary by w razie czego rzucić w tej komórce. Nawet miska wyłozona polarem to jest cos. Z reguły zostaje jeden strachliwy. na głoda powinien sie złapać.
jeziorne Norki to był ból głowy jak sam został. Wiem jak sie czujesz.

noo-jeziorne Norki też trochę "moje" byly...
czy wiesz Asia jak się wiedzie Norkom i ParKingowi w DS-ach?
Bo myślimy o nich często...

smarti

Post » Nie gru 19, 2010 20:15 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów koty szukają domu s.18

Nie zostawiałysmy jedzenia, bo w akcji "towarzyszyła" nam młoda suka (nie powiem: zadbana i wesola) i natychmiast wyjadala kazdy kawałeczek żarcia. Delikatnie ja odpędzałysmy, bo może maluch sie jej bał, choc myslę że bardziej bał się nas...

Te złapane maluchy są w dobrym stanie, pekate, raczej nie glodowały.

Kciuki, żeby maluch przetrwał...

aga, jak przeczytasz, może zajrzyj na Spacerową?
Obrazek Obrazek

Chatte

Post » Nie gru 19, 2010 21:36 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów koty szukają domu s.18

zajrzalam. nasypalam troche whiskasa, pokicialam. zero reakcji. wrocilam na chwile do domu, ale nie dawal mi spokoju. wiec wrocilam tam znowu. i gowniarz siedzial, ale jak mnie zobaczyl, spieprzyl czym predzej. teraz jest najedzony i nie wiem, czy go zwabie. moze jeszcze wyjde przed snem, jak dam rade. a jak nie, to jutro bladym switem.
My two American dreams. Disco [*] June 10, 2009, Jazz [*] October 16, 2005
Fiodor [*] 30.01.2011 - na zawsze w moim sercu.
Pysia [*] 18.04.2014 - moja księżniczka.

aga-zgaga

Od: Sob lip 04, 2009 8:28

Post » Nie gru 19, 2010 21:38 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów koty szukają domu s.18

Aga-jakbyś go miała to dzwoń any time-tylko dłuuugo bo trudno się budzę :mrgreen:

smarti

Post » Nie gru 19, 2010 21:45 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów koty szukają domu s.18

No, wreszcie dotarłam i mogę spokojnie usiąść przy komputerze.
Dziewczyny, ogromne dzięki za pomoc i za to, że w ogóle się nimi zainteresowałyście.
Nie daje mi spokoju ten maluch, który został. Pocieszam się tym, że widziałyśmy tam pysio jeszcze jednego, starszego kociaka (a przynajmniej tak nam się wydawało) i nie jest sam. Mam też ogromną nadzieję, że właściciel tej komórki się odezwie i będzie można wejść.
Smarti, czy maluszki troszkę się już oswoiły z nową sytuacją? Jesteś wielka, że dałaś im schronienie i dzięki za pyszne pączki i nie tylko :wink: Właśnie sobie siedzę i degustuję.....
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Nie gru 19, 2010 21:50 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów koty szukają domu s.18

aaa,na zdrówko-bo ,jak wiadomo , vinum lactifi cat cor , a więc dla nas ,jak najbardziej wskazane :piwa:

maluszki odbyły pierwsze przymusowe mizianie :mrgreen:
są śliczne,burczące puchate i chyba ...długowłose :kotek: :kotek: :1luvu: :1luvu:

smarti

Post » Nie gru 19, 2010 22:15 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów koty szukają domu s.18

w razie czego naprawde bede dzwonic anytime. wolalabym go nie brac do siebie, mam tu fivowca i bialaczkowca. to nie jest dobre towarzystwo dla malucha. :|
My two American dreams. Disco [*] June 10, 2009, Jazz [*] October 16, 2005
Fiodor [*] 30.01.2011 - na zawsze w moim sercu.
Pysia [*] 18.04.2014 - moja księżniczka.

aga-zgaga

Od: Sob lip 04, 2009 8:28

Post » Nie gru 19, 2010 22:21 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów koty szukają domu s.18

aga - dzięki za pomoc.
Dobrze, że mały najedzony.
Podjadę jutro koło 8 rano rozejrzec się w sytuacji.

smarti, prosimy o fotki cudeniek :D
Obrazek Obrazek

Chatte

Post » Nie gru 19, 2010 23:32 Re: Zaginął-znalazł się-Józefów koty szukają domu s.18

Przez tego małego uparciucha chyba nie będę mogła spać. :evil:
Teraz mogę się Wam przyznać - myślałam, że będą to koty 3-4 miesięczne, bo kto widział 6-cio tygodniowe maluchy pod koniec grudnia. Ta moja koleżanka z pracy, która mi o nich powiedziała, jest osoba zdrowo zakręconą i trochę ciężko się z nią dogadać. Początkowo myślałam, że sobie żartuje. Dla mojego spokojnego sumienia napisałam do Smarti, wiedząc że lepiej zna okolicę niż ja. No i na szczęście Smarti tu o nich napisała, a Chatte zaproponowała, że będzie w południe. A tak nawiasem mówiąc fajnie było spotkać koleżankę z podstawówki po.... nie powiem ilu latach :wink:
Żeby jeszcze tylko ten ostatni gówniarz dał się złapać i żeby to większe się pokazało...
Gdybym miała ze 2 koty mniej, lub trochę większe mieszkanie, byłyby już u mnie i nikomu bym ich nie oddała - są piękne i na tyle młodziutkie, że można z nimi wszystko zrobić. Będą z nich super futra.
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

[poprzednia][następna]