Czarne Diabły Tasmańskie II, Trawis w DS, dobre wieści!!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 18, 2010 22:51 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, pomocy JOKOTowi!

Alix, może zaproponuj na grudniową kasę czarownicową? Bo chyba jeszcze nikt nie zgłoszony a zaraz 20?
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Sob gru 18, 2010 23:09 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, pomocy JOKOTowi!

alix76 pisze:Wesoły masz początek tymczasowania :wink: .
U mnie sobota dość pracowita - dla mnie :twisted: . Koty się wyleżały. Teraz się obudziły, Zidane szaleje z myszką, nawet Jego Dostojność Trawis trochę się pobawił 8O . Gołąbka zamordowała kilka razy sznurek konopny, także na michę zarobiła :twisted: . Bandido ma sesję z gryzakiem, to jego pora.

Kochani, proszę bardzo, za jopop, o pomoc grupie JOKOT (wejście na wątek przez banerek w moim podpisie). Tegoroczny sezon pp pochłonął wiele czasu, wysiłku, energii, kocich istnień :cry: ale i pieniędzy ... Każda pomoc się przyda :oops: - zakup na bazarku, fanty na bazarek (dzięki, mrkevka!), wpłata na konto :oops: ...
Osobną kwestią są DT - kilka kociaków czeka w lecznicy na miejsce, może ktoś się skusi? Joarkadia spróbowała i ile ma radości :lol:

My już coś wybrałaliśmy w imieniu całego stadka :mrgreen:
A co do mojego DT.... mam wesoło, ale i jestem przerażona, że robię coś nie tak - to mój pierwszy tymczasowy kociak. Miałam co prawda wziąść trzy inne kociaki (dwa z Płońska - zaginęły bez wieści :cry: , jednego od Jany - zaczarował swoich dotychczasowych opiekunów), ale ten był impulsywną decyzją, bo kociak miał dach nad głową, ale nadal jest strasznie nieufny w stosunku do ludzi - a z kociakami świetnie się dogaduje, mimo, że minęły dopiero trzy dni :mrgreen:
Ale uczucie jak kocina z zadowoleniem układa się na Twoich kolanach, zaczyna delikatnie mruczeć - jest to bezcenne :lol: :lol: :lol: :ok: :ok:
Zachęcam do brania kociaków na DT :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Nie gru 19, 2010 8:19 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, pomocy JOKOTowi!

shira3 pisze:Alix, może zaproponuj na grudniową kasę czarownicową? Bo chyba jeszcze nikt nie zgłoszony a zaraz 20?

Myślałam o tym, ale JOKOT dostał już w tym roku kase od Czarownic, na akcję "Serock", jakoś w maju albo w czerwcu chyba ... nie wypada prosić o pomoc 2 x w roku, kiedy tyle biedy dookoła :(

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Nie gru 19, 2010 21:19 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, pomocy JOKOTowi!

Kociska senne i przytulaste - próbowałam dziś pracować z 7 kilogramami ruchliwego czarnego footra na kolanach ... efekty takie sobie, tzn. mojej pracy, bo koty się wyspały. Szczególnie Bandido był wytrwały :twisted: .
Trawisek dosyć łaskawy 8O aż się boję, czy nie chory :twisted: . Biorę go systematycznie na kolana, a Cioci Mrkevce dzisiaj pomruczał!
Dziękuję Mrkevka za kolejną porcję fantów na bazarek oraz wszystkim Kupującym i Licytującym, szczególnie Joarkadia, za hojny gest :1luvu:

alix76

Post » Pon gru 20, 2010 20:08 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, pomocy JOKOTowi!

Dziękować nie ma za co, mam szczerą nadzieję, że ta forma pomocy Jokotowi będzie choć trochę skuteczna. W końcu zawdzięczamy Wam dwa prześliczne i przeukochane kocie stworzenia :1luvu:

mrkevka

Od: Czw paź 28, 2010 18:23

Post » Pon gru 20, 2010 20:20 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, pomocy JOKOTowi!

Mrkevka, nie widziałaś wczoraj najlepszego - Trawisa bawiącego się myszką whiskasową :lol: . Właśnie ją zagryza ... a wcześniej dopadłam go samego w pokoju, drapałam pod bródką i całowałam po łebku i mruczał! Sekret w tym, że CDT siedzą na lodówce, więc nie ma ich w polu widzenia :wink:

alix76

Post » Pon gru 20, 2010 20:24 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, pomocy JOKOTowi!

alix76 pisze: Trawisa bawiącego się myszką whiskasową :lol: . Właśnie ją zagryza ... a wcześniej dopadłam go samego w pokoju, drapałam pod bródką i całowałam po łebku i mruczał! :wink:

Już to widzę :D Cudny obrazek :1luvu:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Pon gru 20, 2010 20:30 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, pomocy JOKOTowi!

Dla mnie to i tak nowum zobaczyć Trawisa chodzącego po domu, a nie tylko śpiącego. Odgłos jaki wydobył wczoraj był kolejnym zaskoczeniem (podobnie jak ta gryzakowa pieszczota jaką mne obdarzył :mrgreen: ), a zabawa, to już zupełnie jakby nie w jego stylu :twisted: Tylko pogratulować takich postępów socjalizacyjnych :ok: :ok: :ok:

mrkevka

Post » Pon gru 20, 2010 20:35 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, pomocy JOKOTowi!

Rozkręca się chłopak :lol: wreszcie ... jakby był sam, to by lepiej szło, ale i tak jest nieźle :lol: - musi sobie przypomnieć, jak się ufa ludziom ... A najlepsze, że u moich Rodziców się nie chciał bawić, ze wzgardą patrzył na te gumowe myszki a teraz regularnie którąś turla :1luvu:

alix76

Post » Wto gru 21, 2010 21:44 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, pomocy JOKOTowi!

Heh, towarzystwo dostało dzisiaj indyczka-ze-słoiczka, to było mlaskanie ... Trawisek, w oczekiwaniu, nawet pozwolił podziwiać swój brzuszek :1luvu:
Gołąbeczka całkiem żwawa, mniej kicha, wiec chyba Zyleksis trochę pomógł.
Niestety, obiecany drapaczek będzie chyba po Nowym Roku, żadna fascynująca promocja jakoś nie wpadła mi w oko :twisted:

alix76

Post » Śro gru 22, 2010 9:35 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, pomocy JOKOTowi!

jak wpadnie fascynująca promocja w twoje oko to daj znać mojemu oku.Tez przydałby sie.
Choinkę stawiasz?
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro gru 22, 2010 14:42 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, pomocy JOKOTowi!

Nie omieszkam dać znać :twisted: .
Choinki nigdy nie stawiam :lol: , w tym roku nawet mi się nie chce robić dekoracji, także będą święta w wersji minimalistycznej :twisted:

alix76

Post » Śro gru 22, 2010 19:04 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, pomocy JOKOTowi!

To będzie pierwsza wigilia Rysia i Cukiereczka w naszym domu - szykuję jakieś ekstra prezenty dla wszystkich, ale dla tych dwóch coś super extra będzie! Ale choinki też nie będę stawiać, chyba że taką malutką...
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Śro gru 22, 2010 19:58 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, pomocy JOKOTowi!

Ha, ha. A ja postawiłam małą choinkę i moi psotnicy mają z tego faktu wielką uciechę :twisted: Te wszystkie kolorowe zabaweczki i łańcuszki są jakże kuszące dla kociaków :twisted: Moje kotki prezent już dostały, ale jeden wspólny - hamaczek na kalryferek. Nie powiem, aby był szczególnie rozchwytywany, ale podobno ważne są intencje :mrgreen:

mrkevka

Post » Śro gru 22, 2010 20:25 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, pomocy JOKOTowi!

Daj im trochę czasu - każda nowa rzecz musi się trochę uleżeć w domu :twisted: Choinkę mogą potraktować jako dodatkowy bonus :lol: Ciekawe, kto pierwszy zamelduje się na czubku choinki w charakterze aniołka - mam osobistego faworyta :twisted:

alix76

[poprzednia][następna]