P-ń dom na sprz.-Łaciak- dziś jedzie do DS

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lis 08, 2010 11:40 Re: P-ń/Luboń 3 koty z domu na sprzedaż czas do jesieni :( s.6

Koty zostały już same, chętni na dom mają w ciągu 2 tygodni zdecydować, czy kupują dom ...
Dwie koteczki musza znaleźć nowe domy, przede wszystkim Murzyna - to kot, który nie poradzi sobie na wolności, bez człowieka, teraz została sama w pustym domu :(
Kicia zamieszkała już właściwie na stałe w szklarni, jednak na siłę mogę ją przenieść na jakiś czas do klatki na działce. Kicia choć właściwie wolnożyjąca, jednak zdecydowanie łatwiejsza w obsłudze.
Murzyna za to sprawdzona w warunkach domowych - właściwie bezobsługowa, cicha, spokojna i mało ruchliwa.

Łaciak przychodzi już tylko na chwilę coś przekąsić i odwiedzić Kicię, myślę, że jak dom przejmą nowi ludzie, jakoś sobie poradzi, bo i tak chodzi spać prawdopodobnie 2 domy dalej.

Teraz najpilniejsze jest znalezienie choć tymczasu dla Murzyny i Kici !
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pon lis 08, 2010 13:41 Re: P-ń/Luboń dom na sprzedaż - pilny tymczas dla 2 kotek :( s10

Biedne kociambry :(

Izunia, z naprawą lapka muszę się wstrzymać na razie, bo córka potrzebuje.
Ale za jakiś czas się do Ciebie pozwolę odezwać w tej sprawie.
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Wto lis 09, 2010 15:34 Re: P-ń/Luboń dom na sprzedaż - pilny tymczas dla 2 kotek :( s10

podrzucę bidulki..
Obrazek

Aktualnie - Kacper, Benuś, Songo, Myszka i pies Antonio!

catawba

Od: Czw kwi 26, 2007 9:28

Post » Wto lis 16, 2010 12:22 Re: P-ń/Luboń dom na sprzedaż - pilny tymczas dla 2 kotek :( s10

Podniosę koteczki ...

Murzyna mieszka już sama w pustym domu, Kicia w szklarni ... zaczynają przychodzić obcy ludzie, oglądają dom ... oby nikt się nie zdecydował na kupno od ręki :roll:

Nie mam pomysłu, co zrobić z Murzynką :(
Obrazek

Avian

Post » Wto lis 16, 2010 12:28 Re: P-ń/Luboń dom na sprzedaż - pilny tymczas dla 2 kotek :( s10

A gdzieś w necie jest ( dom) wystawiony. Można oglądnąć.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Pon lis 29, 2010 11:59 Re: P-ń/Luboń dom na sprzedaż - pilny tymczas dla 2 kotek :( s10

Murzyna prawdopodobnie w piątek przeprowadza sie do nowego domu 8)

Pozostają jeszcze dwa koty - Kicia i Łaciak.
Kicia cały czas zamieszkuje szklarnię, ma tam sucho, ale czy ciepło? Dostała ogaconą budkę, siedzi w niej cały dzień.

Tak wygląda szklarnia, na wejściu babcia powiesiła koc, żeby nie wiało - została tylko na dole szpara.
Obrazek

Łaciak chyba znalazł jakieś schronienie u sąsiadów - oni mają jakąś starą szopę, może tam? Przychodzi parę razy dziennie zajrzeć do misek i odwiedzić swoją "żonkę" Kicię.
Fajnie byłoby, jakby mogli razem gdzieś zamieszkać ...
Obrazek

Avian

Post » Pon lis 29, 2010 15:38 Re: P-ń/Luboń dom na sprzedaż - pilny tymczas dla 2 kotek :( s10

Fakt ,przydały by się normalne domki :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Czw gru 16, 2010 8:48 Re: P-ń/Luboń dom na sprzedaż - pilny tymczas dla 2 kotek :( s10

Murzyna od dwóch tygodni w swoim domu, wciąż czeka Kicia ...
Przeprowadziła sie do pralni, mądra koteczka - na pewno w murowanym budyneczku będzie jej lepiej.
Miałam jej dzisiaj zawieźć budkę styropianową, a tu wczoraj wieczorem dowiedziałam się, że w poniedziałek będzie podpisana umowa sprzedaży domu :(
Miałam nadzieję, że jakoś zimę przeczeka u babci, a na wiosnę przeniosę ją na działki ... teraz trzeba na gwałt szukac dla niej nowego lokum :roll:

Łaciak w trochę lepszej sytuacji, bo pomieszkuje dwa domy dalej teraz - ale na jedzonko jednak przychodzi na stare miejsce ... boję się trochę o jego bezpieczeństwo, mam nadzieję, że tam gdzie sypia, dostaje też coś do jedzenia.

Pilny tymczasik choc dla spokojnej, miłej koteczki w typie rysia !!!!
Obrazek

Avian

Post » Czw gru 16, 2010 14:18 Re: P-ń/Luboń dom na sprzedaż - pilny tymczas dla 2 kotek :( s10

:(
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Pt gru 17, 2010 14:04 Re: P-ń/Luboń dom na sprzedaż - pilny tymczas dla 2 kotek :( s10

Kicia codziennie czeka, Łaciaka za to jakoś nie mam okazji ostatnio trafić.
Wpuszczam ją na jedzonko do domu, żeby choć na chwilę miała ciut cieplej.
Myślałam nawet wczoraj, żeby ją zostawić w domu, ale nie - niezbyt pewnie się czuje w domu. Pamięta, ze tu mieszkały koty, które ją przeganiały ...

Jedyne fotki, gdzie jakoś ją widać - na większości jest kot strzelający baranka w obiektyw ;)
Obrazek

Obrazek

Nie mam kompletnie pomysłu, co z nią zrobić :(
Obrazek

Avian

Post » Pt gru 17, 2010 14:13 Re: P-ń/Luboń dom na sprzedaż - pilny tymczas dla 2 kotek :( s10

A ona się nadaje do domu, czy jest taka raczej wychodząco-dochodząca?

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Pt gru 17, 2010 14:25 Re: P-ń/Luboń dom na sprzedaż - Kicia Bezogonka bez domu :( s.10

Jak była u mnie po sterylce, bardzo dobrze sie czuła - wylegiwała się na posłanku, podstawiała główkę pod rękę do głaskania.
Bałam się obsługi posterylkowej, a tu niespodzianka - okazała sie miłą, bezproblemową koteczką. Ładnie jadła, do kuwetki chodziła.

Była u mnie 2 tygodnie, więc trudno powiedzieć w 100%, ale nie robiła scen zamknięta ;)
Do luksusu się każdy kot przyzwyczai ;)
Obrazek

Avian

Post » Sob gru 18, 2010 20:58 Re: P-ń/Luboń dom na sprzedaż - Kicia Bezogonka bez domu :( s.10

Avian pisze:Jak była u mnie po sterylce, bardzo dobrze sie czuła - wylegiwała się na posłanku, podstawiała główkę pod rękę do głaskania.
Bałam się obsługi posterylkowej, a tu niespodzianka - okazała sie miłą, bezproblemową koteczką. Ładnie jadła, do kuwetki chodziła.

Była u mnie 2 tygodnie, więc trudno powiedzieć w 100%, ale nie robiła scen zamknięta ;)
Do luksusu się każdy kot przyzwyczai ;)

Pewnie :mrgreen:
ObrazekObrazek

amyszka

Post » Sob gru 18, 2010 22:25 Re: P-ń/Luboń dom na sprzedaż - Kicia Bezogonka bez domu :( s.10

Kicia dostała cieplejszą budkę do swojej pralni. Mam nadzieję, ze w niej zamieszka ... postawiłam jej przy wejściu do budki miseczki, może ją to przekona.

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Avian

Post » Nie gru 19, 2010 21:05 Re: P-ń/Luboń dom na sprzedaż - Kicia Bezogonka bez domu :( s.10

Avianku jesteś aniołem :1luvu: :D
ObrazekObrazek

amyszka

[poprzednia][następna]