Jadzia i Ernest - już w DS!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 18, 2010 16:20 Re: 8 letnia Jadzia. Pod skrzydłami Smarti :)

Chyba wywołałam wilka z lasu. Właśnie zaczęły się petardy za oknem i jedna z najmłodszych kocic nie może sobie miejsca znaleźć. Idę namówić ją na schowanie się w łazience - tam najmniej słychać
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Nie gru 19, 2010 11:20 Re: 8 letnia Jadzia. Pod skrzydłami Smarti :)

hehe a moja Sibel uwielbia oglądać sztuczne ognie przez okno ale przez moje okna tak mocno huku nie słychać. Nie wiem jak Miecio, bo to będzie jego pierwszy sylwester u nas :)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Nie gru 19, 2010 11:45 Re: 8 letnia Jadzia. Pod skrzydłami Smarti :)

A warto też (przy okazji fajerwerków i petard) pamiętać o PTAKACH. Co one mają ze sobą zrobić? - pytanie retoryczne z gruntu.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie gru 19, 2010 11:54 Re: 8 letnia Jadzia. Pod skrzydłami Smarti :)

Gibutkowa czy mogłabyś chwilowo zmienić tytuł tak aby Erni też dołączył do wątku-bo tak czy inaczej Jadziunię i Ernesta połączył wspólny los i wspólny pokój :D
Jeśli oczyw. nie masz nic przeciwko :roll:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Nie gru 19, 2010 11:55 Re: 8 letnia Jadzia. Pod skrzydłami Smarti :)

MalgWroclaw pisze:A warto też (przy okazji fajerwerków i petard) pamiętać o PTAKACH. Co one mają ze sobą zrobić? - pytanie retoryczne z gruntu.

No a burza? Ptaki to chyba są przyzwyczajone.. :roll:
Ostatnio edytowano Nie gru 19, 2010 12:18 przez smarti, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Nie gru 19, 2010 12:07 Re: 8 letnia Jadzia. Pod skrzydłami Smarti :)

Ponieważ Ernest dołączył do wątku Jadziuni dopiero niedawno,jako że jest z nią w pokoiku, to pozwolę sobie przypomnieć krótką,ale jakże przejmującą historię pięknego Erniego-cyt.z wątku schr.Łódż
ERNEŚCIK już w DT u smarti!! :1luvu: :1luvu:
pierwsze wiadomości :ok: (od str. 88):
smarti pisze:jest!!
przyjechały dwa razem oczywiście..
no więc Erni jest strasznie biedny,chudziutki,jeszcze jak była Wilczyca z Satyrem to zjadł!!!kilka kosteczek mięska!!
popił z dwa łyczki wody.
moim zdaniem to on,tak jak moja Mruśka-chce jeść ale coś go w pysiu boli co mu uniemożliwia jedzenie.
Bo on się bardzo interesuje jedzeniem,wącha wszystko co mu podstawię pod pysio i widać że chce jeść bo próbuje ale nie może.ma do wyboru sześć rożnych misek,każda z czym innym-wszystko z zainteresowaniem obwąchuje ale nic nie może zjeśc.zaraz mu buzie wymaziam convem chociaż trochę..
jutro się okaże jak mu do pysia wetka zajrzy..

a w ogóle to wszystko obwąchał poocierał pysiem nabuczał się i to przekochany kić tylko strasznie wychudzony.

a tak się zaczęło:
Kolejny kot po zmarłym...ERNEST (od strony 71), viewtopic.php?f=1&t=115681&start=1050 tego nie robi się kotu,
a jednak
spojrzałam w głąb boksu i zobaczyłam tylko wielkie zielone oczy
nieruchome, przerażone
i wielkie puchate kocie nieszczęście,
przytulony do kosza, struchlały, nie je, nie pije ze strachu się ślini :( :( :(
tylko, czasem kiedy go powolutku głaskać, zamyka oczka i zapomina,
cichutko zaczyna mruczeć..
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek
ObrazekObrazek
Dodam jeszcze że ERNEST ma 3 lata, jest kastratem- juz był wykastrowany jak przyszedł
do schroniska,na oko wygląda zdrowo, jeszcze.
Wiem że sforsował- wydrapał dziurę w drzwiach
nie wiem jak to zrobił
i uciekł ze szpitalika,
tak był zdeterminowany :(

Ale los Ernesta odmienia się na dobry :ok: :ok: :ok: :ok:

Oto cytat z wczoraj z wątku Schronu Łódż,na ktorym to wątku dotąd był Erni,zanim kochana Jadziunia zgodziła się go zaprosić :D

smarti pisze:ruru i inne dobre dusze chcące doradzić-mam pyt.
dziś wyszły ogł.Erniego napisane przez Szalonego Kota. :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Zadzwonił przed chwilą b.miły pan.
Żona nie pracuje,wychodzi tylko czasem po zakupy,pan jeszcze tak.
Mieszkają w bloku na 8 pietrze,balkon zabezpieczony.
Państwo prawie rok temu pożegnali swoją 18-to letnią kotkę a wcześniej,przed 19tu laty mieli kicia Kacperka-identyko jak Ernescik.
Kicio umarł w wieku 14 lat.
Dlatego Państwo od razu zapragnęli Erniego bo już od jakiegoś czasu chcą koniecznie kotka mimo że po śmierci tej swojej 18-to letniej koteczki bardzo cierpieli.
Zaraz dostanę na maila zdjęcia obu kotków.
Panstwo chcą jutro o 11-tej przyjechać po Erneścika.Tzn obejrzeć i poznać ale na wszelki wypadek wezmą transporterek...
Bardzo przejęli się jego historią,to że bierze jeszcze kropelki do oczu i że jeszcze nie jest odpasiony na maxa wcale ich nie zniechęca,przeciwnie-chcą dać mu dom bo już sie w nim zakochali.
Przesyłam Panu umowę adopcyjną aby przeczytal,ale mówi że rozumie i oczywiście podpisze.
Bardzo chętnie zaprasza na wizytę poadopcyjną.
Poprosiłam o zdjęcia balkonu-ma przywieżc.
Swoją kotkę karmił Urinary,ma weta zaprzyjaznionego pod blokiem -u niego kupuje karmy-czyli nie musi kupować(jak ja) w sklepie bo o 6zł taniej jak u weta(ja też dodaje Urinary zawsze)

Państwo brzmią bardzo rozsądnie-pan rozumie że identyczny wygląd absolutnie nie oznacza podobnego charakteru.Wiedzą b. dużo o kotach ,kochają koty,zawsze mieli koty.

Z drugiej strony- Erniego pokochałam strasznie i miałam nadzieję że jeszcze się nim nacieszę.Jest taki słodki i piękny..
Erni się okropnie nudzi,z Jadzią mu nie do końca po drodze bo się srednio lubią.
Erni domaga się ludzia-głośno się drze jak go zamykamy z Jadzią w pralni a zamykać musimy-takie prawa naszego DT że tymczaski i rezydenci prawie się nie znają(aby nie szczały)

Szkoda stracić taki fajny domek.
Co mam robić?

Wiad z ostatniej chwili-Państwo byli,poznali Ernesta-Ernest byl lekko zaspany i zachowywał się bardzo grzecznie. :D
Dawal buzi ładnie i Panu i Pani,dawał się miziać i zachwycił swoją urodą,oczywiście niewatpliwą :) Widacć bylo że Panstwo wzbudzili jego sympatię ,oczywiście wzajemną..
Tylko mnie ,starym zwyczajem,postanowił lekko podgryżć,bo za to wszystko złe co mu zrobilam ( kropelki do oczu,lekarstwa do pysia i zastrzyki wetów),warto zawsze się pańci odgryżć. :mrgreen:
Państwo zgodzili się czekać na Erniego ile będzie potrzeba.
Chcę doleczyć mu oczka i zrobić morfo oraz biochemię.Postaram się żeby Święta Erniaczek spędzał już w swoim domku. :D :kotek: Obrazek
Ostatnio edytowano Nie gru 19, 2010 22:40 przez smarti, łącznie edytowano 2 razy

smarti

Post » Nie gru 19, 2010 14:04 Re: 8 letnia Jadzia. Pod skrzydłami Smarti :)

Jasne Smarti, zmienię tylko podaj propozycję :) Chyba że może być po prostu "Jadzia i Erni - pod skrzydłami Smarti" :)

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Nie gru 19, 2010 15:59 Re: 8 letnia Jadzia. Pod skrzydłami Smarti :)

Wiesz, Smarti: PTAKI NIE SĄ PRZYZWYCZAJONE DO NASZYCH BEZMYŚLNYCH ZABAW. Burza to burza, burzę wyczuwają, zanim przyjdzie. Bo jest zjawiskiem atmosferycznym, poprzedzanym zmianami w powietrzu. Raczej trudno wyczuć, kiedy człowiek zamierza strzelać, prawda? Przepraszam: nie porównuj, bardzo proszę, fajerwerków do burzy.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie gru 19, 2010 17:53 Re: 8 letnia Jadzia. Pod skrzydłami Smarti :)

Oczywista racja :ok: :!: Nie pomyślałam o tym w takim kontekście :oops:,tylko co można z tym zrobić :( .Ludziska raz w roku cieszą się że są o rok starsi - nigdy tego nie rozumiałam :mrgreen: Też nie przepadam za petardami i fajerwerkami ze względu na zwierzaki :!:

smarti

Post » Nie gru 19, 2010 17:59 Re: 8 letnia Jadzia. Pod skrzydłami Smarti :)

MalgWroclaw pisze:Wiesz, Smarti: PTAKI NIE SĄ PRZYZWYCZAJONE DO NASZYCH BEZMYŚLNYCH ZABAW. Burza to burza, burzę wyczuwają, zanim przyjdzie. Bo jest zjawiskiem atmosferycznym, poprzedzanym zmianami w powietrzu. Raczej trudno wyczuć, kiedy człowiek zamierza strzelać, prawda? Przepraszam: nie porównuj, bardzo proszę, fajerwerków do burzy.

Warto popatrzec pod scianami blokow po takim ostrym strzelaniu :cry: leza tam, biedaki...
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Nie gru 19, 2010 18:35 Re: 8 letnia Jadzia. Pod skrzydłami Smarti :)

Gibutkowa pisze:Jasne Smarti, zmienię tylko podaj propozycję :) Chyba że może być po prostu "Jadzia i Erni - pod skrzydłami Smarti" :)

Genialne :wink: :ok: :ok: Dzięki baardzo :1luvu: ,lepiej bym nie wymyśliła,prosiebka ogromna o zmianę. :kotek: :kotek:

smarti

Post » Nie gru 19, 2010 18:44 Re: 8 letnia Jadzia. Pod skrzydłami Smarti :)

smarti pisze:
Gibutkowa pisze:Jasne Smarti, zmienię tylko podaj propozycję :) Chyba że może być po prostu "Jadzia i Erni - pod skrzydłami Smarti" :)

Genialne :wink: :ok: :ok: Dzięki baardzo :1luvu: ,lepiej bym nie wymyśliła,prosiebka ogromna o zmianę. :kotek: :kotek:

Pewnie nie na długo :mrgreen: Ktos idzie na wizyte przedadopcyjną do kandydata na domek dla Erniego? :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie gru 19, 2010 19:20 Re: 8 letnia Jadzia. Pod skrzydłami Smarti :)

Jak to :?: A to nie wiesz że Smarti i Marzenia :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :mrgreen:

smarti

Post » Nie gru 19, 2010 19:23 Re: 8 letnia Jadzia. Pod skrzydłami Smarti :)

smarti pisze:Jak to :?: A to nie wiesz że Smarti i Marzenia :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :mrgreen:

A znam je :?: Wiedzą o co pytać :?: Dobrze sprawdzą :?:
Kiedy idą :?: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Robię zdjęcia rzeczy na bazarki - koty niszczą wszystko. Mała słuzy jako modelka, Notka sprawdza czy aby w torebkach nic nie zostało i czy jej w nich do twarzy. W domu sajgon - typowy przed Świętami (po i w trakcie też :mrgreen: )
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie gru 19, 2010 20:51 Re: 8 letnia Jadzia. Pod skrzydłami Smarti :)

smarti pisze:

Juuuż :)

tam jestem łapalna

Gibutkowa

[poprzednia][następna]