Moja gromadka - Mufinek['], Maleńka ['] :(( Joaś w DS!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 16, 2010 18:29 Re: Moja gromadka - Mufinek[']:(;Elwirka,Mimi,Tani,Maja w DS

anita5 pisze:On potem idzie się skarżyć i przytulać do Zochy! Naprawdę! Biedny, skrzywdzony kotek...

oj biedny, biedny wujek srebrny!!! i za co to go spotyka??? że jest najlepszym wujkiem i przyjacielem na świecie!!!! zapisuję mu jeszcze kilka plusów w kajeciku :kotek:

paw

Od: Pt mar 27, 2009 16:37

Post » Czw gru 16, 2010 18:33 Re: Moja gromadka - Mufinek[']:(;Elwirka,Mimi,Tani,Maja w DS

a tak właściwie to co dolega sreberku? jedno oczko chore - i to już tak chronicznie, czy do wyleczenia? a drugie? - bo na zdjęciach to jakby obydwa trochę przysłonięte bielmem. a ten katarek ciągły to skąd - mój kocurek też co jakiś czas kicha i smarka i doszlismy do wniosku ze to alergia niewiadomego pochodzenia. usciski dla gromadki :ok:

paw

Od: Pt mar 27, 2009 16:37

Post » Sob gru 18, 2010 16:47 Re: Moja gromadka - Mufinek[']:(;Elwirka,Mimi,Tani,Maja w DS

co u Was? Jak Kituś?
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Sob gru 18, 2010 17:16 Re: Moja gromadka - Mufinek[']:(;Elwirka,Mimi,Tani,Maja w DS

No właśnie, też myślę o Kitusiu :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Nie gru 19, 2010 10:21 Re: Moja gromadka - Mufinek[']:(;Elwirka,Mimi,Tani,Maja w DS

Obrazek

Dziś mija nam 5 lat z Maćkiem, zabranym z cieszyńskiego schroniska, kiedy był malutkim kocięciem. Mimo, że jest lejkiem, że do szału doprowadza Mimi i nie zawsze jest grzeczny, bardzo go kochamy. Ma fascynującą kocią osobowość, jest bardzo miziasty i kochany. I bardzo lubi majsterkowanie. 8)

Kituś się trzyma, dziękuję za pamięć. Czeszę go, bo bardzo to lubi, miziam i dokarmiam - apetyt jest świetny, na szczęście.

paw pisze:a tak właściwie to co dolega sreberku? jedno oczko chore - i to już tak chronicznie, czy do wyleczenia? a drugie? - bo na zdjęciach to jakby obydwa trochę przysłonięte bielmem. a ten katarek ciągły to skąd - mój kocurek też co jakiś czas kicha i smarka i doszlismy do wniosku ze to alergia niewiadomego pochodzenia

Sreberko jest nosicielem kk i chlamydii i coś tam jeszcze ma, stąd te problemy. Oczka ma takie biedne po powikłaniach katarowych, nie wiem, jakie miał życie wcześniej, ktoś go zaniedbał, nie był leczony, no i stąd to bielmo. Na jedno oko nie widzi. To oczko było operowane, ponieważ coś tam się zrastało czy wrastało, ma to związek z rogówką, musiałabym zerknąć do książeczki. Po operacji była poprawa na trochę, a potem znowu pojawiały się te smarki i chore oczka. Teraz dr Garncarz powiedział, że już operować nie można, i że trzeba leczyć ten kk, jak się pojawia. No i leczymy - ostro!
Paw, zapisz Sreberku na plus jeszcze to, że teraz już bardzo grzecznie przyjmuje leki i kropelki. :D :D
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Nie gru 19, 2010 16:10 Re: Moja gromadka - Mufinek[']:(; 5 lat z Maćkiem!

Srebrny z przybranym dzieckiem, malutkim buraniem Obrazek

Obrazek Michasia

Obrazek Joachimek
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Nie gru 19, 2010 16:13 Re: Moja gromadka - Mufinek[']:(; 5 lat z Maćkiem!

Joachim wydaje się przybrał na wadze!
A Srebrny - cud ojcierzyństwa :-)
Obrazek

czarno-czarni

Post » Nie gru 19, 2010 16:15 Re: Moja gromadka - Mufinek[']:(; 5 lat z Maćkiem!

Rety, jaka Michasia jest piękna! :1luvu:
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Nie gru 19, 2010 16:26 Re: Moja gromadka - Mufinek[']:(; 5 lat z Maćkiem!

Srebrny jest rozczulajacy, Michasia śliczna i Joachimek dostojny :D

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Nie gru 19, 2010 16:42 Re: Moja gromadka - Mufinek[']:(; 5 lat z Maćkiem!

Achimek mi Krzysztofa Kowalewskiego przypomina :oops:
Poza Michasi: na kolana i całuj łapkę...
Buranio ma ślicznościowe te obwódki wokół oczu :1luvu:

A Srebrny, no co o nim gadać... miszcza ma i tyle. Ojciec kotom :lol:

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Nie gru 19, 2010 19:10 Re: Moja gromadka - Mufinek[']:(; 5 lat z Maćkiem!

To ja napiszę co mi się przydarzyło jakąś godzinę temu, poszedłem do garażu zrobić światła w aucie bo coś niedomagały wczoraj, nie chciało mi się, ociągalem się, ale jak mus to mus, no i poszedłem... Zabrałem ze sobą Zochę no i grzebie w tym aucie, zimno i mokro w garażu, a tu słyszę spod auta: miau, au, miau, au!...
Wystraszyłem się, że nam jakis kot pitnął, ale zaglądam pod auto, a tam siedzi mała, zmarznięta trikolorka, strasznie chuda...
Teraz siedzi w łazience, wypiła prawie wiadro wody, strasznie dużo zjadła. Teraz odpoczywa. Widać, że jest bardzo zmęczona i bardzo potrzebowała pomocy.
Ma może pół roku.
Chyba tak musiało być, musiałem akurat dzis i teraz iść do tego garażu.

Bakeneko

Od: Wto cze 10, 2008 11:19

Post » Nie gru 19, 2010 19:13 Re: Moja gromadka - Mufinek[']:(; 5 lat z Maćkiem!

bidula, dobrze ze te swiatla sie psuly inaczej nie znalazlbys jej
miala szczescie, jest tak zimno...

mocne za mala :ok:
Pamiętam :( Migosiu, Okruszko, Masieńko, Maurycy, Sasza [']
Moja Paciunia ['] :(

natur11

Od: Śro sie 23, 2006 22:41

Post » Nie gru 19, 2010 19:16 Re: Moja gromadka - Mufinek[']:(; 5 lat z Maćkiem!

o rany, ale znalezisko....
niech to będzie zdrowa kocia na drodze do wspaniałego DS już niebawem!
Obrazek

czarno-czarni

Post » Nie gru 19, 2010 19:34 Re: Moja gromadka - Mufinek[']:(; 5 lat z Maćkiem!

je, je i jeszcze raz je, może to nietrafiony prezent na mikołaja... straszna podłość.... było widać w oczach że szuka pomocy, ona nawet barankuje jedzenie.... nazywać będzie się LANDRYNKA od nazwy auta :) właściwie dzięki temu że co rusz się coś psuje... to ona będzie żyła :)

Bakeneko

Od: Wto cze 10, 2008 11:19

Post » Nie gru 19, 2010 19:44 Re: Moja gromadka - Mufinek[']:(; 5 lat z Maćkiem!

Tomek, Ty okopy rób. Obcy pod sam dom już podchodzą, co nie skończysz jak Michaś Wołodyjowski. Już im nie wystarczają przystanki czy ruchliwe skrzyżowania cieszyńskie...
:strach: :strach:

:twisted:

Jeśli to nietrafiony mikołajkowy prezent, to se kocina, zaglądając pod samochód, sama prezent sprawiła taki, że hej! :ok:

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

[poprzednia][następna]