Małe czarne lemury. Tytus i Viola mają dom:)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro gru 01, 2010 22:04 Re: Małe czarne lemury dwa. Tytus i Viola. Szukamy domu

No jasne, że przeprowadzę staranną selekcję.
Kociaki zrobiły się fajniutkie, dziewuszka jest moim nierozłącznym cieniem. Łobuzy straszne.
Tak jak pisałam, ich upodobania kulinarne nieustannie mnie zaskakują. Kradną suchy chleb - pomimo miski pełnej chrupek 8O Pomidory, sałatę, ogórki. Zajarzyły, że to, co leży na blacie kuchennym, świetnie nadaje się do żarcia. :twisted: Wchodzą nawet na kuchenkę, zwłaszcza wtedy, gdy coś gotuję, próbują wąchać. No dramat.

Teraz doceniłam, jak bardzo nienachalne są moje osobiste kocice. :)

No to kilka fot. Tu razem z moją Czarną Kitą vel Kicią
Czarne futro interesująco się komponuje z czerwienią
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

Tu sama młodzież:
Obrazek

I sam kocur. Zdjęcie bez flesza. Zobaczcie kolor: czy to czarny kot czy dymny kot?
Obrazek

Agalenora

Od: Pon lis 14, 2005 23:49

Post » Pon gru 06, 2010 17:57 Re: Małe czarne lemury dwa. Tytus i Viola. Szukamy domu

No to uff.
Towarzystwo wystawione na allegro
http://allegro.pl/show_item.php?item=1356349300

Trzymajcie kciuki. Dziś Mikołajki, ale myślę, że już nie będą dzwonić zwolennicy żywych niespodzianek :o
Mała Viola właśnie siedzi mi na kolanach i mówi "mieu" :)

Agalenora

Post » Wto gru 07, 2010 11:58 Re: Małe czarne lemury dwa. Tytus i Viola. Szukamy domu

Nareszcie się odezwałaś :D
Ufff :D

Kociaki raczej dymne, te dwa u Elizy też.

A upodobania kulinarne - ja widziałam, co te kociaki dostawały. Matowe futerka i łapki jak zapałeczki przy baniastych brzuszkach też o czymś świadczyły :(
Dwa z nich złapałam po prostu ręką - jeden siedział na kletce (do środka bystrzk nie wszedł) i był tak zajęty wylizywaniem ssiku z prętów, ze nie zauważył mnie idącej przez całkiem spory trawnik.

Dzięki Ci za szansę na normalne życie dla nich :1luvu:

I kciuki za dobre domki :ok:
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Wto gru 07, 2010 13:53 Re: Małe czarne lemury dwa. Tytus i Viola. Szukamy domu

Heh, annskr, widzę że tylko Ty oglądasz ten wątek. :)
na razie cisza w eterze. Zobaczymy, co będzie dalej.

Agalenora

Post » Wto gru 07, 2010 16:44 Re: Małe czarne lemury dwa. Tytus i Viola. Szukamy domu

Nie prawda :) ja też cichutko podglądam :)
Obrazek

http://www.planetapupila.pl - najtańszy sklep w Warszawie!

Jus87

Od: Wto sie 17, 2010 13:01

Post » Wto gru 07, 2010 21:00 Re: Małe czarne lemury dwa. Tytus i Viola. Szukamy domu

Jus87 pisze:Nie prawda :) ja też cichutko podglądam :)

bardzo mi miło i śliczne dzięki :D :kotek:

Agalenora

Post » Czw gru 09, 2010 14:28 Re: Małe czarne lemury dwa. Tytus i Viola. Szukamy domu

A ja Twojego bloga podczytuję :)
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Pt gru 10, 2010 22:14 Re: Małe czarne lemury dwa. Tytus i Viola. Szukamy domu

Heh :lol:

A wracając do kociaków. Nie wiem, jak one to robią, ale panoszą się w stadzie i absolutnie stłamsiły moje kocice.

Najlepsze legowisko na parapecie zostało opanowane przez małe czarne lemury. Maluchy panoszą się przy miskach, wyżerają dorosłe chrupki moich kocic, potrafią wyciągnąć z ust moim kocicom kawałki kury. 8O

A moje koty? Moje koty znoszą to z pokorą i anielską cierpliwością, mam ochotę je wycałować i wyściskać, takie są kochane, cierpliwe, dobre, najlepsze na świecie :1luvu: :kotek: !
Wszyscy sie do wszystkich przytulają (oprócz mojej jedynaczki Kici) i w ogóle jest sielsko-anielsko.

Ale czas szukać DOMU...
Na razie cisza.

Agalenora

Post » Wto gru 14, 2010 14:17 Re: Małe czarne lemury dwa. Tytus i Viola. Szukamy domu

Podniosę czarnuszki - śiczne są, trochę nietypowe, dymne.
I pieszczochy :)

kalewala

Post » Sob gru 18, 2010 13:06 Re: Małe czarne lemury dwa. Tytus i Viola. Szukamy domu

Trzymajcie kciuki, trwają pertraktacje adopcyjne. Na razie nic więcej nie napiszę, aby nie zapeszyć. :)

Agalenora

Post » Nie gru 19, 2010 11:13 Re: Małe czarne lemury dwa. Tytus i Viola. Szukamy domu

A zatem Tytus pojechał do nowego domu.

Wygląda na to, że będzie singlem.

Oczywiscie próbowałam namówić Domek na adopcję siostry. Niestety, dom miał doświadczenie z kocurkiem, który chorował na padaczkę, leczenie i trudna opieka trwały bardzo, bardzo długo - więc pozostał lęk, i obawa, że z dwoma kociakami (gdyby poważnie chorowały) będzie dużo trudniej.

Czekam na wieści i postaram się namówić Domek do złożenia relacji na forum. :)

A może mi pomożecie przekonać Dom do dokocenia :1luvu:

Agalenora

Post » Nie gru 19, 2010 15:33 Re: Małe czarne lemury. Tytus ma DOM. Viola nadal szuka

witam! Ja też cichutko przycupnęlam i podczytuję i oczywiście dopinguję lemurce :ok: :kotek:
Biegaj sobie za TM kochana Misieńko [*]/26.05.2005r.-11.11.2010r./
===================================
Teraz w Twoim domku mieszka Miłka:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Prawda, że pięknota

Dom bez kota jest jak samolot bez pilota

ula-misia

Od: Pon lis 01, 2010 14:34

Post » Nie gru 19, 2010 18:52 Re: Małe czarne lemury. Tytus ma DOM. Viola nadal szuka

ula-misia, dzięki za kibicowanie. Chyba jednak będzie happy-end.
Telefon z nowego domku i decyzja o dokoceniu: Tytusik płacze, szuka siostry, dziś osobiście ją przywiozę. Mówiłam, że tak będzie. Mogę być kocią wróżką :piwa:
Prosimy o kciuki :kotek:

Agalenora

Post » Nie gru 19, 2010 19:14 Re: Małe czarne lemury. Tytus ma DOM. Viola nadal szuka

alw wspaniała wiadomość :D . No to trzymam kciuki :ok:
Obrazek

AniaU

Od: Czw wrz 30, 2010 11:32

Post » Pon gru 20, 2010 8:54 Re: Małe czarne lemury. Tytus i Viola mają dom:)

Agalenora, wspaniale, dobra kocia wróżko :D :1luvu:
Trzymam kciuku za szczęcie lemurkó w nowy domu.

I welkie, wielkie podziekowania - za opiekę nad lemurkami :1luvu:

kalewala

[poprzednia][następna]