Ślepaczki cz IV -prosimy o zamknięcie watku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 16, 2010 9:53 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -pilne dt dla persa bez oczka-schron śląsk

Śledzę nowy watek i boje się ,że będzie potrzebna nasza pomoc :( Myśle,że dziewczyny z okolic Warszawy mogłyby zrobić tam rozeznanie, czy są tam koty wymagające pomocy, DT, DS, leczenia :(
viewtopic.php?f=1&t=121549
BOZENAZWISNIEWA

Post » Czw gru 16, 2010 15:27 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -pilne dt dla persa bez oczka-schron śląsk

Killatha pisze:
ewar pisze:Chciałabym napisać o kocurku, który obecnie przebywa w tarnobrzeskiej lecznicy.Otóż mała Zona, pręgowana kotka zamieszkała w DT.Miała problemy z oczkami, zrobiłam więc bazarek na zakup l`lizyny dla tej kociej biedy.Kuracja nie przynosiła spodziewanego efektu, tak słyszałam, ale najgorsze miało dopiero nastąpić.Okazało się bowiem,że kotka błąka się pod blokiem, z DT nie można się skontaktować, kotka więc została zabrana do lecznicy.No i wyszło na jaw,że to....kotek.Zen ma pięć miesięcy i na pewno nie będzie widział, ma niedorozwój gałek ocznych.Jest miłym, spokojnym kocurkiem, tak bardzo skrzywdzonym przez los,ale przecież poradzi sobie w domu, na wolności oczywiście nie ma szans.Nie dysponuję zdjęciami, nie znam kotka osobiście, ale może zdarzy się cud i ktoś zechce mu pomóc? Podaję numer kontaktowy do TSPZ 509 257 404.

a ja pozwolę sobie wkleić jedyne jej zdjęcie
Obrazek

Ależ słodziaczek... :1luvu:
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Czw gru 16, 2010 17:34 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -pilne dt dla persa bez oczka-schron śląsk

ksiezna_kluska pisze:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=10&t=121309&hilit=kociak+o%C5%9Blep%C5%82&start=0
Aldaker pisze:Może ktoś z Was spotkał się z czymś takim.
Kicia 14 tygodni, MCO.
W poniedzialek byla czipowana, szczepiona Virbagenem (virbagen felis rcp.)
We wtorek hodowca zauważył, że kociak spokojniejszy - wyglądało na reakcję poszczepienną.
W środę już był zaniepokojony – kociak w zabawie nie widział jak się sznurkiem zakręca, mu prze nosem. Źrenice rozszerzone (jak u kota w stresie) nie reagują na światło.
W czwartek wizyta u weta – oświadczenie weta szokujące: kociak prawie ślepy.
Po obejrzeniu oka cytuję: „nie ma prawie siatkowki, jakby wchlonieta woda"
Dzisiaj – kociak już nie widzi ręki, machającej przed nosem.
Reaguje tylko na dźwięk i próbuje wyczuć co robią inne koty
J.

edit: doczytałam, że to przez tą szczepionkę :roll:
tak czy inaczej - może jest sposób na cofnięcie zmian...czy coś :cry:

z tego czego dowiedziałam się produkty virbaca są bardzo wrażliwe na zakażenia bakteryjne, czyli przy stosowaniu należy zachować sterylną czystość (aż do przesady) i podawać natychmiast po rozpuszczeniu, a niezachowanie tej czystości grozi właśnie czymś takim - porażeniem
może to być porażenie nerwów tu odpowiedzialnych za wzrok lub innych
ratunkiem może być podanie końskiej dawki sterydu ale musi to zostać zrobione bardzo szybko
teraz już chyba zbyt późno
ale można się skonsultować z Virbakiem

"Virbac-Polska" Leki Weterynaryjne Sp. Z O.O.
Grunwaldzka 84/7
50-357 Wrocław
woj. dolnośląskie

telefon: (71) 3286412
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Czw gru 16, 2010 22:13 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -pokochaj małego Zena i daj mu dom; brak dt(

dzięki Killatha!
wkleiłam na wątku kociaka.
Obrazek

ksiezna_kluska

Od: Wto lut 03, 2009 17:04

Post » Pt gru 17, 2010 13:21 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -pokochaj małego Zena i daj mu dom; brak dt(

Słuchajcie z kim "odpowiedzialnym" za wypłaty ja mogłabym pogadać? :) Bo alessandra nie odpowiada na pw :oops:
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Pt gru 17, 2010 13:37 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -pokochaj małego Zena i daj mu dom; brak dt(

Liwia_ pisze:Słuchajcie z kim "odpowiedzialnym" za wypłaty ja mogłabym pogadać? :) Bo alessandra nie odpowiada na pw :oops:

Kontaktuj się z AgaPap.

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pt gru 17, 2010 14:16 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -pokochaj małego Zena i daj mu dom; brak dt(

Dzięki :)
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Sob gru 18, 2010 10:50 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -pokochaj małego Zena i daj mu dom; brak dt(

Banerek dla Zena :1luvu:

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/hwzd9][img]http://b.imagehost.org/0296/zen11.gif[/img][/url]

:ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Nie gru 19, 2010 1:50 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -przepiajmy kasę ślepaczkową , co Wy na to?

Bazyliszkowa pisze:Potrzebny DT!!!!!!!!!
justyna8585 pisze:Schronisko pojechało do Łazisk ,bo było zgłoszenie,że na śniegu leży kudłaty pies...

Zamiast psa kierowca znalazł Persa...(cięzko odróżnic psa od kota)...

Schron ma podpisaną umowe z Mikolowem i Łaziskami,ale tylko na psy,bo Miko i Łaziska uważają,że u nich kotów nie ma,więc nie mają zapłacone ani za paliwo,a to ponad 40 min jazdy,ani za karme-za nic...

Kierowca przywiózł Persa,bo było mu żal...

Nie ma oka,jest mocno zabiedzony,skołtuniony,wychudzony

Podobno za to baaaaaaaardzo kochany i garnący sie do człowieka...

Pilnie DT

viewtopic.php?f=1&t=121383

Kicia ma DT, jest w Kocim Świecie. Nim będzie można oko operować potrzebuje leczenia.
Myślę, ze przydałoby sie wsparcie

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Nie gru 19, 2010 8:58 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -pokochaj małego Zena i daj mu dom; brak dt(

Jak wrócę do domu to postaram się zaktualizować listę kandydatów do wsparcie i dopiszę go. Chyba, że alessandra się wczesniej objawi :roll:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Nie gru 19, 2010 18:36 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -zapraszamy do klubu i pomocy :pytanie 64str

alessandra pisze:LISTOPAD

2.Stefek Obrazek-kontakt Tweety
viewtopic.php?f=1&t=118642&start=540

bardzo dziękujemy za wsparcie Stefana, pieniądze dotarły już chwilę temu :1luvu: jest oczywiście po operacji. Niestety, ciągle jeszcze sączy mu się coś z tego oczodołu ale mam nadzieję, że już niedługo zapomnimy o całej sprawie a mały znajdzie dom

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Nie gru 19, 2010 18:39 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -pokochaj małego Zena i daj mu dom; brak dt(

Chcialabym zglosic malutka 2miesieczna biede...oczka sa w bardzo zlym stanie :(

viewtopic.php?f=13&t=121720&start=0

Obrazek
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Nie gru 19, 2010 21:39 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -pokochaj małego Zena i daj mu dom; brak dt(

Trzymaj się bidulko :1luvu: ... dołączam się do kibicowania - oczywiście finansowego. Jutro zrobię przelew :ok: :ok: :ok:
PLUTO - pies :) rasy bratnia dusza - już w DS !!!!
Obrazek

animalon

Od: Sob lis 27, 2010 8:48

Post » Pon gru 20, 2010 9:52 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -pokochaj małego Zena i daj mu dom; brak dt(

Kasa przelana :ok: zdrowiej kocanko :kotek:
PLUTO - pies :) rasy bratnia dusza - już w DS !!!!
Obrazek

animalon

Od: Sob lis 27, 2010 8:48

Post » Pon gru 20, 2010 16:47 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -pokochaj małego Zena i daj mu dom; brak dt(

Kochane, chcialabym zglosic do watku slepaczkow takze inna kicie, ok 3.5 m-na Sisi, kicia juz od jakiegos czasu w DT w Gdansku, zabrana z podworka calkowicie slepa dzieki leczeniu w pelni odzyskala wzrok w jednym oczku, drugie jest zagojone i nic zlego sie w nim nie dzieje..kicia juz w pelni zdrowa, tylko domku brak..prosze o wrzucenie jej na liste slepaczkow do adopcji i moze o pomoc / podpowiedzi w oglaszaniu, moze Nasza Klasa slepaczkowa/koty wyjatkowe? :oops: (wsparcia finansowego nie potrzebujemy kicia juz wyleczona i w pelni zdrowa, gotowa do adopcji :ok: )
Kicia jest delikatna, miziasta i kochana
http://allegro.pl/malutka-urocza-czarnu ... 76440.html

Obrazek Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

[poprzednia][następna]