Wroc- wesoła i fotogeniczna Tygryska już szczęśliwa w Domu!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob gru 18, 2010 23:10 Re: Wrocław-ok.6m: tygryska z ok. placu Jana Pawła : DT/DS!

natasza25 pisze:zawsze warto tez spróbować w sklepie zoo za zgoda wlaściciela.
My tak rok temu wieszalysmy ogloszenia na Dw Główny w zaprzyjaźnionym sklepie zoo (którego juz nie ma) oprócz tego w Arenie na Komandorskie na tablicy ogloszeń i na placu Zielinskiego. Sama widziałam jak ludzie spisywali nr z ogloszeń i dosyc duzo ludzi dzwoniło potem. Szkoda tylko że sklep poszedł do likwidacji.
Ogłoszenie koniecznie ze zdjęciem i najlepiej w kolorze wydrukowane. Ludzie sa wzrokowcami jakby nie bylo.

Sprobujemy i tego. Dziewczyna, która wzięła czarnego weterana Kocia od p.Ani zrobiła b. pomysłowy zbiorczy plakacik dla reszty kotów p. Ani i powiesiła u siebie na uczelni już dość dawno temu. Miałam zamiar go też wydrukować i porozwieszać chociaż jak wspomniałam przestałam wierzyć w skuteczność takich ogłoszeń. Oferowała swoją pomoc dla innych kotów. Poproszę ją o taki plakacik dla Tygryski.
Znane mi sklepy zoo zgadzają się chętnie na takie ogłoszenia, ale faktycznie ten zlikwidowany był w rewelacyjnym miejscu bo jednocześnie przy dworcu kolejowym i autobusowym.

ossett

Od: Pon lis 20, 2006 14:08

Post » Pon gru 20, 2010 15:44 Re: Wrocław-ok.7m: urocza, wesoła i grzeczna Tygryska szuka DS

Dzisiaj w/s buraski przyjezdza fajna Pani i jako drugi jest jeszcze Pan który pisał do mnie
e-maile. Trzymam kcuki za udaną adopcję.
(ta p. Basia to bardzo sympatyczna osoba :)

natasza25

Od: Czw maja 28, 2009 11:35

Post » Pon gru 20, 2010 20:42 Re: Wrocław-ok.7m: urocza, wesoła i grzeczna Tygryska szuka DS

natasza25 pisze:Dzisiaj w/s buraski przyjezdza fajna Pani i jako drugi jest jeszcze Pan który pisał do mnie
e-maile. Trzymam kcuki za udaną adopcję.
(ta p. Basia to bardzo sympatyczna osoba :)

Niesamowite, może Tygryska dostanie dom na Gwiazdkę!

ossett

Post » Nie gru 26, 2010 22:10 Re: Wrocław-ok.7m: urocza, wesoła i grzeczna Tygryska szuka DS

co z domkiem tygrski ? :D

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Nie gru 26, 2010 23:34 Re: Wrocław-ok.7m: urocza, wesoła i grzeczna Tygryska szuka DS

Jutro zadzwonię do p. Basi i dowiem się, gdzie Tygryska spędziła Święta.

ossett

Post » Śro gru 29, 2010 11:03 Re: Wrocław-ok.7m: urocza, wesoła i grzeczna Tygryska szuka DS

Z tego co się orientuję to Pan zaadoptował inna kicią a do Pani kotka tez nie pojechaała bo musiałaby wiele godzin sama zostawać w domu (Pani dużo pracuje) więc p. Basia nie dała.
Dalej szukamy domu, ogłoszenia uaktualniłam :wink: .

natasza25

Post » Śro gru 29, 2010 12:20 Re: Wrocław-ok.7m: urocza, wesoła i grzeczna Tygryska szuka DS

natasza25 pisze:Z tego co się orientuję to Pan zaadoptował inna kicią a do Pani kotka tez nie pojechaała bo musiałaby wiele godzin sama zostawać w domu (Pani dużo pracuje) więc p. Basia nie dała.
Dalej szukamy domu, ogłoszenia uaktualniłam :wink: .

Dobrze, że pani Basia przebiera, gorzej by było gdyby postępowała zbyt pochopnie.
Z drugiej strony koty dużo śpią w dzień i może ta chętna na Tygryskę Pani wzięłaby jej z czasem jakiegoś innego kotka do towarzystwa jeżeli to był jedyny powód dyskwalifikujący ten dom dla Tygryski.

ossett

Post » Nie sty 02, 2011 10:57 Re: Wrocław-ok.7m: urocza, wesoła i grzeczna Tygryska szuka DS

to już się pogubiłam, kotki sa w azylku u pani Ani czy u kogoś innego - pani Basi?

Figaro zaproponowała coś takiego - ponieważ ona nie może teraz brać kotków nieszczepionych , mogłaby wziąć z którejś z piwnic jakiegoś kociaka do adopcji - tylko warunek, kotek musiałby być zaszczepiony i byc jakieś dwa tygodnie po szczepieniu :D możemy pomóc w zaszczepieniu kociaka :ok: co Wy na to ?

jessi74

Post » Nie sty 02, 2011 15:17 Re: Wrocław-ok.7m: urocza, wesoła i grzeczna Tygryska szuka DS

jessi74 pisze:to już się pogubiłam, kotki sa w azylku u pani Ani czy u kogoś innego - pani Basi?

Figaro zaproponowała coś takiego - ponieważ ona nie może teraz brać kotków nieszczepionych , mogłaby wziąć z którejś z piwnic jakiegoś kociaka do adopcji - tylko warunek, kotek musiałby być zaszczepiony i byc jakieś dwa tygodnie po szczepieniu :D możemy pomóc w zaszczepieniu kociaka :ok: co Wy na to ?

Tylko TYGRYSKA jest w mieszkaniu p. Basi, która ją znalazła w ok. placu Jana Pawła.

Cztery kocurki(Te z banerka w moim podpisie) są w piwnicy(małej, ciemnej i zagrożonej przez lokatora maniaka) u p. Ani.
viewtopic.php?f=1&t=115425&start=225

Daję głowę,że wszystkie są zaszczepione. Na pewno dużo wcześniej niż dwa tygodnie temu.
Trzy z nich są już wykastrowane. Najmniejszy czarno-biały jeszcze nie, ale też wkrótce będzie.
Byłoby super gdyby one mogły trafić do domów tymczasowych i tam czekać na domy stałe.
Tiger urodził się w tej piwnicy i już 8 miesięcy tam siedzi , a pozostała trójka tylko o miesiąc mniej. Nie będę przypominać jak wygląda ta piwnica. Kot nie powinien tam siedzieć dłużej niż miesiąc. Zęby mnie zaczynaja boleć jak o tej piwnicy myślę (one nie mogą z niej wyjść kiedy chcą tak jak bezdomniaki).
Dziwię się, że koty tam nie wariują nawet jak siedzą w tym lochu latami(jak Kocio). Wręcz przeciwnie, są miłe i przyjacielskie. Chwalone przez tych co je zaadoptowali. (Mam nowe urocze zdjęcia Kocia-Pikpoka i jego catfriend Nitki!).

Proponowałabym Tigera - on urodził się w tej piwnicy!
Z kolei Czarnuszek najbardziej garnie się do ludzi).
Zaznaczam, że chwilowo znowu (przez parę dni) nie mam możliwości telefonicznego skomunikowania się z p. Anią-proszę dzwonić do niej-71 789 41 61).
Oto kocurki do wyboru dla Figaro w powiększeniu:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

ossett

Post » Nie sty 02, 2011 15:45 Re: Wrocław-ok.7m: urocza, wesoła i grzeczna Tygryska szuka DS

napisałam PW do Figaro52 :ok: , będziemy kontaktować się bezpośrednio z panią Anią :ok:

jessi74

Post » Nie sty 02, 2011 16:24 Re: Wrocław-ok.7m: urocza, wesoła i grzeczna Tygryska szuka DS

:1luvu:
Wielkie dzięki! Mam nadzieję, ze któryś z tej czwórki chwyci za serce Figaro.
Może i trójce pozostałych się tez poszczęści i będą mogły czekać na dom stały w domach tymczasowych (mają dużo ogłoszeń więc domy stałe w końcu na pewno się znajdą).

ossett

Post » Nie sty 02, 2011 18:30 Re: Wrocław-ok.7m: urocza, wesoła i grzeczna Tygryska szuka DS

[ Obrazek

O tego kocurka jedna Pani intensywnie pytała e-mailowo, pokierowałam do p. Ani :kotek:
Cieszę się że jeden kotek już wkrótce zmieni piwnicę na najlepszy domek tymczasowy we Wro :1luvu:

natasza25

Post » Nie sty 02, 2011 19:43 Re: Wrocław-ok.7m: urocza, wesoła i grzeczna Tygryska szuka DS

Może więc spełni się wkrótce to o czym marzę od paru lat (i o czym chyba marzy też mąż p. Ani :wink: ), że w tej piwnicy będzie 0 kotów chociaż przez pewien czas i że te które do niej jednak trafią (np. po zabiegu) nie będą tam siedzieć tak strasznie długo...

ossett

Post » Nie sty 02, 2011 21:27 Re: Wrocław-ok.7m: urocza, wesoła i grzeczna Tygryska szuka DS

pani Ania jednak nie chce oddać kotków do innego domu tymczasowego :? mówi że jest im tam dobrze i mają dobre warunki

jessi74

Post » Pon sty 03, 2011 7:45 Re: Wrocław-ok.7m: urocza, wesoła i grzeczna Tygryska szuka DS

jessi74 pisze:pani Ania jednak nie chce oddać kotków do innego domu tymczasowego :? mówi że jest im tam dobrze i mają dobre warunki

Porozmawiam z nią o tym.

ossett

[poprzednia][następna]