Tosia i Miecia.Problem Tosi.

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Sob gru 18, 2010 19:57 Re: Kotka z lasu znalazła DS u mnie

Dziś pierwszy raz weszłam na ten wątek.
Kicia jest prześliczna i ma cudne imię, pasowałaby do moich kocurów. Stefan, Maniuś i Miecia :mrgreen:

Jestem pod wrażeniem. Naprawdę.
Większość ludzi jest tak nie czuła, że mam wrażenie że to roboty albo i gorzej, a tu taka pozytywna historia :)
Trzymam kciuki za waszą psinkę i oczywiście za Miecię. Więcej szczęścia mieć nie mogła :)
Obrazek

Miss

Od: Wto gru 01, 2009 13:59

Post » Sob gru 18, 2010 20:44 Re: Kotka z lasu znalazła DS u mnie

Tak, Miecia to szczęściara ale też zasługuje na to bo jest naprawdę przemiłą kotką. Właśnie patrzyliśmy przed chwilą na ranę - goi się, nie rozdrapuje jej ani się nią nie interesuje ale pojawiło się obok takie coś w stylu zgrubienia :| I trochę nas to niepokoi...
Daliśmy jej myszkę, miała dużą radochę a teraz znowu do transporterka by na pralkę nie wskakiwała w nocy.
ObrazekObrazekObrazek

hutek

Od: Pon paź 04, 2010 17:41

Post » Sob gru 18, 2010 20:52 Re: Kotka z lasu znalazła DS u mnie

Takie zgrubienia przy szwie to normalne - jeśli się nie babrzą to nie ma powodu do zmartwień, z czasem sie wchłoną :)

A Miecia ma zewnętrzne szwy do wyciągania czy całość rozpuszczalne?
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Sob gru 18, 2010 20:55 Re: Kotka z lasu znalazła DS u mnie

Miecia ma w całości rozpuszczalne. Wet nic nawet nie wspominał o wizycie kontrolnej ale chyba i tak pójdziemy we wtorek by upewnić się że wszystko jest w porządku.
ObrazekObrazekObrazek

hutek

Post » Sob gru 18, 2010 21:11 Re: Kotka z lasu znalazła DS u mnie

Jasne, pokazać zawsze można :) Ale spokojnie, takie zgrubienia (całkowicie bezbolesne) mogą się utrzymywać do kilku tygodni, kiedy już ranka będzie całkiem zagojona. Jeśli tylko nie będzie odczynu zapalnego to naprawdę nie ma powodu do niepokoju, w niczym nie przeszkadza to kici a samo się wchłonie :)
Obrazek

slapcio

Post » Sob gru 18, 2010 21:52 Re: Kotka z lasu znalazła DS u mnie

To mnie nieco uspokoiłeś. Całe szczęście, czas mija, jutro będzie 4 dzień po tej sterylce, coraz bliżej całkowitej rekonwalescencji :)
ObrazekObrazekObrazek

hutek

Post » Nie gru 19, 2010 13:48 Re: Kotka z lasu znalazła DS u mnie

Powiedzcie mi jaka karma dla kotki po sterylizacji jest najlepsza? Kupiliśmy suchą karmę Purinę. Może być ?
ObrazekObrazekObrazek

hutek

Post » Nie gru 19, 2010 13:57 Re: Kotka z lasu znalazła DS u mnie

tu masz kopalnię informacji nt. karm :arrow: viewtopic.php?f=1&t=6486

ja osobiście za Puriną nie przepadam, polecam raczej karmy bezzbożowe, typu Orijen, TOTW, Applaws, Acana. Choć oczywiście Purina też ma rózne serie, np od całkiem niezłego ProPlanu po śmieciowe Friskies itp. Dobre karmy (np te co wymieniłam) zwykle są droższe jeśli chodzi o cenę za kg ale bardziej wydajne, IMHO w ostatecznym rozrachunku wychodza nawet chyba korzystniej. Wybierając karmę powinno sie patrzeć na zawartość mięsa, kot to obliogatoryjny mięsożerca. A w wielu karmach niestety zboża są na początku listy, całkiem jakby chrupki miały być dla kurczaka :wink: Oczywioście wybór karmy zależy też od osobniczych upodobań kota :mrgreen: Na spokojnie potestujesz różne i zobaczysz co Wam najbardziej odpowiada.
Co to za purina?
Obrazek

slapcio

Post » Nie gru 19, 2010 14:16 Re: Kotka z lasu znalazła DS u mnie

To jest Purina One, a te karmy, które wymieniłeś są łatwo dostępne czy u weta można się w nie tylko zaopatrzyć ?
ObrazekObrazekObrazek

hutek

Post » Nie gru 19, 2010 14:38 Re: Kotka z lasu znalazła DS u mnie

w wielu zoologicznych są, ale najbardziej opłaca się kupować w sklepach internetowych.

Purina one taka nieco lepsza spośród karm marketowych. Ja raczej nie polecam długotrwałego karmienia tą grupa karm, ale nic Mieci nie będzie jak sobie zje to co już kupiłeś. W końcu ludzie też czasem jedza kebaby i batoniki :mrgreen:
Obrazek

slapcio

Post » Nie gru 19, 2010 19:14 Re: Kotka z lasu znalazła DS u mnie

Ja karmię głównie Orijenem (koty są po tym przepiękne!) - kupuję na allegro. 328zł zapas karmy na pół roku dla dwóch kotów. Próbuję też BARF ale jestem za leniwa :oops: i często dostają po prostu surową wołowinę, a Manio kurczaki z zup, które uwielbia ponad wszytsko. To kochany kotek, ale nie ma na niego mocnych jeśli w grę wchodzi gotowana skóra z kurczaka :ryk:
Oba kastrarty. Tylko jeden jest gruby, ale go tak urządziłam Royalem :?
Obrazek

Miss

Od: Wto gru 01, 2009 13:59

Post » Pon gru 20, 2010 20:19 Re: Kotka z lasu znalazła DS u mnie

Dzięki za wskazówki na temat karm. Mam jeszcze pyt. Dziś mija 5 dzień po operacji. Rana jest już prawie zagojona. Jak długo Miecię ograniczać by nie skakała np na pralkę?
ObrazekObrazekObrazek

hutek

Post » Wto gru 21, 2010 7:15 Re: Kotka z lasu znalazła DS u mnie

pooglądaj rankę ze wszystkich stron czy nie jest gdzieś zaczerwieniona - jeśli jest wszystko ok ja nie widze przeszkód - moja Gina doszła do siebie równie szybciutko
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Wto gru 21, 2010 7:38 Re: Kotka z lasu znalazła DS u mnie

Dzisiaj mam wolne więc wybiorę się na kontrolę do specjalisty, niech oceni proces gojenia. Jeszcze tylko drugie odrobaczanie, później szczepienia i Mietka będzie 100% kotem domowym, miziastym, grzecznym, inteligentnym, kochającym swoich Dużych, mądrym, niedrapiącym, niegryzącym. Kto ma takiego kota? Tylko MY !!!!! :D
ObrazekObrazekObrazek

hutek

Post » Wto gru 21, 2010 7:55 Re: Kotka z lasu znalazła DS u mnie

Boże!-hutek lejesz miód na moje serce! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
No i jak tu nie wierzyć w przeznaczenie?
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

[poprzednia][następna]