witam wszystkich bardzo serdecznie!
to ja poprosilam o pomoc w sprawie helskich kociakow,
dziekuje bardzo za taki duzy odzew!! pani Beato serdecznie dziekuje za karme i budke sa juz u nas na Stacji, pani Sabino postaram sie aby w przyszlym tygodniu jakis transport podjechal do pani po ta super duza budke!
co do kociakow, ciezko jest mi okreslic ile ich tutaj mamy...istnieje miejsce gdzie kotki sa dokarmiane, tam zaobserwowalam okolo 5, niestety jest to teren prywatny, postaram sie skontaktowac z wlascicielem, moze zgodzi sie tam umiescic budke, jedna napewno postawimy na terenie stacji, niestety pojawia sie tam mniej kotow niz przed sroga zima i boimy sie ze czesc z nich mogla podzielic los tych dwoch biedakow ktore znalazlam zamarzniete.
skontakotwalam sie z wladzami helu w sprawie jakiegos dofinansowania sterylizacji czy karmy, ale odzwe byl hmm jakby to okreslic..niezbyt zyczliwy. bede probowala dalej, poniewaz aby wystawic budke poza naszym terenem tez potrzebuje zgody burmistrza. czy ktos z panstwa ma doswiadczenie w tych sprawach? powiem szczerze ze to pierwsza moja proba pomocy i dopiero sie ucze! dziekuje bardzo za pomoc i dobre rady i licze na dalsze wsparcie!!!