70 bezdomnych głodnych kotów..Potrzebne wsparcie na STERYLKI

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 17, 2010 0:52 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

On ma ~1.5 roku. Zdjęcia mam z lata, teraz on się upasł jak dobry tucznik i wygląda inaczej ;) Jak będę miał aktualne to się odezwę.
Jestem kocurem ;) Obrazek

Obrazek Obrazek

anduk

Od: Pon kwi 26, 2010 2:39

Post » Pt gru 17, 2010 8:26 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

Witam i ja.I jak zwykle z prosba zaglądam. :oops:
Cel ważny i szczytny.Chodzi o karanie mordujących zwierzęta ludzi.
Prosze podpiszcie i rozeslijcie znajomym.
http://www.petycjeonline.pl/petycja/pet ... olnosci/66
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt gru 17, 2010 23:03 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

ASK@ - petycję podpisałam. 15 lat temu coś podobnego zrobił na moim osiedlu pan policjant. Katował bezdomnego psa łopatą, wieszał przy śmietniku, potem do bagażnika zapakował i powiózł do weterynarza, w celu stwierdzenia wścieklizny u psa, a pies był szczepiony. Po wydobyciu z bagażnika był już martwy. Mieszkańcy mojego bloku się złożyli na szczepienie. Policjant nie został ukarany.

Cudak, żadne wpłaty nie wpłynęły od dwóch tygodni ?
Własność Nelli, Luny, Kłopotka i księcia Rudolfa :)
ObrazekObrazekObrazek

envy

Od: Pon kwi 26, 2010 15:51

Post » Sob gru 18, 2010 8:37 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

Zaraz zapytam, czy doszły jakieś wpłaty :)

Cudak1

Od: Pt wrz 04, 2009 17:39

Post » Sob gru 18, 2010 15:25 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

ASK@ pisze:Witam i ja.I jak zwykle z prosba zaglądam. :oops:
Cel ważny i szczytny.Chodzi o karanie mordujących zwierzęta ludzi.
Prosze podpiszcie i rozeslijcie znajomym.
http://www.petycjeonline.pl/petycja/pet ... olnosci/66

podpisałam, wysłałam dalej
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Sob gru 18, 2010 15:54 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

Cudak1, dzięki za jedzenie, w ogóle to zakopałem się koncertowo po szyję u Ciebie na podwórku :mrgreen: Dobrze, że sąsiedzi pomogli, oraz saperką odkopałem auto bo inaczej bym czekał to wiosny aż śnieg zejdzie :wink:

Obrazek Obrazek

anduk

Post » Sob gru 18, 2010 16:54 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

Dobrze, że pomogli :) szkoda tylko, że nie wpadną na to, żeby podwórko odśnieżyć, w końcu jest wspólne :evil:

Cudak1

Post » Sob gru 18, 2010 17:22 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

anduk pisze:Cudak1, dzięki za jedzenie, w ogóle to zakopałem się koncertowo po szyję u Ciebie na podwórku :mrgreen: Dobrze, że sąsiedzi pomogli, oraz saperką odkopałem auto bo inaczej bym czekał to wiosny aż śnieg zejdzie :wink:

postawilibyśmy ci budkę ;)

agiis-s

Post » Sob gru 18, 2010 21:30 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

agiis-s pisze:postawilibyśmy ci budkę ;)

Tylko z dużym wejściem ! Bo kocur Anduk jeszcze większy od Rudolfa :)

Do grona barakowego dołączyła jedna czarno-biała, dorosła kocica. Pozwoliła się mojemu ojcu wziąć na ręce. Jestem pod wrażeniem :) Pod grzejnik powrócił też Panikarz oraz mały szaraczek, który czmychnął w piątek.

Cudak - chyba jakiś bazarek zrobię dla naszych kociaków. Poszłam do odpowiedniego działu z takim zamysłem, a w rezultacie kupiłam firanki u Hanulki :)
ObrazekObrazekObrazek

envy

Post » Nie gru 19, 2010 8:41 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

Dzisiaj najprawdopodobniej z opiekunem przejdę się do portu, zobaczę co u kotów portowych słychać. Nigdy tam jeszcze nie byłem.

Wczoraj rano jak otworzyłem drzwi do garażu opiekuna, powitały mnie 2 pary oczu, podejrzliwie patrzących z dachu samochodu oraz jedna głowa z kajaku podwieszonego pod sufitem :D Nie mówiąc już o innych siedzących pod samochodem. Pełna kultura, koty wyszły, ja mogłem wyjechać, potem koty pędem wróciły :mrgreen:

Z tego co wiem na dniach będą wreszcie przenoszone na drugą działkę do barakowozu.

Obrazek Obrazek

anduk

Post » Nie gru 19, 2010 10:58 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

Envy szkoda, że nie pomyślałyśmy wcześniej o bazarku, Twoja Mama robi takie piękne kartki.... a teraz to już trochę na nie za późno, bo Boże Narodzenie za kilka dni :|
Jak coś znajdę nadającego się na bazarek, będę mogła Wam przekazać, żebyście wystawili? Szkoda, że tą Pocztę przenieśli tak daleko... no może niedaleko, ale nie po drodze mi teraz :wink:

(Pisałam do Igulec w sprawie wpłat, ale nie odczytała jeszcze wiadomości na miau. Jak coś będę wiedzieć, od razu dam znać, bo zaraz znów karmę trzeba będzie zamówić...)

Anduk
, jak będziesz w porcie, porobisz kotom zdjęcia? Bardzo dawno ich nie widziałam i nie bardzo mam jak się do nich wybrać...

Jest szansa na DT dla jednego kota lub kociaka (wiek, płeć bez znaczenia), ale aż w Częstochowie. Macie jakiegoś kandydata na tymczasowicza? Szukamy transportu?.

Cudak1

Post » Nie gru 19, 2010 19:56 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

Cudak1 pisze:Envy szkoda, że nie pomyślałyśmy wcześniej o bazarku, Twoja Mama robi takie piękne kartki.... a teraz to już trochę na nie za późno, bo Boże Narodzenie za kilka dni :|
Jak coś znajdę nadającego się na bazarek, będę mogła Wam przekazać, żebyście wystawili? Szkoda, że tą Pocztę przenieśli tak daleko... no może niedaleko, ale nie po drodze mi teraz :wink:

(Pisałam do Igulec w sprawie wpłat, ale nie odczytała jeszcze wiadomości na miau. Jak coś będę wiedzieć, od razu dam znać, bo zaraz znów karmę trzeba będzie zamówić...)

Jest szansa na DT dla jednego kota lub kociaka (wiek, płeć bez znaczenia), ale aż w Częstochowie. Macie jakiegoś kandydata na tymczasowicza? Szukamy transportu?.

Rozmawiałam dzisiaj z mamą. Ona ma też kartki i inne wyroby rękodzielnicze, niezwiązane ze świętami. Powiedziała, że przejrzy to i podejmie decyzję.
Ja także mam parę rzeczy, które można wystawić. Zajmiemy się też Twoimi, jeśli coś przekażesz :)
Nowa lokalizacja poczty również jest dla mnie niezbyt wygodna, ale mogę chodzić na nią. Mam czas na stanie w kolejkach, bo jestem na urlopie zdrowotnym do końca czerwca :)

Częstochowa strasznie daleko :( Obawiam się, że dla przerażonego kota taka podróż to masakra.
ObrazekObrazekObrazek

envy

Post » Nie gru 19, 2010 21:54 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

8 stycznia moje dziecko kończy 18 lat. Jeśli chrzestny Agi stanie na wysokości zadania to będziecie mieli transport do Częstochowy :mrgreen:

chyba że się wystraszy śnieżycy :roll:

agiis-s

Post » Nie gru 19, 2010 22:03 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

agiis-s pisze:8 stycznia moje dziecko kończy 18 lat. Jeśli chrzestny Agi stanie na wysokości zadania to będziecie mieli transport do Częstochowy :mrgreen:

chyba że się wystraszy śnieżycy :roll:

Ale jaja, nigdy bym nie uwierzył, że masz prawie dorosłe dziecko :mrgreen: Envy też nie wierzy :D

Starzy górale z którymi mam kontakt, zapowiadają odwilż na styczeń ;) 8)

Obrazek Obrazek

anduk

[poprzednia][następna]