Karma dla kotów po sterylizacji

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 16, 2010 18:55 Karma dla kotów po sterylizacji

Postanowiłam w końcu zapytać Was, eskpertów ;)
Dla mojej prawie rocznej kotki kupuję Purinę z informacją, ze to dla kotów po zabiegu właśnie. Znalazłam na zooplusie coś takiego http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... ross/31083 , napisałam do nich z pytaniem, czy to dla kotów po zabiegu, nie dostałam informacji. Czy Wy coś wiecie na ten temat? Nie chcę kupić w ciemno 15 kg, nie mając pewności, że nie skrzywdzę kota.
Niby jest info, że zapobiega powstaniu kamieni, ale czy o to tylko chodzi?

majkabally

Od: Sob maja 08, 2010 22:14

Post » Sob gru 18, 2010 12:14 Re: Karma dla kotów po sterylizacji

Może dziś?
Czy ktoś może mi pomóc?

majkabally

Od: Sob maja 08, 2010 22:14

Post » Sob gru 18, 2010 12:22 Re: Karma dla kotów po sterylizacji

Podobno karmy dla posterylkowe to chwyt reklamowy. Wystarczy kota nie przekarmiać i będzie wszystko dobrze. Ja mam dwa kastraty. Wcześniej jadły Royala, później Acanę, teraz Orijen + surową wołowinę. Sierść jest przepiękna, koty żywotne. Tylko jeden ma nadwagę :mrgreen:
Obrazek

Miss

Od: Wto gru 01, 2009 13:59

Post » Sob gru 18, 2010 12:37 Re: Karma dla kotów po sterylizacji

Moje jedzą Orjena,ale dokupuje Purine z królikiem(bo uwielbiają)mieszam troche.Dostaja mięso surowe i gotowane...RC tez kupuje, ale w zwiazku z przedziałem wiekowym Orjen pasuje każdemu.Słyszałam o Acanie i ja tez chce wypróbować, przy następnym zamówieniu.
majkabally napisałaś,ze chcesz kupic 15kg...Uważam ,że dla jednej kotki to za dużo.Lepiej kupować mniejsze paczuszki-dłużej świeżość zachowują.Polecam Orjen w 2,5 kg paczce.Troszke drozej to wyjdzie, ale karma jest naprawde dobra i sycąca.Ostatnio kupuje w sklepie internetowym:Świat Karm i tam za zakupy powyżej 50zł masz gratis kuriera.Jest karma ,żwirek.Ja tu kupuje, bo jest NAJTANIEJ
BOZENAZWISNIEWA

Post » Sob gru 18, 2010 18:54 Re: Karma dla kotów po sterylizacji

teraz w dodatku w www.swiatkarm.pl jest 10% rabattu do 22.12 :ok:
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Sob gru 18, 2010 18:56 Re: Karma dla kotów po sterylizacji

Rakea pisze:teraz w dodatku w http://www.swiatkarm.pl jest 10% rabattu do 22.12 :ok:

:ok:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Sob gru 18, 2010 19:18 Re: Karma dla kotów po sterylizacji

Acana nie jest karmą, który by uwielbiały, przynajmniej nie moje :) Ja do tej pory karmię normalną karmą lub właśnie Acaną i przyznam, że pokuszę się o karmę dla kastratek jednak, albo przynajmniej mniej tłuszczową. Bo karmy tradycyjnej dostają mniej niż rubryczka każe, a i tak moja Bekita chodzi głodna, a waga jej nie spadła.
Chyba potrzebna mi karma z mniejszą ilością tłuszczu.
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Sob gru 18, 2010 19:37 Re: Karma dla kotów po sterylizacji

naline pisze:Acana nie jest karmą, który by uwielbiały, przynajmniej nie moje :) Ja do tej pory karmię normalną karmą lub właśnie Acaną i przyznam, że pokuszę się o karmę dla kastratek jednak, albo przynajmniej mniej tłuszczową. Bo karmy tradycyjnej dostają mniej niż rubryczka każe, a i tak moja Bekita chodzi głodna, a waga jej nie spadła.
Chyba potrzebna mi karma z mniejszą ilością tłuszczu.

Moje koty też nie chciały jeść Acany ani Orijena, a ja za pierwszym razem kupiłam ... 15kg :roll:
Ale te karmy trochę kosztują i ani myślałam tym dziadom kupować coś innego, bo wybrzydzały. W końcu po jakimś czasie wybrały mało smaczną karmę zamiast śmierci głodowej :mrgreen:
Obrazek

Miss

Od: Wto gru 01, 2009 13:59