Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 17, 2010 21:09 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Jeśli okna były zamknięte,drzwi pilnowałaś to chyba jest w domu :roll:
Koty potrafią schować się w dziwne miejsca
kanały wentylacyjne ,jakaś dziura w fotelu :mrgreen:
Jasne że jesteś dobrym domkiem,chyba każdemu zdarzyło się szukać kota :ok:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Pt gru 17, 2010 21:18 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo-czany? dom

Znajdzie się, znajdzie. Ja też czasem nie mogę sę doliczyć kotów :mrgreen: zwłaszcza rano przed wyjściem do pracy. Młody ma pewnie niezły ubaw, przechytrzył Dużą :twisted:

mrkevka

Od: Czw paź 28, 2010 18:23

Post » Pt gru 17, 2010 21:21 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Ja latam i szukam, a ten mały skubaniec śpi w najlepsze w najbardziej eksponowanym miejscu w drugim pokoju! :mrgreen:
Jak widać z kotami rezydentami pełna zgoda - Garfildos nie syczy i nie fucha na niego, Puszek spał obok, a Rademenes stał na czatach i próbował nie wpuścić mnie do tego pokoju :evil:
Ja osiwieję przez te koty! :twisted:
O ile cieszy mnie bardzo porozumienie z moimi kotami Cukiereczka, to przeraża mnie to jak zachowuje się do mnie - po prostu jedna wielka panika. Jakby spodziewał się, że oderwę mu łapę albo łepek. Już było ciut lepiej, ale dziś....
Od dziś będzie spał w kontenerku - maleńka miseczka wody i jedzonka (musi brać jeszcze leki) i troszkę piasku oraz coś miękkiego do spania. Może w ten sposób pzyzwyczai się do mnie....
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Pt gru 17, 2010 21:25 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

No i faktycznie przechytrzył dużą :mrgreen:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Pt gru 17, 2010 21:28 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Faktycznie, rpzechytrzył mnie..... :twisted:
On bardziej boi się mnie niż reszty kotów....
Dlatego zastosuję przymusowy areszt w transporterku przez jakiś czas - dla mojego spokoju ducha w czasie gdy będę wychodzić on będzie zamykany... Mam obawy czy to go jeszcze bardziej nie zestresuje, ale muszę jakoś podawać mu lekarstwa - i te z Boliłapki i te od mojego weta na oczka. Może jak zobaczy przez parę dni, że jednak nie mam zamiaru go krzywdzić choć odrobinę mi zaufa....

joarkadia

Post » Pt gru 17, 2010 21:29 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Ja się cała trzęsę, a Cukiereczek nie chce nawet jeść.... puściłam go wolno po moim pokoju, brak reszty kotów, miseczka z mokrym jedzonkiem z dziczyzną prawie nie ruszona... :evil:
a kociak próbuje się schować w najdalszy kąt pokoju :cry:

joarkadia

Post » Pt gru 17, 2010 22:39 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Zje w nocy, oswoi się powoli ... a szukanie kota, który śpi na środku - to dobry standard :lol: . Zgoda międzykocia - super!

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pt gru 17, 2010 23:05 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Najlepszy z tego wszystkiego był Rademenes - nie chciał mnie dopuścić do kanapy, na której śpiochał mały :ryk:
Garfildosek rzeczywiście największy postęp zanotował - przechodzi koło Cukiereczka i nawet trąca go noskiem :mrgreen:
Puszek, który obchodził go szerokim łukiem, leżał koło maluszka jakby broniąc go własnym ciałem :D . .... ale przed czym? Czyżby bronili go przede MNĄ???? 8O 8O 8O 8O
Postęp - najpierw odwracał łepek od kawałka kociej kiełbaski, teraz wcina całą.... a jedzonko z lekarstwem prawie całkowicie zjedzone :1luvu:
Mały uciekając przede mną uciekł na okno :? a tam o wiele chłodniej....

joarkadia

Post » Pt gru 17, 2010 23:23 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

No, nareszcie Was znalazłam,trzymam kciuki za Cukiereczka :1luvu: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

renatab

Od: Pt paź 08, 2010 19:58

Post » Pt gru 17, 2010 23:29 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Renatab, ja miałam dziś przez kilka godzin gonitwę za Cukiereczkiem.... :twisted: A on pewnie się cieszył, zę zrobił mnie w bambuko :mrgreen:
Kociak słodki jak cukiereczek o ile nie zwiewa przede mna - a to mu się zdarza bardzo często, niestety :evil: Bardzo boi się ludzi :? piękny bardzo.... dziki również.... Ale niesamowity, kochany i próbuje przekonać go, że nie chcę nic złego dla niego - z różnym na razie skutkiem :?
A jak tak Twoje kociny? Jak walka z pp? Wygłaszcz cały zwierzyniec od naszej szóstki (Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes, Cukiereczek i ja) :1luvu:

joarkadia

Post » Pt gru 17, 2010 23:37 Re: Puszek, Garfild, Ryś - trzy diabełki rude

Maria Szczyglińska pisze:Za aklimatyzacje kociurków :kotek: Miło czytac takie watki a nie tylko wszędzie same tragedie :( JS

Mam nadzieję, że się polubią.... a jeszcze większą nadzieję mam, że Cukiereczek polubi i mnie :oops:

joarkadia

Post » Sob gru 18, 2010 9:25 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Jak po nocy? Mały się ośmielił?

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Sob gru 18, 2010 9:30 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Powinnam nazwać go Diabeł... bardziej pasuje :twisted:
Wydostał się z transporterka - jak nie mam zielonego pojęcia....
Jak sobie szykowałam śniadanie to usłyszałam ciche tupanie łapek - Cukiereczek na paluszkach przeszedł od łazienki do kuchni do miseczki, gdzie Ryś grzecznie ustąpił mu miejsca i w wielkiej zgodzie z Garfildosem pojadali sobie :D Niestety na mój najmniejszy ruch kociak dostał szwungu i miaucząć przeraźliwie lotem błyskawicy wrócił pod wannę :evil:

joarkadia

Post » Sob gru 18, 2010 10:07 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Cukiereczek gonił za Rademenesem - kociak cztery razy mniejszy od swojego troskliwego wujaszka próbował za wszelką cenę i z wielką determinacją ugryźć dużego kota w ogon. I udało mu się, bo Rademenes miauczał z oburzeniem, ale nie zareagował gwałtownie, a nawet po wyrwaniu się z pazurków młodzieniaszka polizał mu łepek :1luvu: :1luvu:
Na mój widok Cukiereczek zwiał do kuchni....

joarkadia

[poprzednia][następna]