Niko i Bajka- czyli Magnus i Gerda już w nowym domku:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 17, 2010 2:37 Re: Srebro i Marmur, r, czyli Niko i Bajka DT u magdaradek

Kciuki za wspólny domek :) :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Pt gru 17, 2010 10:31 Re: Srebro i Marmur, r, czyli Niko i Bajka DT u magdaradek

No dziś spania było 4 godziny :roll:
Bajeczka się już wyluzowała i po drzemce z Niko do 22, postanowili się pobawić w ganianego :twisted:
No i okazało się, że Niko spryciula potrafi otworzyć sobie drzwi, jedyne jakie mamy i on otwierał, ja go wołałam, zamykałam i tak w koło macieju :?
w końcu postawiłam fotel i przysunęłam. To drapał chyba z 15 minut, aż mu się znudziło :roll: w międzyczasie porozwalał wszystkie płyty przy DVD, zrzucił kubek ze stołu i bawił się grzechoczącą myszką :evil: asystowała mu dzielnie przy tym Bajeczka, ale w końcu i ona się zmęczyła i położyła na fotelu.
Ale Niko jest nie do zdarcia i tak szalał do 1 w nocy. MOje koty leżały z nami na łóżku i tak 8O 8O 8O nie podobało im się wcale marmurkowe tornado :twisted:
Zasnęłam po 1 w nocy, a wstałam 5.15.....za jakie grzechy ja się pytam :crying: :crying: :crying:

Teraz jestem pewna, że ten pan nie móg znieść żywiołu jakim jest Niko i je oddał...

Martwi mnie to, jak te koty jedzą. Jak wróbelki. Niko nie chce jeść z miski, tylko kawałki mięsa rzucone na podłogę :roll:
I to kilka kawałeczków dosłownie, szybko traci zainteresowanie jedzeniem. Suchego nie je w ogóle. Pije. chudy jest jak nie wiem :roll: nie wiem co i w jaki sposób on jadł. A może po prostu jeszcze jest pełen wrażeń i tak to wygląda? Nie rozumiem jego niechęci do miski.
Bajeczka je tylko za wersalką. Nas się już nie boi, ale boi się kotów. Tzn. nie ma paniki, ale jak próbuje zjeść to nerwowo się rozgląda czy jakiś kot nie chce jej jedzenia zabrać. Suche lubi, trochę podgryza. Zasmakowała jej wątróbka surowa. Ale też je bardzo malutko..... :roll:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pt gru 17, 2010 10:34 Re: Srebro i Marmur, r, czyli Niko i Bajka DT u magdaradek

Dziwne to niejedzenie :roll:
No to widzę, że Maluchy poczytały o Franiu i spólce, o naszych Juniorach i postanowiły nie być gorsze :twisted:
Tak na serio, to bardzo współczuję. Wiem jakie to frustrujące.

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Pt gru 17, 2010 11:40 Re: Srebro i Marmur, r, czyli Niko i Bajka DT u magdaradek

Ło matko, Magda, to masz teraz tornado w domu :strach: :strach: :strach:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pt gru 17, 2010 11:47 Re: Srebro i Marmur, r, czyli Niko i Bajka DT u magdaradek

gosiaa pisze:Ło matko, Magda, to masz teraz tornado w domu :strach: :strach: :strach:

żebyś wiedziała Gosiu :strach:
dobrze, że chociaż Bajeczka jest spokojniejsza :roll:

Dziś przed pracą, Niko jeszcze wszedł do szafy z ubraniami a później rozpaczliwie miauczał, żeby go stamtąd zdjąć :roll:
ale kota, który wykonuje taką ilość baranków i ósemkuje pomiędzy nogami - to ja jeszcze nie miałam ;)

Bajeczka też już pręży grzbiecik do głaskania i główkę podstawia :ok:
Obrazek

magdaradek

Post » Pt gru 17, 2010 12:01 Re: Srebro i Marmur, r, czyli Niko i Bajka DT u magdaradek

hehehe jakbym Sylwka widziala :mrgreen: Koty padają, mają dosyć, chowają się, a ten dalej szaleje ile sił w łapkach. Niemniej można się do tego przyzwyczaić :)

Z tym niejedzeniem - możliwe, że to jeszcze stres, niepewność. Księżniczka tez przez dłuższy czas nie chciała jeść. Dostawała coś na wzmocnienie apetytu i w końcu zaskoczyła. Może kup whiskasa lub coś gorszego, moze takie żarcie dostawały.
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Pt gru 17, 2010 12:02 Re: Srebro i Marmur, r, czyli Niko i Bajka DT u magdaradek

Marta kupiłam. Nie jedzą. Pogadam z CoolCaty może o calopecie albo czymś takim.
Obrazek

magdaradek

Post » Pt gru 17, 2010 14:29 Re: Srebro i Marmur, r, czyli Niko i Bajka DT u magdaradek

dotarłam do Was, niestety skandalicznie spóźniona :oops:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pt gru 17, 2010 14:31 Re: Srebro i Marmur, r, czyli Niko i Bajka DT u magdaradek

Georg-inia pisze:dotarłam do Was, niestety skandalicznie spóźniona :oops:

ważne, że jesteś :ok:
Obrazek

magdaradek

Post » Pt gru 17, 2010 17:01 Re: Srebro i Marmur, r, czyli Niko i Bajka DT u magdaradek

Może kiełbachę by jadły? Jakąś szynkę drobiową? Mięso od obiadu?
Moze tak były karmione?

Kocham koty z adhd - u kogoś :mrgreen:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pt gru 17, 2010 17:02 Re: Srebro i Marmur, r, czyli Niko i Bajka DT u magdaradek

Avian pisze:Może kiełbachę by jadły? Jakąś szynkę drobiową? Mięso od obiadu?
Moze tak były karmione?

Kocham koty z adhd - u kogoś :mrgreen:

hehe....tia.... ja trochę przyzwyczajona, bo mój Rysio też ma ADHD, lecz jemu już trochę zelżało, za to u Nikusia jest w pełnym rozkwicie :twisted:
Obrazek

magdaradek

Post » Pt gru 17, 2010 17:09 Re: Srebro i Marmur, r, czyli Niko i Bajka DT u magdaradek

Ja mam takie galopady od roku :lol:
Ale Cię pocieszę - u mnie nie są codziennie - tylko 3-4 razy w tygodniu :lol:

Z tym niejedzeniem to jest jakaś plaga... :roll:
Tako trochę lepiej, ale przez tydzień prawie nic nie jadł...I też przy misce rozglądał się co chwilę na boki...
Teraz je tylko kociakową joserę... Wszystko inne - tylko powącha i odchodzi... Ale juz się tak nie boi. I je troszkę więcej.
Niko i Bajeczka też załapią, potrzebują tylko trochę czasu :ok:
Dobrze, że mają ochotę do zabawy - znaczy, że czują się całkiem dobrze :ok:
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Pt gru 17, 2010 21:19 Re: Srebro i Marmur, r, czyli Niko i Bajka DT u magdaradek

Dziś jak wróciłam, a było to pół godziny temu :roll: kotki były już baaardzo głodne. Niko w desperacji zjadł kilka chrupek :twisted: ale później bardzo ładnie zjadł całkiem sporo sparzonej, kurzej piersi :ok: Bajeczka zjadła wątróbkę :D
zrobiłam kilka fotek kotkom, ale przede wszystkim Nikusiowi, bo Bajka się trochę chowa jeszcze. I powiem Wam, że nie miałam u siebie jeszcze nigdy tak fotogenicznego kota :1luvu: jego umaszczenie na zdjęciach wychodzi rewelacyjnie. Podobnie jak pyszczek. Jest bardzo ładnym, fotogenicznym kotem. Pomimo bardzo kiepskiego oświetlenia u mnie w domu i wampirzych oczach od lampy błyskowej, wychodzi super. Jutro Wam pokaże, bo dziś już padam na twarz....
Obrazek

magdaradek

Post » Pt gru 17, 2010 21:25 Re: Srebro i Marmur, r, czyli Niko i Bajka DT u magdaradek

Czekamy zatem do jutra. Niko jest śliczny, mnie sie kojarzy z koNikiem z powodu strzałki na łebku.
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Pt gru 17, 2010 21:28 Re: Srebro i Marmur, r, czyli Niko i Bajka DT u magdaradek

Może recovery im dawać, po schronie i stresie na pewno nie zaszkodzi... A aromatyczne takie, że sama bym zjadła :>
I może im w dziubku coś nie tak jest? Jakaś nadżerka czy z ząbkami źle?
Albo może katarek lekki i zapachu nie czują?

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

[poprzednia][następna]