Legnica ....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 17, 2010 15:50 Re: Legnica-bidy czekają w kolejce,potrzebujemy pomocy...

Niniejszym melduję, że do Paluszka i do nas dotarł bezpiecznie wraz z Weihaiwej Asmodeusz :1luvu: :1luvu:
Jest słodziakiem i chyba się zaprzyjaźnimy szybciutko :piwa:

Dziękujemy serdecznie Weihaiwej za miłe popołudnie i przywiezienie nam tego cuda :kotek: Zdjęcia będą jak troszkę ochłoniemy 8) 8)

brązowobiali

Od: Śro kwi 28, 2010 19:02

Post » Pt gru 17, 2010 17:12 Re: Legnica-bidy czekają w kolejce,potrzebujemy pomocy...

Ależ tu się dzieje 8O :D

Za Foresta :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Pt gru 17, 2010 17:52 Re: Legnica-bidy czekają w kolejce,potrzebujemy pomocy...

No, chłopak już w domku :1luvu:
Za Foresta też :ok: i za resztę gromadki

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Pt gru 17, 2010 18:05 Re: Legnica-bidy czekają w kolejce,potrzebujemy pomocy...

Forest, uprzejmie proszę nie popadać w melancholię i nie chorować.

agiag

Od: Pon paź 20, 2008 16:38

Post » Pt gru 17, 2010 18:45 Re: Legnica-bidy czekają w kolejce,potrzebujemy pomocy...

brązowobiali pisze:Niniejszym melduję, że do Paluszka i do nas dotarł bezpiecznie wraz z Weihaiwej Asmodeusz :1luvu: :1luvu:
Jest słodziakiem i chyba się zaprzyjaźnimy szybciutko :piwa:

Dziękujemy serdecznie Weihaiwej za miłe popołudnie i przywiezienie nam tego cuda :kotek: Zdjęcia będą jak troszkę ochłoniemy 8) 8)

Czekamy z niecierpliwościa na obszerne relacje i fotki :D
Legnica

Post » Pt gru 17, 2010 19:30 Re: Legnica-bidy czekają w kolejce,potrzebujemy pomocy...

Cieszę się, że Arti wraca do formy. Mam nadzieję, że je i nie wpada w depresję. Niestety nie byłam przy powitaniu, musiałam iśc do lekarza. Ale jak wróciłam, Asmi natychmiast się zaczął przytulać do mnie. Teraz zajął najlepsze miejsce na górze drapaka i śpi zmęczony drogą. Jeżynki trochę zazdrosne. Ale mam nadzieję, że jutro już będzie ok. Asmi jest słodziutki, kochany. Dziękujemy Tobie i Weihaiwej za transport. Już go kochamy :1luvu:
Paluszek

Post » Pt gru 17, 2010 19:48 Re: Legnica-bidy czekają w kolejce,potrzebujemy pomocy...

:D teraz się wyśpi,a co bedzie robił w nocy?
8)
Legnica

Post » Pt gru 17, 2010 21:31 Re: Legnica-bidy czekają w kolejce,potrzebujemy pomocy...

:kotek:

Są pierwsze fotki. Nie chcieliśmy małego męczyć lampą błyskową, dlatego tylko dwie, ale wyszedł na nich w całej okazałości. Oto one (zdjęcia powiększą się po kliknięciu).

Od razu Asmi usunął dotychczas okupujące drapak Jeżynki i wskoczył do hamaka na samą górę.
Obrazek

Tak wygląda z bliska.
Obrazek

Jeżynka początkowo podchodziła do Asmiego z dużą nieufnością, stopniowo przeradzającą się w ciekawość. Wygląda jednak na to, że zaczynają się zakumplowywać. Jeżyn jest bardziej sceptyczny i zdarza mu się syknąć, bo chyba chce skłonić młodszego do podporządkowania się. Asmi wygląda na zupełnie niezainteresowanego jakąkolwiek rywalizacją i podchodzi do wszystkiego bezstresowo.

Plemienna starszyzna (Puchat, Nikuś i Mizia) jeszcze się Asmim nie zainteresowała.

A my nosimy na rękach i zachwycamy się pręguskiem. Naturalnie pakuje się od razu na każde wolne kolanka i nie daje się z nich wyprosić. Ale kto by chciał wypraszać z kolan takiego słodziaka.

:1luvu: :1luvu: :1luvu:

brązowobiali

Od: Śro kwi 28, 2010 19:02

Post » Pt gru 17, 2010 22:44 Re: Legnica-bidy czekają w kolejce,potrzebujemy pomocy...

Leżaczek w domu to podstawa :ok:
Teraz tylko czekać na kolejną "kanapkę" :lol:
Legnica

Post » Sob gru 18, 2010 12:11 Re: Legnica-bidy czekają w kolejce,potrzebujemy pomocy...

Za :kotek: -dzieciaki :ok: Niech nam znajdują super domki i cieszą się sobą nawzajem :1luvu:

I za dorosłe koty oczywiście (bo wcale nie są tyko na myszy :roll: Przytulanko i szaleństwa z nimi przednie :D Choć Foxial myszkę poganiać w ramach sportu bardzo lubi :spin2: - ale musi być taka "królikowa" jak prawdziwa- inne leżą...).

A u nas pada i pada śnieg od rana....
Fox
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

iwo_wawa

Od: Czw gru 24, 2009 0:41

Post » Sob gru 18, 2010 12:18 Re: Legnica-bidy czekają w kolejce,potrzebujemy pomocy...

A u nas:
coraz więcej kotów krzywi się na mokrą karmę.Bayer żadnej już nie chce,ani nawet galaretki nie spróbuje,Kasia z początku zjadła całe porcje,teraz za każdym razem zostawia troszkę,to samo Artuś.
Więc zrobiłam dziś dla nich zakupy,mamy zapas świeżyzny.Troche trzeba było się w kolejce nastać,ale było warto:wołowinka w paczkach po 250g/4zł,serduszka drobiowe za 1 kg/5zł,filety mintaj 1kg/7zł.Do tego w ostatnich dniach przed swiętami dokupię twarozek,jajka(żółtka).A jak wszystkie będą zadowolone to się w końcu do Barfa przymierzę.Chociaż nie wiem czy bedzie taka potrzeba,bo każdy z nich jada sucha,a skoro ta jest z wyzszej półki to chyba witamin im nie zabraknie.No nie wiem.Mam w planach suszenie skorupek po jajkach,potem je zmielę i bedę dodawać do mięska.Tylko nie wiem czy mi się te mielone skorupki nie bedą psuć.Chyba ze zamrozę w małych porcjach.
To naturalne jedzonko wydaje mi się najodpowiedniejsze,zwłaszcza dla kotów takich jak Saszka,co to całe życie smieciami był karmiony a teraz żołądek/jelita delikatne jak u niemowlaka.
Legnica

Post » Sob gru 18, 2010 12:20 Re: Legnica-bidy czekają w kolejce,potrzebujemy pomocy...

Aha,zapomniałam dodac ze Forest i Sasza jedzą bardzo chętnie mokra karmę,ale nie mogę im dawac jej co dzień bo zaraz mają bardzo luxne kupki.Po świeżym miesku/rybach czy nabiale podawanym nawet co dzień kupy są normalne,nic złego sie nie dzieje.
Ostatnio edytowano Sob gru 18, 2010 12:55 przez Legnica, łącznie edytowano 1 raz
Legnica

Post » Sob gru 18, 2010 12:21 Re: Legnica-bidy czekają w kolejce,potrzebujemy pomocy...

iwo_wawa pisze:Za :kotek: -dzieciaki :ok: Niech nam znajdują super domki i cieszą się sobą nawzajem :1luvu:

I za dorosłe koty oczywiście (bo wcale nie są tyko na myszy :roll: Przytulanko i szaleństwa z nimi przednie :D Choć Foxial myszkę poganiać w ramach sportu bardzo lubi :spin2: - ale musi być taka "królikowa" jak prawdziwa- inne leżą...).

A u nas pada i pada śnieg od rana....

A kołnierz z lisa już zamordowany? :lol:
Mądry kot,nie bedzie się na kiczowate myszy z materiału napalał :kotek:
Legnica

Post » Sob gru 18, 2010 12:55 Re: Legnica-bidy czekają w kolejce,potrzebujemy pomocy...

No no... Mądry jak nie wiem co :1luvu:
Wiesia już prawie rok u nas i chłopina autentycznie jeszcze żadnej wpadki nie zaliczył - w sensie kuwetowym i wszelakim...Rozpieszcza nas :piwa:
Gościu jest bezbłędny :king: . Miałaś świętą rację w diagnozie charakteru - do dzieci IDEAŁ!!!
Choć ostatnio jak go obserwuję to "zimowy" jakiś się zrobił...zwija się w kłębuszek w ciepełku i już spi...

Dziewczyny, ja uważam, że Legnica ma najlepszą rękę do kociastych (bez podlizywania oczywiście :wink: )
Każdy jej kot z "portretem psychologicznym" wychodzi z legnickiej chatki i nawrotem miłości do ludzi :ok: :ok: :ok:
Fox
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

iwo_wawa

Od: Czw gru 24, 2009 0:41

Post » Sob gru 18, 2010 12:56 Re: Legnica-bidy czekają w kolejce,potrzebujemy pomocy...

:oops: dziękuję
Legnica

[poprzednia][następna]