Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
tosiula pisze:Dobry wieczór kochani. Wczoraj był dla Racia bardzo traumatyczny dzień. Zabrałam go do wetki Oli na obcięcie pazurkówMiał już naprawdę bardzo długie. Ostatnie trzy dni siedział na szafie albo telewizorze. Tylko tam się nie haczył bidulek. A w domku za cholerkę nie mogłam mu obciąć. No i pojechaliśmy
Całe 20 minut jazdy. Śpiew, zawodzenie i lament. A u wetki bij, zabij a pazurów nie daj
Ja przemęczona nie mogłam go utrzymać. Wetce nie dał się dotknąć. Po pół godzinie miał już obcięte...3 pazurki
Nawet rękaw nie pomógł. I decyzja - usypiamy. Ratulek wściekły na maksa, Nie było już szans na to że pozwoli dr Oli podejść do siebie. stwierdziła że po raz pierwszy boi się pacjenta.Ale ostrożna wetka dała koteczkowi za małą porcję i koteczek nie usnął
Po kolejnej dawce lekko się uspokoił a ja nagle stwierdziłam, że kotek nie żyje
Puste oczy, zęby na wierzchu, słaby oddech - a ja w panice. Ale po chwili Ratulek przypomniał sobie o tym, że pazury są zagrożone i ożył. Musiałyśmy zapiąć go w rękaw. Trzymałam go mocno za pycholek i dopiero wtedy wetka pozbawiła Racia cennych pazurków. Po powrocie do domu położyłam się trochę z Racie. A on, jak każdy kot po uśpieniu posikał się mocno....na mnie
Wstałam, posprzątałam, wykąpałam się i poszłam spać do łóżka. Za chwile przyszedł Raciu. Biedny jak nieszczęście. Posiedział, posiedział i poszedł. A po nim została wielka kałuża na łóżku. I jak go nie kochać?
Gratulacje z okazji roczka ,a fotki beda?tosiula pisze:Koniecznie dzisiaj musiałam tu zajrzeć i pochwalić się, że moje 8-kilowe maleństwo Filonek kończy dziś roczek![]()
![]()
Piękny, ale nie za mądry i niezbyt zgrabny koteczek siedział od rana na łóżku jakby wiedział że to ten dzień i oczekiwał głasków i życzeń
Nie jest jeszcze zbyt zgrabny, chociaż ma już coraz płynniejsze ruchy
I jest baaardzo skoczny. Skoki robi tak na pół futryny drzwiowej
Mądry też nie jest. Taki jakiś wolno myślący. Ale jest piękny i kochany.
![]()
![]()
![]()
Filonku, rośniej sobie dalej i baw się świetnie ze swoją kocią rodzinką. I bym zawsze mogła się tobą opiekować
Gratulacje z okazji roczka ,a fotki beda?tosiula pisze:Koniecznie dzisiaj musiałam tu zajrzeć i pochwalić się, że moje 8-kilowe maleństwo Filonek kończy dziś roczek![]()
![]()
Piękny, ale nie za mądry i niezbyt zgrabny koteczek siedział od rana na łóżku jakby wiedział że to ten dzień i oczekiwał głasków i życzeń
Nie jest jeszcze zbyt zgrabny, chociaż ma już coraz płynniejsze ruchy
I jest baaardzo skoczny. Skoki robi tak na pół futryny drzwiowej
Mądry też nie jest. Taki jakiś wolno myślący. Ale jest piękny i kochany.
![]()
![]()
![]()
Filonku, rośniej sobie dalej i baw się świetnie ze swoją kocią rodzinką. I bym zawsze mogła się tobą opiekować
tosiula pisze:Mądry też nie jest. Taki jakiś wolno myślący.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Silverblue i 78 gości