Sparaliżowana Maciejka... Wyzdrowiała i znalazła domek :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto gru 07, 2010 22:49 Re: Pomocy, nie mogę chodzić! Sparaliżowana Maciejka...

Na pocieszenie przesyłam wyniki testu na psa dla Maciejki
Tylko dla osób o mocnych nerwach :mrgreen:
http://www.youtube.com/watch?v=ArtE5RBSFg8
Stajesz się odpowiedzialny za to, co oswoiłeś...
Obrazek

lidka_park

Od: Nie lip 26, 2009 12:18

Post » Śro gru 08, 2010 0:18 Re: Pomocy, nie mogę chodzić! Sparaliżowana Maciejka...

Aż trudno uwierzyć, że to ta sama Maciejka, która miała sparaliżowane wszystkie łapki... Cud :D
Śliczna koteczka :D Dużo szczęścia, Malutka :1luvu: :kotek:
Zastanawiam się tylko, czy chłopiec, który ją znalazł ranną na drodze, wie, że kicia żyje i wkrótce będzie miała domek. Musiało mu być strasznie smutno w tej lecznicy...
Obrazek Obrazek
Sprawdź, czy kupujesz produkty firm prowadzących testy na zwierzętach: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=156138
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=600483

alata

Od: Pt lis 19, 2010 1:25

Post » Śro gru 08, 2010 8:40 Re: Pomocy, nie mogę chodzić! Sparaliżowana Maciejka...

To jak z tym domkiem?

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Śro gru 08, 2010 20:23 Re: Pomocy, nie mogę chodzić! Sparaliżowana Maciejka...

Witamy,

Co u Maciejki? Jak ona się ma, jak nóżki? Wraca do zdrowia?

Po drugie, co z ULV? Umawiałyśmy się na sobotę 2 tygodnie temu, czekałam na kontakt i do dziś nic (dzwoniłam i pisałam privie). Może ktoś ma kontakt i wie co się stało? My też jesteśmy teraz zapracowani, może taki okres szalony? ;-)

Pozdrawiamy zimowo,
Ania i Maciek.

Kajol_2006

Od: Wto lis 09, 2010 18:17

Post » Pon gru 13, 2010 9:07 Re: Pomocy, nie mogę chodzić! Sparaliżowana Maciejka...

Kajol_2006 a skąd dokładnie jesteście?
Dostałam wiadomość, ze z Wrocławia, a tu doczytuję, ze mieszkacie 40km od Wro. Co raczej uniemożliwi mi wizytę u Was.
Obrazek

marcjannakape

Od: Pon cze 18, 2007 9:26

Post » Pon gru 13, 2010 17:21 Re: Pomocy, nie mogę chodzić! Sparaliżowana Maciejka...

Sprawa się komplikuje, nie ma co zwlekać. Czy jest ktoś zmotoryzowany z Wrocławia, kto mógłby pojechać na wizytę?
Obrazek

lidka_park

Post » Pon gru 13, 2010 23:41 Re: Pomocy, nie mogę chodzić! Sparaliżowana Maciejka...

Napisałam do niej PW, czekam na odp
Obrazek

lidka_park

Post » Śro gru 15, 2010 9:10 Re: Pomocy, nie mogę chodzić! Sparaliżowana Maciejka...

Ło matko z córką :roll: ,nie mogę uwierzyć w to co zobaczyłam 8O 8O To prawdziwy cud! Sam Bóg musiał natchnąć tego chłopca,żeby nie zostawił Maciejki.Jak strasznie cieszę się :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Czw gru 16, 2010 15:53 Re: Pomocy, nie mogę chodzić! Sparaliżowana Maciejka...

Za Maciejkę i jej domek. :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

Post » Czw gru 16, 2010 15:55 Re: Pomocy, nie mogę chodzić! Sparaliżowana Maciejka...

tak jak pisałam na PW- mam we Wro przyjaciółkę, spytam, czy dałaby radę się wybrać. Kciuki za kicię :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw gru 16, 2010 17:56 Re: Pomocy, nie mogę chodzić! Sparaliżowana Maciejka...

Trochę nie rozumiem :?: czy chodzi o to, żeby ktokolwiek spotkał się z przyszłymi opiekunami Maciejki i popatrzył, czy w ogóle są realni i czy nie wyglądają na nieodpowiedzialnych dziwaków? (Czy to raczej dotychczasowy opiekun nie powinien przyjrzeć się przyszłemu)?

Ja już ich spotkałam (wprawdzie w innym mieszkaniu, w warunkach, jak się zdaje, gorszych z kociego punktu widzenia), mało tego, oddałam im kota spod swoich skrzydeł, kilka lat temu. I co wiecej, ten kot, chociaż wtedy już był bardzo bardzo stary, nadal tam żyje i wychowuje kolejne koty. :kotek:

Do wglądu (na dowód) tematy:
Bolero w nowym domu na Swięta
Bolero&Szarek...początek pięknej (przyj)sycz-jaźni
Kamień nazębny i zapalenie dziąseł u starego kota, co robić

Bolero został wpisany do Elitarnego Klubu Adoptowanych Kocich Seniorów w 2006 roku
Elitarny Klub Adoptowanych Kocich Seniorów (nr 34)

Kajol bywała na forum nie tylko 3 dni po adopcji ale znacznie dłużej. Wg mnie jest zaufanym forumowiczem, co poświadczam po raz drugi w tym temacie i poświadczy każdy, kto wówczas w tamtą adopcję był "zamieszany", a było tych osób parę...

Ludzie, szkoda czasu!! I dobra wola się marnuje... :? (czy może ja nie wiem o co w tym chodzi)?
Niełatwo uratować świat. Uratować jedno życie jest bardzo łatwo.

frida

Od: Pt paź 01, 2004 0:17

Post » Czw gru 16, 2010 19:51 Re: Pomocy, nie mogę chodzić! Sparaliżowana Maciejka...

Frida, rozumiem Twoje niezadowolenie, że to sie tak przeciągneło. Warunkiem adopcji zwierzaka, który jest pod opieka Fundacji jest wizyta przedadopcyjna. Bardzo ciesze się, że zapał dotychczasowego domku nie opadł i nadal chcą przygarnąć pod swój dach kicie.
Zawiodła pewna zaufana osoba, potem kontakt z domkiem się urwał (zgubiłam adres mailowy) i niestety tak to się przedłużyło :|
Maciejka miała wczoraj zabieg sterylizacji, ma szczepienia jest odrobaczona - jednym słowem jest gotowa do drogi do nowego domku.
Już ostatecznie jest umówiona wizyta na czwartek. Kruszyna pojedzie i zda relacje :ok:
Obrazek

lidka_park

[poprzednia][następna]