marzeniem 9 letniej dziewczynki....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 15, 2010 22:04 marzeniem 9 letniej dziewczynki....

Witam zwracam się z ogromną prośbą do wszystkich kociarzy....
Otóż znam pewną dziewczynkę, która pochodzi z patologicznej rodziny. Matka, kobieta lekkich obyczajów, pije,ma 4 dzieci w tym jedno w,,drodze'',a drugie w domu dziecka, trzecie ma rok ,ojczym ją bije ,bo powiedziała do niego ,,tato''.W domu nie mają ogrzewania
Mieszkam 5 km od tej rodziny, na szczęście mama mojej koleżanki ,która mieszka w tej samej wiosce co ta malutka, wyciągnęła,, pomocną dłoń'' i zaczęła zapraszać do siebie dziewczynkę do domu. W tej chwili dziewczynka w dzień dzień przesiaduje u nich tzn. jak wraca ze szkoły i siedzi tam do 21 czasami dłużej( Matkę dziewczynki w ogóle to nie obchodzi)Ktoś zaczął w końcu dbać o dziewiąciolatkę, która ma iść teraz do komuni a nie była jeszcze chrzczona, dziewczynka teraz robi postępy w nauce. Raz byłam u mojej koleżanki i rozmawiałam z dziewczynką. Zdziwiło mnie, że pomimo takiej krzywdy, jaka spotkała ją w życiu, jest taka szczęśliwa. Okazało się, że bardzo lubi psy i koty.Chciałabym aby dostała coś na gwiazdkę co jest związane z tymi zwierzętami. Jakąś książkę o rasach psów czy kotów, figurki , zabawki czy coś w tym stylu . Jednak zbyt wiele nie mam z stąd zwracam sie z prośba, może wy coś macie? Wiem , że budżet prawdziwych kociarzy jest raczej skromny, bo sama mam 4 koty+dokarmiam pare bezpańskich i mam 7 psów, ale może znajdziecie jakieś książki, których nie czytacie, zabawki, które wam się znudziły itp
Ostatnio dałam jej niepotrzebne ciuszki i zabawkę to tak się cieszyła....miała łzy w oczach, tak mnie to wzruszyło... Mieszkam koło wrocławia mogłabym przyjechać po rzeczy jakby ktoś był z wrocławia,lub jaknktós jest naprawde bez kasy to pokryc koszty wysylki
jeszcze raz Was proszę, pomóżcie umilić jej jakoś gwiazdkę, bo pisalam już na tym na dogomanii i odzew był raczej marny.pozdrawiam
ObrazekObrazekObrazek

marta20

Od: Nie paź 10, 2010 20:32

Post » Śro gru 15, 2010 22:29 Re: marzeniem 9 letniej dziewczynki....

:kotek:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Śro gru 15, 2010 23:04 Re: marzeniem 9 letniej dziewczynki....

Koniecznie muszą to być książki o kotach i psach...? mam np. fajne książki o zwierzętach: jedną o ssakach, drugą zatytułowaną "W świecie zwierząt". Są to raczej albumy - dużo ciekawych zdjęć, nieco mniej treści.
Mogłabym przesłać pocztą.

martasekret

Od: Czw sie 07, 2008 14:27

Post » Śro gru 15, 2010 23:18 Re: marzeniem 9 letniej dziewczynki....

no jasne mogą być też o innych zwierzętach:):):):):):):):):):):):
ObrazekObrazekObrazek

marta20

Post » Śro gru 15, 2010 23:34 Re: marzeniem 9 letniej dziewczynki....

podaj mi adres do mamy koleżanki, mam książki, zabawki, jakieś ubranka, nie wiem tylko czy dojdzie do gwiazdki
AnielkaG

Post » Śro gru 15, 2010 23:40 Re: marzeniem 9 letniej dziewczynki....

już podałam na pw
ObrazekObrazekObrazek

marta20

Post » Czw gru 16, 2010 7:11 Re: marzeniem 9 letniej dziewczynki....

Ja tez coś znajdę - poprosze o adres na PW.

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Czw gru 16, 2010 8:03 Re: marzeniem 9 letniej dziewczynki....

marta20 pisze:..... o dziewiąciolatkę, która ma iść teraz do komuni a nie była jeszcze chrzczona, .....

No tak - to jest naistotniejsze zagadnienie. Ja też nie.

marta20 pisze:...
Jakąś książkę o rasach psów czy kotów, ...

Książkę mogę dać - może nawet dwie. Poszukam.

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Czw gru 16, 2010 8:08 Re: marzeniem 9 letniej dziewczynki....

ja też poprosze adres na PW - akurat podczas porządków przedświątecznych znalazałam mnóstwo rzeczy, które miałam wrzucić do kontenera a tak może ktoś z jej rodziny na tym skorzysta...
A kiedy pada deszcz Bezdomne koty mokną - Co zrobić masz, sam wiesz: W piwnicy otwórz okno. A kiedy szron się szkli, spod nóg i kół śnieg pryska Zamknięte uchyl drzwi, Zmarznięte wpuść kociska. Bo może być i tak: W twych grzechach zaczną grzebać, A kot - da łapką znak, Uchyli furtkę Nieba..

Magdalena424

Od: Czw paź 26, 2006 15:16

Post » Czw gru 16, 2010 8:10 Re: marzeniem 9 letniej dziewczynki....

Magdalena424 pisze:ja też poprosze adres na PW - akurat podczas porządków przedświątecznych znalazałam mnóstwo rzeczy, które miałam wrzucić do kontenera a tak może ktoś z jej rodziny na tym skorzysta...

Pod warunkiem, że rodzice nie sprzedadzą za kilka piw.
Czy ktoś zgłaszał, że dziewczynka jest bita?
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Czw gru 16, 2010 8:14 Re: marzeniem 9 letniej dziewczynki....

PcimOlki pisze:
marta20 pisze:..... o dziewiąciolatkę, która ma iść teraz do komuni a nie była jeszcze chrzczona, .....

PcimOlki, a może dziecko chciałoby być i ochrzczone i przystąpić do Pierwszej Komunii? Mój syn zażyczył sobie chrztu, gdy miał sześć lat. I zrobiłam to - na prośbę dziecka zorganizowałam mu chrzciny. :wink:
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Czw gru 16, 2010 8:19 Re: marzeniem 9 letniej dziewczynki....

Agn pisze:
PcimOlki pisze:

PcimOlki, a może dziecko chciałoby być i ochrzczone i przystąpić do Pierwszej Komunii? Mój syn zażyczył sobie chrztu, gdy miał sześć lat. I zrobiłam to - na prośbę dziecka zorganizowałam mu chrzciny. :wink:

Może - jednak forum ma niewielki wpływ na powyższe, więc poruszanie tematu, wydaje mi się, nie jest we właściwym miejscu.

PcimOlki

Post » Czw gru 16, 2010 8:21 Re: marzeniem 9 letniej dziewczynki....

Oj, PcimOl...
...życie byłoby zbyt piękne, gdyby wszystkie tematy były poruszane we właściwych miejscach...

8)
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Czw gru 16, 2010 8:25 Re: marzeniem 9 letniej dziewczynki....

Agn pisze:Oj, PcimOl...
...życie byłoby zbyt piękne, gdyby wszystkie tematy były poruszane we właściwych miejscach...

8)

Można się starać. :)

P.S. Chrzest i cała reszta powinny być właśnie tak zorganizowane, jak twojego syna. Na oświadczenie woli.
Moje uznanie - mnie też rodzice pytali o te sprawy.

PcimOlki

Post » Czw gru 16, 2010 9:26 Re: marzeniem 9 letniej dziewczynki....

PcimOlki czy nie możesz zająć się czymś konkretnym zamiast na kolejnym wątku wypisywać jakieś idiotyzmy? Czy to jest miejsce na dyskusje światopoglądowe?
Bite dziecko w patologicznej rodzinie nie ma zabawek a ten o o świadczeniu woli... :evil: Tylko jedno określenie ciśnie mi się na usta...
AnielkaG

[następna]