PAN STANISŁAW NIE ŻYJE-JUTRO AKCJA, PROSIMY O KCIUKI!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 15, 2010 14:03 Re: PROSIMY O WSPARCIE NA KARMĘ DLA ZWIERZAKÓW!!!!!!!!

Chodzi o to ,że jeśli byłaby butla gazowa to promiennik do niej kosztuje ok.150zł.-[taki mały] i bardzo mało zużywa gazu a daje sporo ciepła.Może służyć jako uzupełnienie grzania węglowego.

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Śro gru 15, 2010 14:38 Re: PROSIMY O WSPARCIE NA KARMĘ DLA ZWIERZAKÓW!!!!!!!!

Z uwagą i wielkim współczuciem śledzę sytuację pana Stanisława i jego zwierząt.
Mam taka małą sugestię jeśli chodzi o sposób uzyskania stałego dochodu. Najprostszym rozwiązaniem przy całkowitym braku dochodów jest zwrócenie się o zasiłek okresowy do opieki społecznej w miejscu zamieszkania. Nawet mały ale stały dochód pozwoliłby na wystąpienie o rozłożenie na raty zadłużenia w Energetyce. Jeśli się mylę , to przepraszam. :wink:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Śro gru 15, 2010 14:46 Re: PROSIMY O WSPARCIE NA KARMĘ DLA ZWIERZAKÓW!!!!!!!!

Z ta butla gazowa to chyba jednak dobry pomysl, jak to tak dziala, no i do gotowania tez by sie przydala.
Co do zasilkow, to naprawde nie mam zielonego pojecia. Moze tez sa jakies mozliwosci o umoznienie dlugu.

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Śro gru 15, 2010 15:40 Re: PROSIMY O WSPARCIE NA KARMĘ DLA ZWIERZAKÓW!!!!!!!!

Nie wiem jak na terenie pana Stanisława ale u mnie jak chce się korzystać w przyszłości z prądu to trzeba przynajmniej spłacać zadłużenie;pójście do OPS to dobry pomysł.Może coś,ktoś jakoś....Trzeba może też zorganizować jakiś apel do ludzi dobrej woli o pomoc.Przecież on nie popadł w kłopoty przez pijaństwo czy lenistwo tylko dlatego,że ma litościwe serce dla zwierząt :1luvu: Teraz przed świętami i na święta ludzie łatwiej otwierają serca i portfele.Może nagłośnić to w lokalnych mediach-lokalne radio,lokalna gazeta-...."oto człowiek,który z miłości do zwierząt cierpi głód i chłód,cierpią też uratowane przez niego zwierzęta,nie zostawiajmy go samego,podarujmy mu nadzieję pod choinkę" Tylko trzeba zapytać oczywiście o zgodę pana Stanisława na taką akcję

J.D.

Post » Śro gru 15, 2010 15:51 Re: PROSIMY O WSPARCIE NA KARMĘ DLA ZWIERZAKÓW!!!!!!!!

:crying: Mi az lezki polecialy po Twoim tekscie. Tu jest niestety malo nas i nie wiem, kto by mogl sie takiego czegos podjac.

SecretFire

Post » Śro gru 15, 2010 17:01 Re: PROSIMY O WSPARCIE NA KARMĘ DLA ZWIERZAKÓW!!!!!!!!

Bardzo żałuję,że mieszkam tak daleko bo muszę przyznać się bez bicia,że mam wprawę w zdobywaniu pomocy ludziom bo tu u nas dużo jest biedy.Gorzej w walce o prawa zwierząt a szczególnie kotów bo one z kolei nie mają u nas poszanowania a ja już nie wiem co mam jeszcze wymyślić.Walczyłam o schronisko i trochę jest lepiej[psy dostały nowe kojce] ale darmowych sterylek nie umiem wywalczyć bo nie mam poparcia organizacji prozwierzęcych bo takich u mnie nie ma.Jestem tu sama a skoro ludzie potrzebują pomocy to moja walka o pomoc kotom to walka z wiatrakami :evil: Wielu uważa mnie za nawiedzoną i nie bardzo normalną bo nie mogą uwierzyć w to,że można coś robić ot,tak z potrzeby serca.Tekst-....."ty musisz coś z tego mieć bo tak,za darmo to nikt nie robi a jeszcze za swoje pieniądze?".....Mam pewnie,że ma,za darmo nie robię bo mam satysfakcię osły jedne :mrgreen: Zawsze lubiłam szokować i lata temu hippisowałam sobie [co u nas było bardzo dziwnym zjawiskiem] a teraz lubię patrzeć jak po moich tekstach,że robię bo chcę opadają ludziom szczęki :twisted: Czasami jeśli trzeba to mówię,że hoteluję koty,i tłumaczę,że muszę kombinować żeby hotelowanie opłaciło się gdy potrzebuję kupić coś taniej :wink:

J.D.

Post » Śro gru 15, 2010 19:35 Re: PROSIMY O WSPARCIE NA KARMĘ DLA ZWIERZAKÓW!!!!!!!!

Tak mi źle w takiej chwili zostawiać wątek. Cieszę się bardzo że coraz więcej osób tu zaglada i mam nadzieję że będzie jeszcze więcej. W kwestii jakiś dochodów dla pana Stanisława coś koniecznie musimy wymyśleć, jednak jak pisze J.D. - nie należy zbytnio liczyć na to, że urzędnicy będą współczuć zwierzętom i że fakt opieki nad zwierzętami przez pana Stanisława i jego żonę zmiękczy ich serca. Tam rządzą przepisy i te trzeba poznac i wykorzystac.

Jesli teraz ktoś zechce podarować im karmę - zawsze można ją zamówić w jakimkolwiek sklepie prowadzącym sprzedaż internetową - kurierzy docierają tam na wioskę. Jesli ktoś zechce wysłać pieniądze - listonosz też dociera.

Dzięki wpłacie od Serum - znowu kupią sobie trochę węgla - a to teraz podstawa, idzie znowu mróz.

Ja na trzy tygodnie opuszczam MIAU, dzisiaj jestem tu ostatni raz przed wyjazdem.

Życzę wszystkim tym osobom którym los tych ludzi i tych zwierząt nie pozostał obojętny, oraz panu Stanisławowi i jego Żonie by te Święta były dobre, lepsze, bogatsze. Bogatsze w uczucia, w dobro które można dac, w dobro które dostanie ktoś kto tego bardzo potrzebuje.

Do zobaczenia za 3 tygodnie
Obrazek
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Śro gru 15, 2010 20:48 Re: PROSIMY O WSPARCIE NA KARMĘ DLA ZWIERZAKÓW!!!!!!!!

Nie ma znaczenia czy ktoś opiekuje sie zwierzętami czy nie . Powtórzę jeszcze raz - brak jakichkolwiek dochodów kwalifikuje do ubiegania się o okresowy zasiłek z opieki społecznej. Są to niewielkie pieniądze ale zawsze to coś. Może warto spróbować ? :ok:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Śro gru 15, 2010 21:16 Re: PROSIMY O WSPARCIE NA KARMĘ DLA ZWIERZAKÓW!!!!!!!!

No pewnie,że warto tylko dobrze byłoby żeby ktoś panu pomógł w tym,pomógł w rozmowach,w napisaniu podania itd....

J.D.

Post » Śro gru 15, 2010 21:51 Re: PROSIMY O WSPARCIE NA KARMĘ DLA ZWIERZAKÓW!!!!!!!!

:1luvu: Dziekuje Wam, ze tak piszecie, bo to mi daje znowu wiare, ze jest jednak troche tak zwariowanych ludzi jak ja, ktorzy uwielbiaja koty i chca pomoc. Ja tez jestem tu juz okrzyknieta, jako troche dziwna, bo mi zalezy nad tym, ze futerka maja cos ladnego i dobre jedzonko i mizianki. Dosc dlugo musialam sie przestawiac, teraz nie musze.
Ja-Busia nie martw sie, ja adres pana mam i bede podawac dalej, no i bede tu przychodzic. Watek zostanie w powietrzu.

SecretFire

Post » Śro gru 15, 2010 22:18 Re: PROSIMY O WSPARCIE NA KARMĘ DLA ZWIERZAKÓW!!!!!!!!

Witam.Jutro wyjdzie trochę jedzenia dla zwierzaków (obiecali mi ,ze w piątek dostarczą) nie będę pisać co i jak,bo nie o to chodzi........w każdym razie mam nadzieje ,że święta pod tym względem będę mieć spokojne.
Niestety nie wyobrażam sobie jak w dzisiejszych czasach można żyć bez prądu 8O :( Dobrze by było żeby ktoś się dowiedział ile tego zadłużenia jest i może wspólnymi siłami tu na miau uzbiera się na spłatę długu......już nie raz pokazano ,że są tu na forum osoby o Wielkich - Pięknych Sercach. Dzisiaj Oni są w potrzebie jutro to możemy być My.
Majeczka Moja Kochana Gwiazdka* 05.05.2010[*]Spij Słoneczko.

MYSZKA 16-01-2013[*] ŻEGNAJ KOTECZKO

serum

Od: Nie lut 28, 2010 11:03

Post » Śro gru 15, 2010 22:24 Re: PROSIMY O WSPARCIE NA KARMĘ DLA ZWIERZAKÓW!!!!!!!!

serum pisze:Niestety nie wyobrażam sobie jak w dzisiejszych czasach można żyć bez prądu 8O :( Dobrze by było żeby ktoś się dowiedział ile tego zadłużenia jest i może wspólnymi siłami tu na miau

podobno na 2 tysiące.. :(

Jak wrócę / początek stycznia - mam nadzieję/ - bedziemy działac :ok:
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Śro gru 15, 2010 22:28 Re: PROSIMY O WSPARCIE NA KARMĘ DLA ZWIERZAKÓW!!!!!!!!

Ja-Ba czekamy z niecierpliwością ...przynajmniej ja. Szczęśliwej podróży i Zdrowych Wesołych Świąt. :kotek: :kotek: :kotek:
Majeczka Moja Kochana Gwiazdka* 05.05.2010[*]Spij Słoneczko.

MYSZKA 16-01-2013[*] ŻEGNAJ KOTECZKO

serum

Od: Nie lut 28, 2010 11:03

Post » Czw gru 16, 2010 8:13 Re: PROSIMY O WSPARCIE NA KARMĘ DLA ZWIERZAKÓW!!!!!!!!

Też myślałam o tym żeby spróbować zbierać na dług "elektryczny" :mrgreen: ale to nie wyklucza faktu,że do ośrodka pomocy też trzeba uderzyć.Wiem,że każda z was jest okropnie zaganiana ale jeśli pan Stanisław będzie miał prąd to i myśli czarne nie będą tak przytłaczały jego biednej głowy :( .W ciemności trudniej o pozytywne myślenie i zimniej "na duszy".A co do pokarmów dla zwierzaków to czy ktoś ma rozeznanie co zamawiać i komu.Chcę zamówić w zooplusie tylko nie wiem co bardziej potrzebne.Wiem,wiem wszystko się przyda ale jeśli np. psy mają same suche to trzeba dorzucić konserw.Tak samo jeśli chodzi o koty.Więc jeżeli ktoś ma wiadomości o "stanie rzeczy" to proszę szybko o info co mam zamawiać i komu.

J.D.

Post » Czw gru 16, 2010 9:21 Re: PROSIMY O WSPARCIE NA KARMĘ DLA ZWIERZAKÓW!!!!!!!!

Jeśli chodzi o karmę: Koty mają sporo suchego (worki od Ja - By), więc preferowane mokre tym bardziej, że, jak mówi Pan Stanisław, w czasach prosperity one mokrym były karmione, czekają na to.
Natomiast jeśli chodzi o Psiaki - w ostatni weekend nie miały NIC do jedzenia :cry:
Masakra była też z tym, że ja byłam w Kutnie, kasa była, ale nie było możliwości dojazdu i dowiezienia. Więc dla Psów - suche, mokre, wszystko. Kociaste musiały się z nimi podzielić, więc te worki od Ja - By też uszczuplone na pewno.

W skrócie: mokre dla Kotów, jakiekolwiek dla psów.

Co do podań, itp., to ja mam na drugie pisarz, więc zorientuję się, podania napiszę, ale najszybciej w okresie międzyświątecznym, bo zaczynam już nawet nie spać z braku czasu..

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

[poprzednia][następna]