Pń/Luboń: Działkowa czarna armia - i zamykamy

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro gru 15, 2010 18:46 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - Radek szuka domu !!!

Biedny Pasik :( widać, że łapeczka go boli :(
Trzymam kciuki za złapanie choruszka :ok:

Super, że Silva ma dach nad głową :ok: :kotek:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Śro gru 15, 2010 19:01 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - Radek szuka domu !!!

Takie sobie miejsce znalazła 8)

Obrazek

Obrazek

Chociaż jak tak teraz patrzę na te foty, to tak wygląda, jakby ona tylko tam pod dach mogla wejść, nie na dół do środka. Musze jutro obadać.
Tak czy inaczej, tam jej nie zasypie, ma sucho i jest osłonięta od wiatru.
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Śro gru 15, 2010 19:33 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - Radek szuka domu !!!

Obadaj, czy chociaż płyta styropianu by się jej nie przydała. Zawsze cieplej w łapeczki :D :ok:

kwinta

Post » Śro gru 15, 2010 22:33 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - Radek szuka domu !!!

Ale Ona Śliczna :1luvu:
Za Pasika :ok:
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek

agnieszka1565

Od: Wto sie 18, 2009 11:37

Post » Czw gru 16, 2010 14:19 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - Radek szuka domu !!!

Pasik złapany, czeka w transporterku na wizytę u weta 8)
Łapka wygląda całkiem normalnie, zgina się, nie ma skaleczeń, nie wiem co go boli ...
Obrazek

Avian

Post » Czw gru 16, 2010 14:42 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - Radek szuka domu !!!

Fajnie ze udalo sie zlapac lobuza :dance: . Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze z lapka.
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Czw gru 16, 2010 15:25 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - Radek szuka domu !!!

Marudzi i marudzi w transporterku, a tu jeszcze godzina do otwarcia lecznicy ...
Pasik to bardzo gadatliwy kot, cały czas musi nawijać ;)
W łazience przynajmniej się ugrzeje, ma tropik na podgrzewanej podłodze :D

Moja Ruda Menda oszalała ze strachu - nie dość, że małego nowego do domu przywiozłam, to jeszcze dzisiaj jakiś gadający obcy w łazience :roll:
Włączyłam mu Feliwaya.

A na działeczce przed chwilą przybiegły oba Gadulce :D
Gadulec Chudy siedział tam gdzie wczoraj Silva, moze razem tam mieszkają.
Oby dzieci z tego nie było ;)
Obrazek

Avian

Post » Czw gru 16, 2010 19:21 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - Radek szuka domu !!!

Mam pytanie. Gdzie chodzisz do weta ? Taka czysta moja ciekawość :oops:
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Czw gru 16, 2010 19:58 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - Radek szuka domu !!!

Chodzę przede wszystkim do jednej wetki - Agnieszki Sobieralskiej, która przyjmuje w 3 miejscach : w Akademickiej na Wojska Polskiego, na Zana i w Luboniu na Faustyny.
Czasem też trafię do zmienniczki Oliwki Chosi.

Własnie do dr Oliwki dzisiaj trafiliśmy - Pasik miał łapkę wymacaną, poduszoną, pokręconą - i nic nie wiadomo. Nie ma ran, nie jest spuchnięta, łapka jest ruchoma, w żadnym miejscu nie reagował bólem. Czyli - nic nie wiadomo ...
Dostał na razie lekarstwo, zobaczymy, czy zareaguje. Jak nie będzie poprawy, będę łapać jeszcze raz i zawiozę na RTG pod narkozą.

Już wrócił do altanki - przy okazji nagrzałam troche chłopakom farelką, bo na zewnątrz -12 ...
Obrazek

Avian

Post » Czw gru 16, 2010 20:02 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - Radek szuka domu !!!

A samopoczucie psychiczne lepsze, czy raczej do kitu ?

Miejmy nadzieję, że będzie OK i za to trzymam mocne kciuki :ok: :kotek:

kwinta

Post » Czw gru 16, 2010 20:31 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - Radek szuka domu !!!

Tak się pytam bo nie mam żadnego weta zastępczego gdyby mojego nie było.
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Czw gru 16, 2010 20:40 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - Radek szuka domu !!!

Jak go wypuściłam, poleciał od razu do klateczki Radka się przywitać z kumplem, w tym czasie B&B wygramolili się z budki i pobiegli zobaczyć, co z Pasiem ;)
Potem była nadprogramowa kolacja ;)
Załapali się wszyscy 8)

Przy okazji - miło było poprzytulać trochę Pasika, tak rzadko mam okazję, a to przecież moja króweczka ukochana :oops: Na szczęście zabrany na ręce zamienia sie w ragdolla - szmateczkę, do tego śpiewającą ;)
Obrazek

Avian

Post » Czw gru 16, 2010 21:18 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - Radek szuka domu !!!

Czyli, nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło, jak mawiała moja babcia :D
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Pt gru 17, 2010 14:45 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - Radek szuka domu !!!

Iza jesteś niesamowita :oops:

Dla działkowej armii dużo :ok: :kotek:
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek

agnieszka1565

Od: Wto sie 18, 2009 11:37

Post » Pt gru 17, 2010 20:33 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - Radek szuka domu !!!

Pasik rano niby stąpał na łapce, ale jak siedział, znów trzymał ją w górze.
Wieczorem miał dostać tabletkę, ale jak weszłam do altany, tylko mi mignął i zwiał do tapczanu :evil:
On jest chyba klapnięty przez to, że nie wychodzi z altany. Od poniedziałku ma być cieplej, otworzę im okno na parę godzin, niech sobie obejdą wszystkie ulubione miejsca.

Dzisiaj stwierdziłam, że Gadulec, którego wczoraj uznałam za Chudego, wcale Chudym nie jest. To nowy Gadulec ;) Ale "z tych" Gadulców, bardzo charakterystycznych - ma okrągłe oczy i oczywiście dużo gada ;)
Boi się mnie, nie zszedł nawet z kryjówki do miski ... zostawiłam, poszłam sobie, jak wróciłam po 20 minutach, jedzenie nie było ruszone :(

Silvy znów nie ma drugi dzień ... znów się muszę martwić :roll:
Na działkach jest mnóstwo kocich łapek - moje nie chodzą, więc to pozostała czwórca. Z obserwacji wiem, że Sreberko tez niewiele się przemieszcza, więc pewnie czarne tak po działkach urzędują.
Obrazek

Avian

[poprzednia][następna]