Jedyne takie Dranie. Życie wariata to nie bułka z masłem ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 14, 2010 18:29 Re: Jedyne takie Dranie. Part Six. Zapraszamy :) !!!

Wielbłądzio pisze:Oddałabym. Już pakuję.

:strach:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Wto gru 14, 2010 18:35 Re: Jedyne takie Dranie. Part Six. Zapraszamy :) !!!

bubor pisze:
Wielbłądzio pisze:Oddałabym. Już pakuję.

:strach:

Na Maciejka naprawdę nie ma się co jeżyć, jego jedyną wadą jest namolność :wink:
Spróbuj postawić się na miejscu Marcelibu...
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Wto gru 14, 2010 18:44 Re: Jedyne takie Dranie. Part Six. Zapraszamy :) !!!

Witam,
Dranie "live" widziałam, głaskałam, więc nie mogę Ich teraz opuścić :D

A to zdjęcie uwielbiam :1luvu:
Obrazek

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Wto gru 14, 2010 18:45 Re: Jedyne takie Dranie. Part Six. Zapraszamy :) !!!

To oczywiście Wujek Paweł robi takie piękne zdjęcia, nie ja :wink:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Wto gru 14, 2010 19:49 Re: Jedyne takie Dranie. Part Six. Zapraszamy :) !!!

I ja siem melduję na draniowo -wielbłądkowym wątku :D
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Wto gru 14, 2010 20:10 Re: Jedyne takie Dranie. Part Six. Zapraszamy :) !!!

Wielbłądzio pisze:To oczywiście Wujek Paweł robi takie piękne zdjęcia, nie ja :wink:

Bez pięknych modeli nie byłoby pięknych zdjęć , żadna w tym moja zasługa :roll: :oops: .....

Obrazek

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Wto gru 14, 2010 20:40 Re: Jedyne takie Dranie. Part Six. Zapraszamy :) !!!

Wpadam... i znikam :D :D :D
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Wto gru 14, 2010 20:55 Re: Jedyne takie Dranie. Part Six. Zapraszamy :) !!!

Meldujemy się :)
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Wto gru 14, 2010 20:59 Re: Jedyne takie Dranie. Part Six. Zapraszamy :) !!!

Witamy serdecznie wszystkich nowych Gości :piwa:

Nastała pora kolacji. Draniom zaserwowano Bozitę, natomiast Mamusia właśnie zalała sobie wodą zupkę grzybową za 65 groszy, z Biedronki :roll: Tak tak, bo znów nadchodzą czasy, kiedy każdą złotówkę będzie trzeba przed wydaniem obejrzeć pięć razy :( ...

Wielbłądzio

Post » Wto gru 14, 2010 23:09 Re: Jedyne takie Dranie. Part Six. Zapraszamy :) !!!

Paluszęta po drugiej kolacji :twisted:

Ktoś znowu drapie w kuwecie, nie nadążam już ze sprzątaniem :roll:

Do jutra.

Wielbłądzio

Post » Śro gru 15, 2010 0:13 Re: Jedyne takie Dranie. Part Six. Zapraszamy :) !!!

Witam się nocną porą :D
Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

Post » Śro gru 15, 2010 0:23 Re: Jedyne takie Dranie. Part Six. Zapraszamy :) !!!

Jam jest. Na razie wciąż sama, ale to już tylko przez 9 dni :D
Foty przecudowne, Draństwo takoż :1luvu:

I nie.
Nie chcę kotka :twisted:
Chlory, Potwory & Psy
ObrazekObrazek Obrazek

"A house is not a home without a cat"

behemotka

Od: Sob maja 10, 2008 20:58

Post » Śro gru 15, 2010 2:21 Re: Jedyne takie Dranie. Part Six. Zapraszamy :) !!!

Tadźka nie żyje :cry:

Wszystko stało się tak nagle i błyskawicznie, że nadal trudno mi zebrać myśli.

Jeszcze przed 23 siedziała obok mnie razem z Julkiem przy kompie. Mruczała, była cieplutka, najspokojniej w świecie patrzyła mi w oczy. W ciągu dnia normalnie jadła i piła, poruszała się o własnych siłach, jak zwykle prychała na Piotrusia...

Około 23.30 zaczęła się agonia. Dramatyczny spadek temperatury, sinoblady język, duszności, rzadka kupa pod siebie...
Taksówka. Lecznica. Błyskawiczna reakcja lekarek, próby reanimacji...
Nic nie pomogło, nie było już żadnego ratunku (choć obie dyżurujące w klinice panie doktor zrobiły naprawdę wszystko, co tylko było w ich mocy), w pewnym momencie serce przestało bić :( :( :(

Sekcja wykazała przerzut na wątrobę. Ogromnej wielkości guz, dramatycznie zmieniony cały miąższ, guz dojrzał do tego stopnia, że pękł, do jamy brzusznej rozlała się krew...
Nie było ratunku.

Jeszcze na początku listopada (krew była pobierana tego samego dnia, którego odbył się zabieg usunięcia paliczka) w wynikach krwi nie było nic alarmującego. Wskaźniki wątrobowe - wszystkie w normach.
Czyli wszystko potoczyło się błyskawicznie, szybciej, niż ktokolwiek mógł przypuszczać :cry:

Nie należała do ukochanych przeze mnie kotów. Miała wiele wad.
Niejedna z Was na własnej skórze doświadczyła jej humorów i ostrych pazurów.
Ale była tutaj przez ponad sześć lat, dokładnie od 2 listopada 2004 - a teraz już jej nie ma i nigdy już nie będzie.
Następna Po Tamtej Stronie Chmur.
W niecały miesiąc po Bidusi :cry:

Bidulku, kochanie, proszę zaopiekuj się swoją burą siostrą. Wiem, że Cię biła i odganiała od misek, wiem, że była złośliwa i niemiła, wiem... Ale Tam podobno wszyscy są już o wiele mądrzejsi niż byli na Ziemi - więc i lepsi, bez żadnych ziemskich niskich wad. Proszę, wyjdź jej na spotkanie i pokaż jej drogę do naszego Domu...

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Monika - ogromne, ogromne dzięki, że ze mną byłaś :1luvu:

Wielbłądzio

Post » Śro gru 15, 2010 8:18 Re: Jedyne takie Dranie. Tragiczny początek. Tadźka [`].

Nie wiem co napisać, zobaczyłam tytuł i oniemiałam. Nie mogę wciąż uwierzyć :(

Tadzinku, śpij spokojnie (*)..................
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Śro gru 15, 2010 8:35 Re: Jedyne takie Dranie. Tragiczny początek. Tadźka [`].

Długo jeszcze nie mogłam usnąć, nie wiem, było może po godz. 3.
To poszło tak szybko. Teraz po sekcji wiemy, dlaczego wszystkie zabiegi, z masażem serca, nie przyniosły skutku. Nie było szans...
Biedna Tadźka ['].
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

[poprzednia][następna]