UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śląsku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 06, 2010 16:50 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

mar9 pisze:błagam: nie dajcie się prowokować, pliiiiissss
lesnej nie przekonacie a wątku szkoda zaśmiecać, zbyt ważny jest

Nie nazwałabym prowokowaniem oskarżanie mnie o wszystko poczynając od kupna kota, poprzez trzymanie nietoperza, a kończąc na zbieractwie. Głównie ja tu się bronie przed Waszymi zarzutami, stąd niemerytoryczny charakter dyskusji. Ale to już specyfika takich wątków na Miau, mam nadzieje, że kiedyś ktoś z nimi skończy :roll: i zamiast wieszać przysłowiowe koty na kimś ograniczycie się do dowodów i tego co możecie udowodnić, do tej pory to będzie bardziej śmietnik niż forum
lesna

Post » Pon gru 06, 2010 17:14 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pon gru 06, 2010 22:16 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Przeczytałam cały wątek.
Sprawa naprawdę nie jest łatwa jeżeli Ika nadal zbiera koty.
Czy coś można zrobić?
Obrazek
Obrazek

KasiaMM-kociara

Od: Pon cze 28, 2010 13:03

Post » Sob gru 11, 2010 22:37 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Przeczytałam wszystkie posty dotyczące IKI6 i jestem wstrząśnięta.
Na początku tego roku adoptowałam kotka z jej domu tymczasowego.
Wtedy mieszkała jeszcze w Rudzie Wirku i była przed przeprowadzką.
Po dotarciu na miejsce pierwsze co mnie odrzuciło to okropny smród.
W domu znajdowało się z tego co mówiła bodajże 17 kotów. Jednak nie widziałam wszystkich bo jeden pokój był zamknięty (rzekoma izolatka). Prawie wszystkie koty były już duże. W ciągu kilku minut dowiedziałam się jak długo Pani zajmuje się kotami, że dokarmia także koty na ogródkach, że znajomy wet jej leczy koty, że następonego dnia jedzie po jakiegoś kota na drugi koniec Polski, co mnie trochę zdziwiło. W końcu wokół jest pełno potrzebujących zwierząt. Odbierając kota wiedzieliśmy, że przeżył dużo i że był długo leczony. W książeczce zdrowia ma wpisane to leczenie. Jednak od samego początku ma problemy z dziąsłami, które są mocno przekrwione i leczyliśmy go z narzeczonym długo jednak nic mu na nie nie pomaga. Nie wiem czego to może być kwestią...
Pozatym jako, że to mój pierwszy kochany kocurek dopytywałam o wszystko i miałam wrażenie, że rozmawiam z osobą kompetentną. Niewiem ile w tym prawdy, Ika6 opowiadała rownież ,ze karmii koty tylko najlepszymi karmami. Pozatym podpisywałam umowę adopcyjną, więc wszystko wydawało się w jak najlepszym porządku...
Mam nadzięję, że ta sprawa się wyjaśni i prawda wyjdzie na jaw.

zuzu i luku

Od: Pon lut 01, 2010 13:53

Post » Wto gru 14, 2010 12:54 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Poznajecie tego Pana? :wink:
Obrazek
Skoczę, zaraz skoczę. Frodkowi na kark skoczę i ugryzę :twisted:

Obrazek
Uwaga, lecę! (Na zdjęciu 3 koty: czarny kot, rudy kot i pali kot)

Obrazek
Chybiłem... Ale i tak go dopadnę!

Obrazek
Albo Sul dopadnę!

Obrazek
No co? Ja jestem przecież najgrzeczniejszym Bercikiem na świecie!
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Wto gru 14, 2010 13:03 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Ale piękny!!! :1luvu:
Obrazek
Obrazek

KasiaMM-kociara

Od: Pon cze 28, 2010 13:03

Post » Wto gru 14, 2010 13:07 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Tylko oczko wciąż zachlamydione :( Widać na przedostatniej fotce...
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Wto gru 14, 2010 13:18 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

A azyter już był w użyciu na tę chlamydię?
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Wto gru 14, 2010 13:23 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

pixie65 pisze:A azyter już był w użyciu na tę chlamydię?

Teraz jest. Dostawał kropelki, nie bardzo pomogły. Teraz dostaje do ryja. Wcześniej nie chcieliśmy (ja i wet) go chemizować wewnętrznie, bo brał metronidazol na gardie. Długo się trzymały, gadziny :evil:
Edit - kropelki były z azytromycyną oczywiście.
Ostatnio edytowano Wto gru 14, 2010 13:42 przez Zofia.Sasza, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Wto gru 14, 2010 13:38 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Beeercik? Aleś wyrósł... :1luvu:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Wto gru 14, 2010 13:45 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Azyter!!!
Przeciez moze być przydatny u Sith!!!

Zosia, bys moze zalozyla Bercikowi watek...
Piekny on jak malowanie ten Bercik :ok:

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Wto gru 14, 2010 13:46 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

magaaaa pisze:Azyter!!!
Przeciez moze być przydatny u Sith!!!

Zosia, bys moze zalozyla Bercikowi watek...
Piekny on jak malowanie ten Bercik :ok:

Zaznaczę dla porządku, że Bertul miał robione badanie na te chlamydię, a potem lek zalecił mu wet :wink:
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Wto gru 14, 2010 13:48 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Zofia&Sasza pisze:Zaznaczę dla porządku, że Bertul miał robione badanie na te chlamydię, a potem lek zalecił mu wet :wink:

A jak myslisz, skad bym ten Azyter mogla wziac jak nie na recepte od weta? :mrgreen:

magaaaa

Post » Wto gru 14, 2010 13:50 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

magaaaa pisze:
Zofia&Sasza pisze:Zaznaczę dla porządku, że Bertul miał robione badanie na te chlamydię, a potem lek zalecił mu wet :wink:

A jak myslisz, skad bym ten Azyter mogla wziac jak nie na recepte od weta? :mrgreen:

Na receptę od ludzkiego lekarza po zaleceniu przez weta np. :wink: Taniej wychodzi...
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Wto gru 14, 2010 13:58 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Co Ty powiesz???
Dlaczego?
A, wiem, na zwierza byloby pełnoplatne,a na czlowieka pewnie jest dofonansowanie, tak??
Tak czy inaczej dzięki!!!
BTW drogie toto?
Ostatnio mialam smiesznie w aptece, bo kupowalam na rpo od weta Tobrex.
Pani sie pyta czy chce polski, czy importowany.
A czym sie róznią? Niczym, tylko ceną - Polski 27, a importowany 13.
Kupilam importowany. Z Grecji :idea:

magaaaa

[poprzednia][następna]