Weterynarz pisze koty są niebezpieczne; Epilog

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 14, 2010 9:18 Re: Weterynarz pisze koty są niebezpieczne; Epilog

Thor, dziękuję za wyczerpującą odpowiedź
rabarbar pisze:Thor
Czy moją prośbę o wyjaśnienie jakie choroby niebezpieczne dla człowieka roznoszą koty
uważasz za zaczepkę?
Tak wypowiadałeś się w radiu jako prezes Fundacji Zmieńmy Świat, dlatego ponownie pytam, bo dokarmiam bezdomne koty, sterylizuję, leczę ,tymczasuję i szukam im nowych domów.

thor pisze:jeżeli dokarmiasz koty, sterylizujesz itd a sie boisz jakichś chorób to nie rób tego

Czy wtedy Fundacja przejmie nad nimi opiekę?
thor pisze:i druga propozycja zamiast gadać proponujemy ci współprace

Czasy współpracy z Fundacją minęły bezpowrotnie, natomiast z TOZ-m współpracuje się świetnie. Sam mnie odesłałeś do TOZ-u, gdy prosiłam Fundacje o pokrycie kosztów sterylki bezdomnej kotki, która nie miała swojego wątku na forum miau i nie było o niej głośno.
Może to i lepiej, bo czekałaby mnie wycieczka krajoznawczo - turystyczna do Dąbrowy Tarnowskiej, bo tam odsyłasz opiekunów kotów.
Wytłumacz mi Thor dlaczego wszyscy potrzebujący zwracają się właśnie do TOZu z prośbą o sterylizacje, kastracje, operacje bezdomnych zwierząt po wypadkach, operacje suni wyciągniętej z Azylu - tu możesz zobaczyć http://www.toztarnow.pl/aktualnosci.html
Na stronie TOZu możesz też zobaczyć na co przeznaczają pieniądze darczyńców
http://www.toztarnow.pl/pomoc.html

Pamiętasz Thor, gdy ja zadałam Ci pytanie gdzie Fundacja publikuje sprawozdania, bo jako darczyńca mam prawo wiedzieć ile moich pieniędzy przeznaczasz dla bezdomnych i potrzebujących zwierząt, a ile na materiały edukacyjne (15 000 egz. ulotek), to odpisałeś mi;

Proszę uważnie sprawdzić w internecie co oznacza słowo mobbing i zastanowić jakie są tego konsekwencje wobec tego kto do tego sie posuwa. Oto link: http://pl.wikipedia.org/wiki/Mobbing

Thor nie lekceważy się darczyńców, bo dzięki nim Fundacja egzystuje.

rabarbar

Od: Czw cze 15, 2006 10:32

Post » Wto gru 14, 2010 11:44 Re: Weterynarz pisze koty są niebezpieczne; Epilog

Thor, a to specjalna dedykacja dla Ciebie

http://www.tvp.pl/krakow/aktualnosci/ro ... ce/3570991

rabarbar

Post » Wto gru 14, 2010 11:56 Re: Weterynarz pisze koty są niebezpieczne; Epilog

A wiesz kobieto dlaczego? W mediach już dawno o tym bylo glośno, ale chyba przeoczylaś.

Otóż w tym roku rozrzuconą szczepionkę dla lisów zmyly deszcze i powodzie!

Jeszcze jedno dodam: aktualnie większym zagrożeniem, jeśli chodzi o wściekliznę są wiewiórki. A lisy stanowią rezerwuar świerzbowca skórnego.

Z jednymi i drugimi wychodzący kot może się zetknąć. Czy to znaczy, że automatycznie stanowi zagrożenie? Pomyśl trochę. Ty też stykasz się z chorymi - na grypę, może żóltaczkę zakaźną (jeszcze nie rozpoznaną), chlamydię, a może nawet gruźlicę. Znaczy, że co - należy Ci rękę ściskać w gumowej rękawiczce? Bo przecież możesz stanowić zagrożenie!
Że już nie wspomnę o pracujących na oddzialach zakaźnych.

PS. Nie fatyguj się z odpowiedzią, bo nie naprawdę zamierzam tu więcej zaglądać.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Wto gru 14, 2010 12:30 Re: Weterynarz pisze koty są niebezpieczne; Epilog

rabarbar rabarbar jak zawsze ślepa. głucha na to co mówia inni jak beton
całkowicie bez sensu to co piszesz ale że zaslepia cie nienawiść i uprzedzenia nie jesteś w stanie tego dostrzec
manipulujesz jak możesz myślisz że na forum sa ludzie którzy nie widzą jak kombinujesz? Wyjmujesz zdania z kontekstu i dopisujesz do nich co ci pasuje

a tak nawiasem dopiero wczoraj zajrzałem na wypowiedz z radia na którą się powołujesz
i musze ci powiedziec jestem, ci bardzo wdzięczny
bo dzięki temu po raz kolejny przyłapałem twojego ulubionego pana doktora
na czym? a to w swoim czasie :)
nawet sobie nie zdajesz sprawę jaką przysługę mi wyświadczyłaś
i na koniec wciskasz mi w usta wypowiedz której nie udzieliłem
to o czym piszesz to dopisek redakcji nieuzgodniony z nikimi i nieautoryzowany
jeżeli było inaczej proszę na piśmie oświadczenie z redakcji że to moja wypowiedz

i kobieto zajmij się wreszcie czymś pożytecznym
wiem że pewnie ci się nudzi bo jestes na emeryturze ale jeśli myślisz że fora to jakiś sposób na zaistnienie to sie mylisz
widziałaś ilu juz pisało że ma dosyć czytania twoich wypowiedzi?

thor

Od: Czw paź 28, 2004 20:51

Post » Wto gru 14, 2010 19:44 Re: Weterynarz pisze koty są niebezpieczne; Epilog

thor pisze:rabarbar rabarbar jak zawsze ślepa. głucha na to co mówia inni jak beton
całkowicie bez sensu to co piszesz ale że zaslepia cie nienawiść i uprzedzenia nie jesteś w stanie tego dostrzec
manipulujesz jak możesz myślisz że na forum sa ludzie którzy nie widzą jak kombinujesz? Wyjmujesz zdania z kontekstu i dopisujesz do nich co ci pasuje

Nie będę tu przytaczać Twojej odpowiedzi na PW, ale zapytam ponownie, gdzie
Fundacja Zmieńmy Świat upublicznia sprawozdania finansowe- to nie jest moja złośliwość, tylko Twój obowiązek jako organizacji OPP.
Czekając od stycznia na Twoją odpowiedź postanowiłam sama poszukać i był to czas stracony.

na stronie Fundacji- brak sprawozdań
tu to samo https://bopp.pozytek.gov.pl/opp_pokaz.do?oppId=33667
tu też http://www.boz.org.pl/org/opp.htm

Pytam więc gdzie?
thor pisze:i na koniec wciskasz mi w usta wypowiedz której nie udzieliłem
jeżeli było inaczej proszę na piśmie oświadczenie z redakcji że to moja wypowiedz

Prezes Giemza dodaje, że tegoroczny Tydzień Sterylizacji zorganizowany zostanie we współpracy z przychodnią przy ul. Gumniskiej.

Organizatorzy sterylizacji kotów przekonują, że jest ona niezbędna. Jeżeli zwierzęta te gromadzą się w dużych skupiskach mogą roznosić choroby, groźne także dla człowieka - dowodzą.

Thor, czy był z Tobą jakiś inny organizator, skoro to nie Ty dowodziłeś?

rabarbar

Post » Wto gru 14, 2010 21:06 Re: Weterynarz pisze koty są niebezpieczne; Epilog

rabarbar pisze:
thor pisze:rabarbar rabarbar jak zawsze ślepa. głucha na to co mówia inni jak beton

Nie będę tu przytaczać Twojej odpowiedzi na PW, ale zapytam ponownie, gdzie
Fundacja Zmieńmy Świat upublicznia sprawozdania finansowe- to nie jest moja złośliwość, tylko Twój obowiązek jako organizacji OPP.
Czekając od stycznia na Twoją odpowiedź postanowiłam sama poszukać i był to czas stracony.

na stronie Fundacji- brak sprawozdań
tu to samo https://bopp.pozytek.gov.pl/opp_pokaz.do?oppId=33667
tu też http://www.boz.org.pl/org/opp.htm

Pytam więc gdzie?
thor pisze:i na koniec wciskasz mi w usta wypowiedz której nie udzieliłem

Prezes Giemza dodaje, że tegoroczny Tydzień Sterylizacji zorganizowany zostanie we współpracy z przychodnią przy ul. Gumniskiej.

Organizatorzy sterylizacji kotów przekonują, że jest ona niezbędna. Jeżeli zwierzęta te gromadzą się w dużych skupiskach mogą roznosić choroby, groźne także dla człowieka - dowodzą.

Thor, czy był z Tobą jakiś inny organizator, skoro to nie Ty dowodziłeś?

rabarbar rabarbar czy nie widzisz że nikt tego tematu już nie sledzi?
a to cie boli - gdybys choć troszke była uwazna i wykazała jeden gram dobrej woli to zobaczysz to co wszyscy na stronie internetowej:
"Sprawozdania finansowe fundacji są każdego roku publikowane w Monitorze Sądowym i Gospodarczym w którym publikowane są obwieszczenia i ogłoszenia wymagane przez Kodeks spółek handlowych, Kodeks postępowania cywilnego, ustawę o Krajowym Rejestrze Sądowym i inne ustawy"
Ponadto jest do wglądu w fundacji więc dlaczego próbujesz insynuowac że co nie wiadomo gdzie jest?

kobieto czy ty czytasz to co trzeba? Wszystkie fundacje mają taki obowiązek i która nie publikuje sprawozdań w Monitorze Sądowym znika i przestaje istnieć.

chesz powiedziec że byłas kiedys darczyncą? Proszę pokaż dokument kiedsy i gdzie to ci zwróce ten twój 1% jeżeli tak to cię boli nie wiedzę problemu

thor

Post » Wto gru 14, 2010 21:09 Re: Weterynarz pisze koty są niebezpieczne; Epilog

rabarbar organizatorzy czytasz? Wiesz kto jest organizatorem Ogólnopolskiej akcji? Nie fundacja.
Przestań mi wmawiac czego nie powiedziałem - twoja złosliwoc widzę nie ma granic
zapytaj redakcji skad dali to zdanie bo jak wiesz dobrze nie ma takiej mojej wypowiedzi
jest to zdanie dodane przez redakcje

thor

Post » Śro gru 15, 2010 12:53 Re: Weterynarz pisze koty są niebezpieczne; Epilog

thor pisze:rabarbar organizatorzy czytasz? Wiesz kto jest organizatorem Ogólnopolskiej akcji? Nie fundacja.
Przestań mi wmawiac czego nie powiedziałem - twoja złosliwoc widzę nie ma granic
zapytaj redakcji skad dali to zdanie bo jak wiesz dobrze nie ma takiej mojej wypowiedzi
jest to zdanie dodane przez redakcje

Weddług mnie to zdanie jest kontynuacją '' urwanej " wypowiedzi organizatora, ale Ciebie tam nie było, jak też nie było tygodnia sterylizacji organizowanego z przychodnią przy ul.Gumniskiej, jak dodawałeś.

Tu link do wersji tekstowej

http://www.intermaks.pl/index.html?grp= ... strona=111

thor pisze:"Sprawozdania finansowe fundacji są każdego roku publikowane w Monitorze Sądowym i Gospodarczym w którym publikowane są obwieszczenia i ogłoszenia wymagane przez Kodeks spółek handlowych, Kodeks postępowania cywilnego, ustawę o Krajowym Rejestrze Sądowym i inne ustawy"
Ponadto jest do wglądu w fundacji więc dlaczego próbujesz insynuowac że co nie wiadomo gdzie jest?

Darczyńców być może masz na całym świecie, więc podaj link do postaci elektronicznej, żeby przeciętny Kowalski mógł sie zapoznać ze sprawozdaniem Fundacji.

rabarbar

Post » Śro gru 15, 2010 16:51 Re: Weterynarz pisze koty są niebezpieczne; Epilog

rabarbar przecietny Kowalski ma taka możliwosć i nikt nie widzi w tym problemu
ale ty problem masz wciąż

dlaczego nie chcesz przyjsc do nas osobiscie?
rabarbar deal sprawa bardzo prosta prosze zeskanuje dokumenty i umieszcze gdzie chcesz
ale w tym samy czasie tarnowski Toz zrobi to samo
tylko uwaga nie jakies tam pisma wypisane na maszynie do pisania
ale dokładnie to samo co my bilans, inne dokumenty finanasowe zgodnie z wymogami prawa itd poswiadczone pieczęcią urzedu skarbowego itd czyli potwierdzone że wpłyneły i oczywiscie z pieczęciami członków zarządu
stoi? deal prosty

i tak nawiasem co pokochasz nas jak zobaczysz swoje wymarzone archiwa x?
co sie zmieni w stosunku do nas?

i naprawdę daj spokój z tą wypowiedzią dla radia
bo powtarzam - pokaż na pismie niech redakcja poswiadczy że ma nagranie ze zdaniem które rzekomo wypowiadam

thor

Post » Śro gru 15, 2010 16:58 Re: Weterynarz pisze koty są niebezpieczne; Epilog

ciekawe

zaznaczam, aby zgłębić temat w wolnej chwili
Obrazek

Jamagda

Od: Wto cze 09, 2009 8:06

Post » Śro gru 15, 2010 20:13 Re: Weterynarz pisze koty są niebezpieczne; Epilog

thor pisze:rabarbar deal sprawa bardzo prosta prosze zeskanuje dokumenty i umieszcze gdzie chcesz
ale w tym samy czasie tarnowski Toz zrobi to samo
Thor takie same warunki stawiałeś w styczniu, gdy zadałam Ci to pytanie.
rabarbar pisze:
rabarbar
Temat wiadomości: SprawozdanieKatalog: Wysłane
Dziń dobry

Uprzejmie pytam Pana Prezesa gdzie fundacja udostępnia do publicznej wiadomości sprawozdania ze swojej działalności.

pozdrawiam Barbara

Wysłane: Pon Sty 25, 2010 11:36

i Twoja odpowiedź

thor pisze:Poprzednia PW w historii | Następna PW w historii | Poprzednia PW | Następna PW

Temat wiadomości: Re: Sprawozdanie
Od: thor
Wysłane: Pon Sty 25, 2010 13:39
Do: rabarbar

Wiadomość

Pani Barbaro to pierwsza i ostatnia moja odpowiedz na Pani pw. Czy Pani nie potrafi samodzielnie wyrwac sie z objęć nienawiści i złości? To naprawdę szkodzi zdrowiu. Co sie z pania stało?
Juz pisałem prosze zająć sie czymś pozytecznym i nie tracić czasu.
Proszę też uważnie sprawdzić w internecie co oznacza słowo mobbing i zastanowić jakie są tego konsekwencje wobec tego kto do tego sie posuwa. Oto link: http://pl.wikipedia.org/wiki/Mobbing
Już ktos miał nieprzyjemności z tego powodu.
jako jak mniemam katywna i oddana teraz działaczka Tozu prosze pokazac mi gdzie tarnowski TOZ opublikował swoje sprawozdanie finansowe?
Jak napisałem to pierwsza i ostatnia moja pw do Pani.
Jak Toz to zrobi to dostanie pani linka gdzie nasze sprawozdania finansowe są do wglądu.

pozdrawiam
KG

Wtedy nie czułam się zaproszona, a teraz nie mogę uwierzyć w to co czytam na stronie TOZu - Fundacja oczekuje połowy środków z kwesty, którą zorganizował TOZ?

http://www.toztarnow.pl/pomoc.html

Thor masz serce z kamienia

rabarbar

Post » Śro gru 15, 2010 20:29 Re: Weterynarz pisze koty są niebezpieczne; Epilog

nie zdrowe jest prawo,i ten wet...zwierzęta są nie grożne,choroby są jak u ludzi,zwierzęta są bezbronne tym się różnimy

JOOAŚKA

Od: Sob lis 27, 2010 8:45

Post » Czw gru 16, 2010 12:27 Re: Weterynarz pisze koty są niebezpieczne; Epilog

thor pisze:"Sprawozdania finansowe fundacji są każdego roku publikowane w Monitorze Sądowym i Gospodarczym w którym publikowane są obwieszczenia i ogłoszenia wymagane przez Kodeks spółek handlowych, Kodeks postępowania cywilnego, ustawę o Krajowym Rejestrze Sądowym i inne ustawy"

http://informatorium.ngo.pl/x/424881

rabarbar

Post » Czw gru 16, 2010 14:31 Re: Weterynarz pisze koty są niebezpieczne; Epilog

rabarbar gdzie odpowiedzi na moje pytania???
jak bedzie ze sprawozdaniami Tozu?
oddziały Toz sa poza prawem nic nie muszą?

niewiarygodne ile w to ie jadu i złosci...
a ja mam serce z kamienia ...

rabrabar udajesz że nie wiesz? To był pomysł tarnowskiego Tozu aby wpływy z kwesty dzielić na obydwie organizacje
Ostatnio edytowano Czw gru 16, 2010 14:34 przez thor, łącznie edytowano 1 raz

thor

Post » Czw gru 16, 2010 14:33 Re: Weterynarz pisze koty są niebezpieczne; Epilog

i dlam przypomnienia o czym jest ten wątek bo rabarbar sprytniue zmienił temat

Jest to kontynuacja a raczej epilog wątku viewtopic.php?f=1&t=107860

Ważne fakty znalazły potwierdzenie podaje i podaje je do wiadomości - są one niejako epilogiem całej sprawy.
Nie pozostawiają wątpliwości co do charakteru wypowiedzi lekarza weterynarii autora „wypowiedzi”

W artykule o którym w w/w wątku mowa lek-wet M.kajpus napisał że „właśnie dotarła do mnie informacja o młodej kobiecie z okolic Tarnowa która zaraziła się toksoplazmozą a jest właścicielką młodego kota”.
Natomiast 30.03.2010 w Małopolskiej telewizji kablowej ten sam wet powiedział m.in. że „znany mu jest przypadek śmiertelnego pogryzienia przez kota zarażonego wścieklizną”.

Poniżej załączam skany pism:
Głównego Inspektoratu Sanitarnego
Powiatowego Inspektoratu Werterynarii w Tarnowie oraz
Wojewódzkiego Inspektora Sanitarnego w Krakowie

Jednoznacznie potwierdzają one że żaden z przypadków o których mówił lek-wet M.Kajpus nie miał miejsca.
Pytania dlaczego więc w/w wet o tym mówił, w jakim celu, co chciał osiągnąć pozostanie zapewne bez odpowiedzi.
Ocenę takiego zachowania niech każdy sam wystawi.

http://www.fundacjazmienmyswiat.tarnow. ... yjna03.jpg

http://www.fundacjazmienmyswiat.tarnow. ... yjna00.jpg

http://www.fundacjazmienmyswiat.tarnow. ... yjna01.jpg

http://www.fundacjazmienmyswiat.tarnow. ... yjna02.jpg

thor

[poprzednia][następna]