Burisia i Titoś moje kicie

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 12, 2010 13:39 Re: Porzucona puchata, czarna, młoda kotka-jest DS nie ma kotki!

Hmm, to jeszcze nie tak długo, zimą bywa, że koty nie co dzień się pokazują.
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Nie gru 12, 2010 18:28 Re: Porzucona puchata, czarna, młoda kotka-jest DS nie ma kotki!

Moze i tak ale ja nie mam doswiadczenia w tym kierunku.
magdajedral

Post » Nie gru 12, 2010 19:03 Re: Porzucona puchata, czarna, młoda kotka-jest DS nie ma kotki!

może ktoś ją przygarnał?
AnielkaG

Post » Nie gru 12, 2010 19:09 Re: Porzucona puchata, czarna, młoda kotka-jest DS nie ma kotki!

AnielkaG pisze:może ktoś ją przygarnał?

Bardzo bym tego chciała....
magdajedral

Post » Nie gru 12, 2010 19:11 Re: Porzucona puchata, czarna, młoda kotka-jest DS nie ma kotki!

A tak swoją drogą to chyba przyciągam wszystkie okoliczne bezdomne koty. Od poludnia pod moim domem łazi i głośno miauczy bura kotka. Nakarmiłam ją, wygłaskałam.... i tyle mogłam. Nawet nie mam gdzie ję zgarnąć.
magdajedral

Post » Pon gru 13, 2010 2:32 Re: Porzucona puchata, czarna, młoda kotka-jest DS nie ma kotki!

magdajedral pisze:A tak swoją drogą to chyba przyciągam wszystkie okoliczne bezdomne koty. Od poludnia pod moim domem łazi i głośno miauczy bura kotka. Nakarmiłam ją, wygłaskałam.... i tyle mogłam. Nawet nie mam gdzie ję zgarnąć.

Może jestem mało ufna co do ludzi :? ale troszkę mnie to dziwi (kot jest u tych państwa, jedziesz po nią, a jej już nie ma, że uciekła przez jakieś okno i do tej pory jej nie ma :? hmm...) myślę głośno.

Jeżeli przez ten tydzień mała się nie pojawi (tfu tfu) , to zareklamuj może tą drugą DS :mrgreen:

edit:literki
Ostatnio edytowano Pon gru 13, 2010 12:34 przez CatAngel, łącznie edytowano 2 razy

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon gru 13, 2010 12:28 Re: Porzucona puchata, czarna, młoda kotka-jest DS nie ma kotki!

w niedziele koło 15 też nie było koteczki....

Tusinka

Od: Pon cze 04, 2007 15:43

Post » Pon gru 13, 2010 13:42 Re: Porzucona puchata, czarna, młoda kotka-jest DS nie ma kotki!

No widzisz ja mam odwrotny problem, bo zbyt mocno ufam ludziom i niestety wychodze na tym tak jak wychodzę :(

DS już wie o tej kotce, ale się nie odezwał :(
magdajedral

Post » Pon gru 13, 2010 21:53 Re: Porzucona puchata, czarna, młoda kotka-jest DS nie ma kotki!

Nie ma Czarnej, nie ma Buraski..... eh, czuję że zawiodłam je obie.
magdajedral

Post » Wto gru 14, 2010 10:31 Re: Porzucona puchata, czarna, młoda kotka-jest DS nie ma kotki!

CatAngel pisze:Może jestem mało ufna co do ludzi :? ale troszkę mnie to dziwi (kot jest u tych państwa, jedziesz po nią, a jej już nie ma, że uciekła przez jakieś okno i do tej pory jej nie ma :? hmm...) myślę głośno.

Też o tym pomyślałam :(

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Wto gru 14, 2010 11:44 Re: Porzucona puchata, czarna, młoda kotka-jest DS nie ma kotki!

No przecież nie wpakuję się im na siłę do domu. Ewidentnie jeśli przygarnęli kotkę to nie chcą jej oddać i tyle. Co mogę więcej?
magdajedral

Post » Wto gru 14, 2010 11:58 Re: Porzucona puchata, czarna, młoda kotka-jest DS nie ma kotki!

Co pisać na wydarzeniu na FB bo wydaje mi się że usunąć już można :(

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto gru 14, 2010 12:01 Re: Porzucona puchata, czarna, młoda kotka-jest DS nie ma kotki!

CatAngel pisze:Co pisać na wydarzeniu na FB bo wydaje mi się że usunąć już można :(

Chyba niestety ale usuwamy :( :(
Ale chodzę kilka razy dziennie i kiciam, nie tracę nadziei.
magdajedral

Post » Śro gru 15, 2010 12:39 Re: Czarna kotka zniknęła, jest BURASKA i szuka DT!!!str.6

Wracając z Żyrardowa gdzie zawiozłam Zosię i Klarę na zabiegi znów ujrzałam burą kotkę o której pisałam wyżej. Strasznie przymilna jest. Głodna także :( Przykucnęłam do niej to łapkami stanęła na mojej nodze, zaczęła głośno mruczeć. Następnie wskoczyła mi na ramiona i dawaj mnie ugniatać.... przykre to strasznie bo tak garnie się do człowieka, a nikt jej nie chce, bo taka zwykła bura...... poszłam do domu i wróciłam do niej z jedzonkiem, tyle mogę.
Zapytam wprost, było kilka osób które chciały dać DT czarnej kotce, może więc zlitują się nad tą buraską? PROSZĘ!!!!! Serce mi pęka gdyż widzę ja przez okno jak siedzi na schodach u sąsiadki. Na pewno nie ma domu, pytałam. A sąsiadka to osoba starsza i dodatkowo ma sparaliżowanego męża którym się opiekuje. Nie mogą jej przygarnąć (a może i nie chcą, ale to już nie moja sprawa), w każdym bądź razie nie przeganiają jej ze schodów, siedzi sobie tam bidulka. Skulona, zmarźnięta.....
magdajedral

Post » Śro gru 15, 2010 13:01 Re: Czarna kotka zniknęła, jest BURASKA i szuka DT!!!str.6

Ja też jestem zdania ża tamci ludzie przygarnęli tę czarną i nie chcą jej oddac.
Jedyne wyjście to złapać ją jak ją zaczną wypuszczać,wysterylizować po kryjomu i wypuścić znowu aby wróciła do Państwa.
Co do burej kotki to alarmuj tych państwa co chciali burą.i lepiej do nich zadzwoń bo smsem dużo trudniej się dobrze pororzumieć.
Może wezma ją chociaz na DT.
Ja jak mi któraś pójdzie to chętnie dam DT ale jak wiesz na razie nic pewnego nie mam, chociaż 4 DS dla 4 kiciow się szykują...
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

[poprzednia][następna]