Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
mar_tika pisze:Maluszek w zakładce "Czekaja na dom w schronisku"o imieniu Srebrny dziś pojechała do nowego domu.Domek jak pisałam super i na dodatek leczy swoje stado u p.Eli:)
http://www.nadziejanadom.org
mar_tika pisze:MartynaP pisze:kwestia lenistwa niechce sie dupy ruszyc zeby na zimno wyjsc -lepiej siedziec sobie w kanciapie gdzie cieplo
przeciez zwierzeta moga marznac a co tam
To nie jest tak że lenistwo pracowników ,jeszcze 30 min wcześniej pracownik czyścił sąsiednie boksy.Ja nazwałabym to brakiem sumienia ,znieczulicą ,zwyrodnieniem sama nie wiem jak to nazwać.Jak można obojetnie przejść obok ślepych maluchów,piszczącyc i pełzających przy 14 stopniowym mrozie po betonie.
Poprostu brakuje słów![]()
A później ta sunia (matka miotu) wbita w kąt boksu,patrząca z wyrzutem na każdego przechodzącego jakby wiedziała co się stało![]()
A gdzie niby ta słoma co piszą na dogo?Przeszłam po boksach i słomy nie było.W boksach gdzie są mniejsze psy , takie nisko podwoziowe są wrzucone jakieś szmaty ,a duże psy śpią na gołym betonie
Powiem że koty jak narazie mają w miarę godne warunki ale na jak długo?.Po tygodniowym niebycie Ewy w schronie w kociarniach była rozpierducha.Nic nie mogłam znaleźć .Brak środków czystości,brak trocin nawet ligliny do czyszczenia boksów nie było
graszka-gn pisze:Bardzo proszę o zamieszczanie fotek w dozwolonym na miau rozmiarze,
to znaczy maksymalnie 640 pikseli na dłuższym boku. Większe - w postaci miniaturek.
Niektóre pionowe fotki mają 700 pokseli.
Za duże fotki będą zamieniane na linki i czekały na "poprawkę".
http://imageshack.us/ oferuje bardzo wygodne zmniejszanie podczas uploadu.
Screen z podpowiedzią
Na samym dole strony ImageShacka jest pole wyboru języka - można mieć po polsku.
![]()
Filomen pisze:Marta
fajne imiona
postaram się jutro z ta kicią ze szpitalika podjechać do weterynarza, chociaż strasznie ciężko, jak nie ma Piotra![]()
W sobotę zamontowałam na Adopcjach, w drzwiach drzwiczki dla kotów. Pomagała mi Dorotka. W płytę styropianu wmontowałyśmy platikowe, fachowe drzwiczki z uchylna klapką.
Plyta została przyklejona do drzwi. Niestety dziady jedne się nie domyślają, że przez to mozna wyjść. Otwór ma teraz dobrą średnicę więc nie będzie tak zimno. Nie wiem moze usuniemy klapkę i damy tam folię? Tylko jak przyjdą mrozy to moze im mimo wszystko wiać lodem do środka.
W sobotę tez pomagała nam Emilka, która będzie przychodzić do psów i do kotów, serdecznie witamy
Filomen pisze:dzisiaj przyjeżdza melamina dla kotów, była do tej pory w MZUK jako stróżówka na wysypisku teraz MZUK przekazuje ją naszym podopiecznym.
Nie wiem jednak jak ją wykorzystamy, bo dowiedziałam się, ze wolierę wybudują wokół melaminy dopiero wiosną więc jedyne co mozna tam urządzić to kwarantanna zdrowa a adopcje przenieść do do starej melaminy.
To wiązałoby się z przeniesieniem regału z boksami i całego szpitalika. Chyba nie przezyję następnej przeprowadzki.![]()
ale bardzo się cieszę, że w ogóle jest !!! to duży postęp wreszcie kociaki będą mieć porządny dach nad głową na adopcjach![]()
![]()
![]()
a z innej beczki - bardzo proszę o dyżur w schronisku w następnym tygodniu, jeden dzień zaoferowała Dorotka a Piotrka znowu nie będzie cały tydzień. Ja będę miała pod opieką malucha popołudniami i też nie dam rady.
nie ma dużo pracy raczej chodzi o sprawdzenie kociostanu i stanu zdrowia.
w sobotę oczywiście widzimy sie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 34 gości