Schronisko Sosnowiec - brakuje miejsca na kwarantannie :-(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 07, 2010 20:44 Re: Schron. Sosnowiec - nowe maluchy szukaja domow

Maluszek w zakładce "Czekaja na dom w schronisku"o imieniu Srebrny dziś pojechała do nowego domu.Domek jak pisałam super i na dodatek leczy swoje stado u p.Eli:)
http://www.nadziejanadom.org

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Wto gru 07, 2010 22:52 Re: Schron. Sosnowiec - nowe maluchy szukaja domow

mar_tika pisze:Maluszek w zakładce "Czekaja na dom w schronisku"o imieniu Srebrny dziś pojechała do nowego domu.Domek jak pisałam super i na dodatek leczy swoje stado u p.Eli:)
http://www.nadziejanadom.org

no to kciuki za reszte :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Śro gru 08, 2010 15:57 Re: Schron. Sosnowiec - nowe maluchy szukaja domow

a ja tez mam szczęśliwą historię do opowiedzenia - Rudasek z pogryzioną dupką teraz ma na imie Rudolf - pani jest w nim zakochana, Rudi zaprzyjaźnił się z jamniczkami i z nimi śpi, zaprzyjaźnił się z fretką, tylko kotka domowa troszkę na niego fuczy ale on sobie nic z tego nie robi. Co więcej okazało się, ze pani leczy koty u dr Eweliny, która też leczy nasze koty a z panią Rudika pracowałyśmy w jednej firmie kiedyś :) no czy tez świat nie jest mały ?
Rudasek jest super przyjaźnie nastawiony do świata - kot optymista

a druga historia ze schronu - Brytyjczyk, którego jak domyslamy sie własciciel oddał za sikanie do schronu, jest po operacji usunięcia jadra z brzuszka, bo nie był całkiem wykastrowany, jest też w trakcie leczenia infekcji pęcherza i wreszcie przestał obsikiwać całe mieszkanie swojej nowej właścicielki.
Mamy nadzieję, ze tak zostanie :ok:

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Śro gru 08, 2010 20:41 Re: Schron. Sosnowiec - nowe maluchy szukaja domow

Super wieści :ok: .Ten rudzielec szczególnie leżał mi na sercu,tak długo siedział bidok w boksie.

mar_tika

Post » Czw gru 09, 2010 13:01 Re: Schron. Sosnowiec - nowe maluchy szukaja domow

dzisiaj przyjeżdza melamina dla kotów, była do tej pory w MZUK jako stróżówka na wysypisku teraz MZUK przekazuje ją naszym podopiecznym.
Nie wiem jednak jak ją wykorzystamy, bo dowiedziałam się, ze wolierę wybudują wokół melaminy dopiero wiosną więc jedyne co mozna tam urządzić to kwarantanna zdrowa a adopcje przenieść do do starej melaminy.

To wiązałoby się z przeniesieniem regału z boksami i całego szpitalika. Chyba nie przezyję następnej przeprowadzki. :evil:
ale bardzo się cieszę, że w ogóle jest !!! to duży postęp wreszcie kociaki będą mieć porządny dach nad głową na adopcjach :ok: :ok: :ok:
Obrazek

a z innej beczki - bardzo proszę o dyżur w schronisku w następnym tygodniu, jeden dzień zaoferowała Dorotka a Piotrka znowu nie będzie cały tydzień. Ja będę miała pod opieką malucha popołudniami i też nie dam rady.
nie ma dużo pracy raczej chodzi o sprawdzenie kociostanu i stanu zdrowia.

w sobotę oczywiście widzimy sie :ok:

Filomen

Post » Pt gru 10, 2010 11:56 Re: Schron. Sosnowiec - nowe maluchy szukaja domow

mar_tika pisze:
MartynaP pisze:kwestia lenistwa niechce sie dupy ruszyc zeby na zimno wyjsc -lepiej siedziec sobie w kanciapie gdzie cieplo
przeciez zwierzeta moga marznac a co tam :evil:

To nie jest tak że lenistwo pracowników ,jeszcze 30 min wcześniej pracownik czyścił sąsiednie boksy.Ja nazwałabym to brakiem sumienia ,znieczulicą ,zwyrodnieniem sama nie wiem jak to nazwać :roll: .Jak można obojetnie przejść obok ślepych maluchów,piszczącyc i pełzających przy 14 stopniowym mrozie po betonie.
Poprostu brakuje słów :(
A później ta sunia (matka miotu) wbita w kąt boksu,patrząca z wyrzutem na każdego przechodzącego jakby wiedziała co się stało :cry:
A gdzie niby ta słoma co piszą na dogo?Przeszłam po boksach i słomy nie było.W boksach gdzie są mniejsze psy , takie nisko podwoziowe są wrzucone jakieś szmaty ,a duże psy śpią na gołym betonie :evil:

Powiem że koty jak narazie mają w miarę godne warunki ale na jak długo?.Po tygodniowym niebycie Ewy w schronie w kociarniach była rozpierducha.Nic nie mogłam znaleźć .Brak środków czystości,brak trocin nawet ligliny do czyszczenia boksów nie było :evil:

Do budy nie wchodziłam.
Słomę załatwiliśmy i rozwozili ją kiedyś przy mnie.
Generalnie jutro sprawdzę budy.
Obrazek Obrazek Działajmy razem, bo działamy w słusznej sprawie, uczmy się od braci mniejszych-klik

Rybka_39

Od: Sob kwi 18, 2009 16:44

Post » Sob gru 11, 2010 11:31 Re: Schron. Sosnowiec - melamina dla kotów dojechała :-)

Hej, mam pytanie, czy jest może w schronisku jakaś młoda szara kotka ? :)

Sąsiadka szuka dla swojego wujka, któremu zginęła ktotka. Nie znaleziono jej i teraz szukają kolejnej, ale musi być koniecznie jak najbardzije podobna do tamtej.

frisson

Od: Sob gru 11, 2010 11:23

Post » Nie gru 12, 2010 20:39 Re: Schron. Sosnowiec - melamina dla kotów dojechała :-)

Niestety na dzień dziasiejszy w schronisku nie ma mlodej szarej kotki

Od 06.12 do 12.12 do znalazły dom
-kocur długowłosy
Obrazek
-mlody szary kocurek(obecnie leczony w nowym domu na KK)
Obrazek
-rodzenstwo dziewczynka i chłopczyk ok 4-5 mies
Obrazek
trójka rodzeństwa .Dwa kocurki i koteczka
Obrazek
Dzis do adopcji pojechała szara koteczka ok 6 mies która od 3 tyg siedziała ze swoją matka w boksie.Koteczka po cięzkim KK ma uszkodzone oczko.Ludzie którzy ją adoptowali przesympatyczni.Maja już sunię z sosnowieckiego schroniska
Obrazek
Ostatnio edytowano Pon gru 13, 2010 17:35 przez mar_tika, łącznie edytowano 1 raz

mar_tika

Post » Nie gru 12, 2010 20:59 Re: Schron. Sosnowiec - melamina dla kotów dojechała :-)

CZEKAJA NA DOM
-Adopcje czyli Babiniec
-Cętka( koteczka )
Obrazek
-Puchatka(koteczka)
Obrazek
-Grandziara (koteczka)
Obrazek
-Plamka (koteczka)
Obrazek
Kwarantanna
-Przystojniak (po kastracji)
Obrazek
-Szronikowa ok 6 mies koteczka slicznie umaszczona i meg PRZYTULASTA
Obrazek
-Króliska.Moja ulubiona koteczka niby dorosła ale taka drobna i puchata:)
Obrazek
-maluchy ok 8 tyg dziczki
Obrazek
-Przystojnaik nr II.Jutro jedzie na kastrację
Obrazek
Szpitalik
-Zezula kochana dorosła koteczka która siedzi w klatce juz miesiąc.Jest po leczeniu kk i grzyba.Czas na adopcję :ok:
Obrazek
-Koteczka .Którą tydzień temu przeniosłam na szpitalik.Dziś kompletnie wycofana,cierpiąca i odwodniona .Ślini się ,a jej nos to krwawa rana:((Nie wiem czy ktokoliwek jej coś podaje ,czy jest w jakikolwiek sposób leczona:(Czarna dziura
Obrazek
-maluszek chyba początki KK
Obrazek
Ostatnio edytowano Pon gru 13, 2010 18:08 przez mar_tika, łącznie edytowano 3 razy

mar_tika

Post » Nie gru 12, 2010 22:39 Re: Schron. Sosnowiec - melamina dla kotów dojechała :-)

Marta
fajne imiona :-)
postaram się jutro z ta kicią ze szpitalika podjechać do weterynarza, chociaż strasznie ciężko, jak nie ma Piotra :(

W sobotę zamontowałam na Adopcjach, w drzwiach drzwiczki dla kotów. Pomagała mi Dorotka. W płytę styropianu wmontowałyśmy platikowe, fachowe drzwiczki z uchylna klapką.
Plyta została przyklejona do drzwi. Niestety dziady jedne się nie domyślają, że przez to mozna wyjść. Otwór ma teraz dobrą średnicę więc nie będzie tak zimno. Nie wiem moze usuniemy klapkę i damy tam folię? Tylko jak przyjdą mrozy to moze im mimo wszystko wiać lodem do środka.

W sobotę tez pomagała nam Emilka, która będzie przychodzić do psów i do kotów, serdecznie witamy :ok:

Filomen

Post » Nie gru 12, 2010 23:33 Re: Schron. Sosnowiec - melamina dla kotów dojechała :-)

Bardzo proszę o zamieszczanie fotek w dozwolonym na miau rozmiarze,
to znaczy maksymalnie 640 pikseli na dłuższym boku. Większe - w postaci miniaturek.
Niektóre pionowe fotki mają 700 pokseli.
Za duże fotki będą zamieniane na linki i czekały na "poprawkę".
:idea: http://imageshack.us/ oferuje bardzo wygodne zmniejszanie podczas uploadu.

:arrow: Screen z podpowiedzią
:idea: Na samym dole strony ImageShacka jest pole wyboru języka - można mieć po polsku. 8)
Obrazek

graszka-gn

Od: Wto maja 29, 2007 19:04

Post » Pon gru 13, 2010 17:51 Re: Schron. Sosnowiec - melamina dla kotów dojechała :-)

graszka-gn pisze:Bardzo proszę o zamieszczanie fotek w dozwolonym na miau rozmiarze,
to znaczy maksymalnie 640 pikseli na dłuższym boku. Większe - w postaci miniaturek.
Niektóre pionowe fotki mają 700 pokseli.
Za duże fotki będą zamieniane na linki i czekały na "poprawkę".
:idea: http://imageshack.us/ oferuje bardzo wygodne zmniejszanie podczas uploadu.

:arrow: Screen z podpowiedzią
:idea: Na samym dole strony ImageShacka jest pole wyboru języka - można mieć po polsku. 8)

Pozmieniałam mam nadzieję że nic nie pominęłam :ok:

mar_tika

Post » Pon gru 13, 2010 17:55 Re: Schron. Sosnowiec - melamina dla kotów dojechała :-)

Filomen pisze:Marta
fajne imiona :-)
postaram się jutro z ta kicią ze szpitalika podjechać do weterynarza, chociaż strasznie ciężko, jak nie ma Piotra :(

W sobotę zamontowałam na Adopcjach, w drzwiach drzwiczki dla kotów. Pomagała mi Dorotka. W płytę styropianu wmontowałyśmy platikowe, fachowe drzwiczki z uchylna klapką.
Plyta została przyklejona do drzwi. Niestety dziady jedne się nie domyślają, że przez to mozna wyjść. Otwór ma teraz dobrą średnicę więc nie będzie tak zimno. Nie wiem moze usuniemy klapkę i damy tam folię? Tylko jak przyjdą mrozy to moze im mimo wszystko wiać lodem do środka.

W sobotę tez pomagała nam Emilka, która będzie przychodzić do psów i do kotów, serdecznie witamy :ok:

Ewa wiadomo coś na temat tej preguski ze szpitalika?jest juz diagnoza?

mar_tika

Post » Pon gru 13, 2010 22:30 Re: Schron. Sosnowiec - melamina dla kotów dojechała :-)

Fotki już :ok: :ok: dziękuję za szybką reakcję :D

3mam kciuki za kociaste :ok:
Obrazek

graszka-gn

Od: Wto maja 29, 2007 19:04

Post » Wto gru 14, 2010 1:36 Re: Schron. Sosnowiec - nowe maluchy szukaja domow

Filomen pisze:dzisiaj przyjeżdza melamina dla kotów, była do tej pory w MZUK jako stróżówka na wysypisku teraz MZUK przekazuje ją naszym podopiecznym.
Nie wiem jednak jak ją wykorzystamy, bo dowiedziałam się, ze wolierę wybudują wokół melaminy dopiero wiosną więc jedyne co mozna tam urządzić to kwarantanna zdrowa a adopcje przenieść do do starej melaminy.

To wiązałoby się z przeniesieniem regału z boksami i całego szpitalika. Chyba nie przezyję następnej przeprowadzki. :evil:
ale bardzo się cieszę, że w ogóle jest !!! to duży postęp wreszcie kociaki będą mieć porządny dach nad głową na adopcjach :ok: :ok: :ok:
Obrazek

a z innej beczki - bardzo proszę o dyżur w schronisku w następnym tygodniu, jeden dzień zaoferowała Dorotka a Piotrka znowu nie będzie cały tydzień. Ja będę miała pod opieką malucha popołudniami i też nie dam rady.
nie ma dużo pracy raczej chodzi o sprawdzenie kociostanu i stanu zdrowia.

w sobotę oczywiście widzimy sie :ok:

Nic nie piszesz o waszym nowym nabytku.
Jak wygląda, znów do remontu?

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

[poprzednia][następna]