Wszystkie kociaki juz w domach stalych!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie gru 12, 2010 17:44 Re: Gdańsk dwa sliczne maluchy nowe zdjęcia!

Już pisałam.
Ale ja prosiłam tego za 10 zł działającego na kocięta...
Ktoś mądry kiedyś powiedział, że jeżeli udało się nam uratować w życiu chociaż jedno żywe istnienie, to naprawdę warto było się urodzić.

KatjaGda

Od: Sob lis 13, 2010 10:11

Post » Nie gru 12, 2010 21:32 Re: Gdańsk dwa sliczne maluchy nowe zdjęcia!

Jaka była nazwa preparatu którym były odrobaczane? Milbemax? u moich wetow, płacę za niego 5-6 zł...równie dobry i skuteczny jest aniprazol i z tego co wyczytałam skuteczny na to dziadostwo które w nich siedzi :) tabletka jest na bodajże 10 kg zwierza, więc panienki wg wagi odpowiednio mniej...preparat podaje się 3 dni z rzędu jeśli zarobaczenie jest duże...no ale ciężko gdybać jeśli nie wiem ile razy i czym były do tej pory odrobaczane...a czy poza wynikami parazytologicznymi są jakieś objawy przesłanki sugerujące obecność "obcych" wewn?
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Nie gru 12, 2010 21:53 Re: Gdańsk dwa sliczne maluchy szukają swojego dużego!

Laski dostały Profender na skórę. Mają twarde, napęczniałe brzuszki- mniej niż na początku ale dalej nieciekawie to wygląda i czasami próbują wymiotować albo wypluć (?) coś. Cholera wie jak to określić...

A poza tym to są pełne życia. Bawią się wszystkim, upominają się codziennie rano o mokre jedzonko, Kasia jest zazdrosna o głaskaną Tosie, wieczorami się boksują... Nic tylko brać do prawdziwych domków :D
ale telefon jakoś milczy ;/
Ktoś mądry kiedyś powiedział, że jeżeli udało się nam uratować w życiu chociaż jedno żywe istnienie, to naprawdę warto było się urodzić.

KatjaGda

Post » Pon gru 13, 2010 7:55 Re: Gdańsk dwa sliczne maluchy nowe zdjęcia!

Katja, przyznam że zdjęcia które macie nie są ciekawe...mało "marketingowe" :roll: widziałam "Twoje" dziewczynki na żywo...i są piekne i urocze ale na zdjęciach tego nie widać....gdzie mieszkacie w Gda? może coś dopomogę w fotkach i ogłoszeniach a bynajmniej skleceniu tekstu...a nóż... :wink:

ps sprawdziłam na stronie Bayera na co Profender działa...i ani słowa i robakach które wyszły w badaniu :?

http://weterynaria.bayer.com.pl/index.p ... -dla-kotow

Wskazania lecznicze: Zwalczanie lub zapobieganie mieszanym inwazjom pasożytniczym u kotów powodowanym przez następujące gatunki pasożytów:

Robaki obłe (nicienie)
Toxocara cati (postaci dojrzałe, niedojrzałe, larwy L4 i L3)
Toxascaris leonina (postaci dojrzałe, niedojrzałe i larwy L4)
Ancylostoma tubaeforme (postaci dojrzałe, niedojrzałe i larwy L4)

Robaki płaskie (tasiemce)
Dipylidium caninum (postaci dojrzałe)
Taenia taeniaeformis (postaci dojrzałe)
Echinococcus multilocularis (postaci dojrzałe)
Obrazek

Marea

Post » Pon gru 13, 2010 21:11 Re: Gdańsk dwa sliczne maluchy nowe zdjęcia!

Na wczoraj dodane ogłoszenie (nie z tymi zdjęciami, które Kasia wstawiła- wtedy nie miałam stacjonarnego i nie mogłam jej normalnych zdjęć wysłać :)) zadzwonił dzisiaj pan. Pan chce adoptować Tosię dla babci, której 15-letni kotek niedawno zdechł, a mieszka sama. Powiedział, że kotek był jej oczkiem w głowie, więc Tosieńka trafi w bardzo dobre ręce.

Umówiona jestem z nim na jutro, więc poproszę o zestaw pytań dla pana :)

KatjaGda

Post » Pon gru 13, 2010 23:47 Re: Gdańsk dwa sliczne maluchy nowe zdjęcia!

A zapytałaś w jakim wieku jest babcia? Żeby nie okazało się, że za 5lat dorosła Tośka szuka domku, bo jej pani umarła. Zastanów się czy to słuszna decyzja - moim zdaniem nie. Starszym osobom odradza się kocięta i szczeniaki, a poleca dojrzałe zwierzęta, żeby uniknąć dramatu.

wszpasia

Od: Wto mar 11, 2008 18:46

Post » Wto gru 14, 2010 7:17 Re: Gdańsk dwa sliczne maluchy nowe zdjęcia!

No Wszpasia ma rację, zapytaj o wiek babci...ja mam obiekcje do wydawania młodych zwierząt osobom po 60 / 70-tce, lepiej żeby kot nie przeżył opiekuna bo później są dramaty, typu rodzina kota wyrzuca na bruk...ehhh

Przede wszytskim zapytaj o sterylizację, o to czy domek niewychdozący czy też umożliwia kotu wychodzenie na zewn., itp...
Obrazek

Marea

Post » Wto gru 14, 2010 10:16 Re: Gdańsk dwa sliczne maluchy nowe zdjęcia!

Z tego co pan mówił to zależało jej na małym kotku. W każdym razie, na pewno zapytam, co będzie z kotkiem w razie jak babcia pójdzie np. do szpitala, no i o wiek.
-Sterylizacja tak
-Domek niewychodzący

Btw. laski mają dt u nas najpóźniej do 21, więc do tego czasu musimy je wyadoptować. No chyba, że kolejny dt...

Przed chwilką dzwoniła pani w sprawie Kasieńki. Chce ją adoptować do domu- do pieska i kotki. Dom z ogrodem na uboczu, kotka która tam mieszka wychodzi ale pani wolałaby, żeby Kasia tak nie spacerowała. Umówiłam się na jutro :)

KatjaGda

Post » Wto gru 14, 2010 16:24 Re: Gdańsk dwa sliczne maluchy nowe zdjęcia!

:ok:
Obrazek

Marea

Post » Wto gru 14, 2010 16:53 Re: Gdańsk dwa sliczne maluchy nowe zdjęcia!

KatjaGda pisze:Z tego co pan mówił to zależało jej na małym kotku. W każdym razie, na pewno zapytam, co będzie z kotkiem w razie jak babcia pójdzie np. do szpitala, no i o wiek.
-Sterylizacja tak
-Domek niewychodzący

Btw. laski mają dt u nas najpóźniej do 21, więc do tego czasu musimy je wyadoptować. No chyba, że kolejny dt...

Przed chwilką dzwoniła pani w sprawie Kasieńki. Chce ją adoptować do domu- do pieska i kotki. Dom z ogrodem na uboczu, kotka która tam mieszka wychodzi ale pani wolałaby, żeby Kasia tak nie spacerowała. Umówiłam się na jutro :)

Gdańsk wrzeszcz?
Dzwoniła do mnie taka pani.
Chciała Kalę, nie oddałam.

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Wto gru 14, 2010 16:55 Re: Gdańsk dwa sliczne maluchy nowe zdjęcia!

Nie, za Żukowem... A czemu nie oddałaś?

KatjaGda

Post » Czw gru 16, 2010 12:56 Re: Gdańsk dwa sliczne maluchy nowe zdjęcia!

Tosia pojechała do domu :)

KatjaGda

Post » Czw gru 16, 2010 13:02 Re: Gdańsk dwa sliczne maluchy nowe zdjęcia!

Do babci? A ustaliłaś czy to babcia 60 letnia, czy 80 letnia? Trzymam za nią kciuki!
Powodzenia Tosieńka :kotek:

wszpasia

Od: Wto mar 11, 2008 18:46

Post » Czw gru 16, 2010 14:32 Re: Gdańsk dwa sliczne maluchy nowe zdjęcia!

Nie, do młodego małżeństwa w Gdyni :) Chcieli kotka, bo wyprowadzili się od rodziców, a tam mieli swoją znajdkę, ale rodzice nie chcieli im jej oddać i wybór padł na Tosię. Fajni ludzie widać, że wiedzą to i owo o kotach :)

Smutno mi było ją oddawać :(

KatjaGda

Post » Pt gru 17, 2010 19:33 Re: Gdańsk dwa sliczne maluchy nowe zdjęcia!

Rozmawiałam dzisiaj z nową Panią Tosi. Po przyjeździe do nowego domku oczywiście się schowała i nie wychodziła, wczoraj już bawiła się w swoim kątku zabawkami które ode mnie dostała i robiła mini wycieczki po mieszkaniu, a dzisiaj szalała w salonie na kanapie :) Radzi sobie dziewczynka :)

KatjaGda

[poprzednia][następna]