ToruńKotyCmentarne. MaciekPiotrekWDomu. KotkiWysterylizowane

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 11, 2010 9:19 Re: ToruńKotyzCmentarza.KociakiWDTWawaPP['][']/DTnaCITOznów

Z Maniusiem wszystko w porzadku,przebywa z nami w pokoju nie chowa się pod łóżko,teraz śpi wyciągnięty ,zmęczony zabawą z Frankiem.Jedzonkiem nie gardzi.Wydaje się być z nim wszystko w porządku.Reszta rezydentów też się trzyma .Lusia wczoraj była w Boliłapce na zmianie wenflonu,doktor powiedział,że jest dobrze nawodniona.Nie ma wymiotów,za to biegunka (sama krew) utrzymuje się nadal ,chociaż już w mniejszych ilościach.Wczoraj znależliśmy sposób na podanie jej pasty na biegunkę i na szczęście nie wymiotuje po jej podaniu.
Wczoraj póznym wieczorem poszła do misek gdzie są chrupki i była bardzo zawiedziona,że nie chcemy jej dać jeść.Mam nadzieję,że to dobry znak,skoro zainteresowana była jedzonkiem. :1luvu:
Obrazek

renatab

Od: Pt paź 08, 2010 19:58

Post » Sob gru 11, 2010 9:22 Re: ToruńKotyzCmentarza.KociakiWDTWawaPP['][']/DTnaCITOznów

renatab pisze:Z Maniusiem wszystko w porzadku,przebywa z nami w pokoju nie chowa się pod łóżko,teraz śpi wyciągnięty ,zmęczony zabawą z Frankiem.Jedzonkiem nie gardzi.Wydaje się być z nim wszystko w porządku.Reszta rezydentów też się trzyma .Lusia wczoraj była w Boliłapce na zmianie wenflonu,doktor powiedział,że jest dobrze nawodniona.Nie ma wymiotów,za to biegunka (sama krew) utrzymuje się nadal ,chociaż już w mniejszych ilościach.Wczoraj znależliśmy sposób na podanie jej pasty na biegunkę i na szczęście nie wymiotuje po jej podaniu.
Wczoraj póznym wieczorem poszła do misek gdzie są chrupki i była bardzo zawiedziona,że nie chcemy jej dać jeść.Mam nadzieję,że to dobry znak,skoro zainteresowana była jedzonkiem. :1luvu:

To chyba idzie ku dobremu. :D
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Od: Pt lut 09, 2007 21:41

Post » Sob gru 11, 2010 9:44 Re: ToruńKotyzCmentarza.KociakiWDTWawaPP['][']/DTnaCITOznów

Kto jest chętny na jutro na spotkanie, popołudniu :?:
Plan mógłby być taki, że najpierw jedziemy na karmienie kotów, a potem gdzieś byśmy pogadały.
Moja super wielka fura pomieści, oprócz mnie, jeszcze 4 osoby na ścisk 8)
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Post » Sob gru 11, 2010 10:37 Re: ToruńKotyzCmentarza.KociakiWDTWawaPP['][']/Spotkanie 12.12.

Ja b chętnie! Napiszcie tylko o kt i gdzie spotkanie. Tak jak kiedyś koło Reala na Grudziędzkiej? Chyba damy radę dojechac w ten śnieg?? :D
Sprawne Łapy Fizjoterapia Zwierząt http://sprawnelapy.pl/
Fundacja KOT http://fundacjakot.pl/

justyna p

Od: Pon paź 18, 2010 19:45

Post » Sob gru 11, 2010 11:23 Re: ToruńKotyzCmentarza.KociakiWDTWawaPP['][']/Spotkanie 12.12.

na mnie możecie liczyć po 16, jesli warunki pogodowe dopiszą :wink: myślę że lepiej poczekać do jutra jak zadymka się rozwinie,nie można narażać Agaty na jazdę w takich warunkach, wiem Agata , masz całoroczne prawko nie tylko na lato :wink: chodzi mi o to, że diabli wiedzą jak tam w niedzielę wygląda dojazd odśnieżony czy nie.
Wczoraj Asia była nakarmić koty cytuję treść esemesa : były 3 kotki baaaardzo głodne zjadły dwie puszki!
Asia wypatrzyła w Realu 3 puchy w cenie jednej, fast food bo fast food ale lepsze to niż nic, zapas wozi w bagażniku i przy każdej okazji jak będzie w pobliżu nakarmi koty. Ponieważ Asia stawia pierwsze kroki w karmieniu i zaczyna przygodę z kotami nie potrafi ocenić czy z nimi wszystko w porządku.

PearlRain

Od: Pt gru 11, 2009 12:06

Post » Sob gru 11, 2010 13:40 Re: ToruńKotyzCmentarza.KociakiWDTWawaPP['][']/Spotkanie 12.12.

Dobra to o której? Jestem chętna, pomarudzę :lol:
Agata dajesz im doxycylinę czy jeszcze nie?, bo one trochę chore są, moze podamy w niedzielę, a potem kto by był u nich dorzuciłby trochę do jedzenia, mozna by odsypać Asi jak jest chętna jeździć i dokarmiać co jakiś czas. Grunt, żeby było w miarę regularnie.

golla

Od: Wto sty 13, 2009 20:56

Post » Sob gru 11, 2010 19:14 Re: ToruńKotyzCmentarza.KociakiWDTWawaPP['][']/Spotkanie 12.12.

Jestem dopiero teraz.
Umówmy się w takim razie o 16.30. Może być przy realu ( koło przystanku autobusowego na parkingu ), ale mogę też podjechać po Was. Jak wolicie. Dajcie znać, to nie problem.
Mam nadzieję, że nie obudzi nas jutro jakaś śnieżyca. Tam przy cmentarzu droga raczej jest odśnieżona, bo tamtędy jeżdżą śmieciary.
Wezmę jutro dla kotów ciepłą śmietanę, chrupki i puszkę.
Doxycyklinę już mam, ale nie wiem czy będę dawać, bo kichająca kotka przestała kichać. Zresztą upewnimy się jutro w jakim są stanie.

Podrostek Maciuś zdrowieje z każdym dniem. Wczoraj zaczął jeść nawet suchą karmę :)

Renata, jak koty?
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Post » Sob gru 11, 2010 19:23 Re: ToruńKotyzCmentarza.KociakiWDTWawaPP['][']/Spotkanie 12.12.

Lusia bez zmian :( , a gówniarstwo teraz śpi i nabiera sił przed kolejną demolką :mrgreen:
Obrazek

renatab

Od: Pt paź 08, 2010 19:58

Post » Sob gru 11, 2010 19:55 Re: ToruńKotyzCmentarza.KociakiWDTWawaPP['][']/Spotkanie 12.12.

renatab pisze:Lusia bez zmian :( , a gówniarstwo teraz śpi i nabiera sił przed kolejną demolką :mrgreen:

:(
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Post » Sob gru 11, 2010 19:57 Re: ToruńKotyzCmentarza.KociakiWDTWawaPP['][']/Spotkanie 12.12.

Walcz Lusiu! :ok: :ok:

Będę na przystanku na parkingu, mam 5 min spacerkiem

justyna p

Post » Sob gru 11, 2010 20:41 Re: ToruńKotyzCmentarza.KociakiWDTWawaPP['][']/Spotkanie 12.12.

golla pisze:Dobra to o której? Jestem chętna, pomarudzę :lol:
Agata dajesz im doxycylinę czy jeszcze nie?, bo one trochę chore są, moze podamy w niedzielę, a potem kto by był u nich dorzuciłby trochę do jedzenia, mozna by odsypać Asi jak jest chętna jeździć i dokarmiać co jakiś czas. Grunt, żeby było w miarę regularnie.

Gosiu nie ma sensu podawać antybiotyku zdrowym kotom, a już nie powierzyłabym niedoświadczonej Asi podawania leku, zobaczymy jutro :ok:
Agata jakbyś mogła podjechac po mnie to poproszę :mrgreen:

PearlRain

Od: Pt gru 11, 2009 12:06

Post » Sob gru 11, 2010 21:01 Re: ToruńKotyzCmentarza.KociakiWDTWawaPP['][']/Spotkanie 12.12.

PearlRain pisze:
golla pisze:Dobra to o której? Jestem chętna, pomarudzę :lol:

Gosiu nie ma sensu podawać antybiotyku zdrowym kotom, a już nie powierzyłabym niedoświadczonej Asi podawania leku, zobaczymy jutro :ok:
Agata jakbyś mogła podjechac po mnie to poproszę :mrgreen:

Wyślę Ci smsa jak będę wyjeżdżała z domu. Golla, po Ciebie też mogę wpaść, bo to zupełnie po drodze do PearlRain.
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Post » Nie gru 12, 2010 12:47 Re: ToruńKotyzCmentarza.KociakiWDTWawaPP['][']/Spotkanie 12.12.

Dzięki Agata za propozycję, ale lepiej przejdę się małym spacerkiem do Reala. Trochę ruchu dobrze mi zrobi. Czasem robię tak specjalnie, dla formy, żeby cały czas nie siedzieć :lol:
Jestem 16.30 przy realu. :ok:

golla

Od: Wto sty 13, 2009 20:56

Post » Nie gru 12, 2010 21:21 Re: ToruńKotyzCmentarza.KociakiWDTWawaPP['][']/Spotkanie 12.12.

No to dokarmiłyśmy koty. Podbiegły do samochodu, jak tylko zajechałyśmy. Jadły spokojnie więc chyba nie były super zagłodzone, ale zaglądać tam trzeba, do miski coś wrzucić. Nawiew działa, grzeje i osusza podłoże. Wszędzie rozciapciany śnieg ale koty siedzą na suchym. Byłam pierwszy raz, sytuacja już w tej chwili nie wygląda źle, ulżyło mi. No i miło było zobaczyc się na żywo z Dziewczynami! :D

justyna p

Post » Pon gru 13, 2010 9:05 Re: ToruńKotyzCmentarza.KociakiWDTWawaPP['][']/Spotkanie 12.12.

Dziewczyny, dzięki za spotkanie. Było bardzo miło. :)

Kocice zdrowe, nie kichają, wyglądają dobrze. Jakby co to mam doxycyklinę i w każdej chwili mogę im zacząć podawać gdyby się rozchorowały. Gdy zabrałam stamtąd burego podrostka to kichająca kocica nagle ozdrowiała.
Było też czarnidło, czyli czarny grubaśny kocur.

Renata, jak koty, jest jakaś poprawa u Lusi?
Obrazek
Fell on black days

agatka84

[poprzednia][następna]