Timon i Simon[']... Timon i Łaciatek już u Prue:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 07, 2010 11:35 Re: Timon i Simon tragedia jednej nocy, Domu szukają! schr. Łódź

Prue pisze:No kurcze zostalo nam tylko położyć podłogi.Bezsilność to okropne uczucie =/ Ale nie mamy drzwi nawe jeszcze bo najpierw musi byc odpowiedni poziom podłoga zrobiony...Wszędzie wisi folia zamiast drzwi :P I nie wiem czy kotki nie zrobiłyby sobie z tego pysznej zabawy:P utrudniając tym pracę naszemu panu od remontu:P A kiedy on jest to my jestesmy w pracy wiec nie miałabym jak panowac nad nimi,a nie chcę na niego zwalac tego ze jeszcze kotów miałby pilnować :P Wybaczcie :oops:

Prue, spokojnie :D
zrób wszystko pięknie
i koto przyjaźnie :ok: :ok: :ok: :ok:
i pięęęękną siatkę na balkonie :kotek: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Wto gru 07, 2010 16:37 Re: Timon i Simon tragedia jednej nocy, Domu szukają! schr. Łódź

Wybrałam już sobie siatkę.Ale zastanawiam się dopiero nad zalożeniem jej na wiosnę,pod koniec lutego.Ponieważ jest w środku wzmacniana drucikiem i nie chcę zeby skorodował i stał się slabszy czy coś.A z opini o tej siatce wyczytałam ze jest bardzo dobra i koty moga ją gryźć,szarpać i sie na niej zawieszać i daje radę :mrgreen:

A swoją drogą to "koto przyjaźnie" czyli jak? Kwiatków nie mamy żadnych, więc się nie zatrują,żadnych sterczących noży i tym podobnych:P Nie wiem na co jeszcze zwócić uwagę żeby było koto przyjaźnie :P
Simonku [*]
TOBINIU[*]

Prue

Od: Śro lis 03, 2010 19:49

Post » Śro gru 08, 2010 23:36 Re: Timon i Simon tragedia jednej nocy, Domu szukają! schr. Łódź

żeby dxiur nie było w których się można schować i nie umieć wrócić.
Ale to raczej dotyczy kociaków.
Ja już wyciągałam kicię z kominka i z rury nawiewowej.
nawet Julka chciała za wszelką cenę wskoczyć z kominka do przewodu kominkowego i była bardzo zawiedziona że jest zamknięty :mrgreen:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Czw gru 09, 2010 14:40 Re: Timon i Simon tragedia jednej nocy, Domu szukają! schr. Łódź

Prue, sama wiesz najlepiej
- jesteś doświadczona z fretkami
a fretke upilnować to trzeba mieć
oczy dookoła głowy :twisted:

Simonek jako reniferek :wink:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Czw gru 09, 2010 14:46 Re: Timon i Simon tragedia jednej nocy, Domu szukają! schr. Łódź

Boże jakie cudo :) On ma zawsze takie nonszalanckie spojrzenie :mrgreen: :mrgreen:

A co do fretek to tak, one wszędzie włażą, otwierają szuflady,szafy, klatkę wszystko wywalają i przewracają :mrgreen: :mrgreen: Ale jest jedna różnica, kot wszędzie wskoczy, a fretka nie:P Fretka tylko się wspina,ewentualnie przesuwa przedmioty :mrgreen: i w oparciu o tą zasadę robi się fretko-przyjazny dom :P Kot wskoczy na każdą szafkę itp więc boję sie ze mogłam o czyms nie pomyslec O.o Ale nic mi do głowy nie przychodzi, a dziur zadnych nie mamy :D
Simonku [*]
TOBINIU[*]

Prue

Od: Śro lis 03, 2010 19:49

Post » Czw gru 09, 2010 14:58 Re: Timon i Simon tragedia jednej nocy, Domu szukają! schr. Łódź

co mi przychodzi do głowy jeszcze to
dobrze jest zabezpieczyć okna uchylne
takimi specjalnymi ogranicznikami (do kupienia w ikei)
bo to jest niebezpieczeństwo
i ew. mozna zainstalować takie specjalne
zabezpieczenia, obramowanie na kuchenkę, żeby
kot nie wskoczył kiedy jest zapalony gaz czy płyta rozgrzana
tez są w ikei- to przed dziećmi zabezpieczenia
a żeby było przyjemnie
to duuuużo półeczek ad kaloryferami :twisted:

Simonek to nie jest taki strasznie skoczny, ale Tymianek to owszem
teraz pokochał zlew, turla się w nim, a kran słuzy do miziania
Obrazek
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Czw gru 09, 2010 15:07 Re: Timon i Simon tragedia jednej nocy, Domu szukają! schr. Łódź

ruru Ty powinnaś z Simonkiem-reniferkiem kartki świąteczne zrobić i na bazarek wystawić :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Czw gru 09, 2010 15:21 Re: Timon i Simon tragedia jednej nocy, Domu szukają! schr. Łódź

Dokładnie. Pierwsza w kolejce bym stała po taką kartkę :mrgreen:

Oba koty piękne, ale ja jednak puchacze kocham całym sercem :1luvu:

maueczarne

Od: Pon sie 17, 2009 13:45

Post » Czw gru 09, 2010 15:32 Re: Timon i Simon tragedia jednej nocy, Domu szukają! schr. Łódź

magdaradek pisze:ruru Ty powinnaś z Simonkiem-reniferkiem kartki świąteczne zrobić i na bazarek wystawić :ok:

ok :ok: 8)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Czw gru 09, 2010 15:45 Re: Timon i Simon tragedia jednej nocy, Domu szukają! schr. Łódź

miłość braciszkowa :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pt gru 10, 2010 8:20 Re: Timon i Simon tragedia jednej nocy, Domu szukają! schr. Łódź

O, nie wiedziałam, że są takie zabzpieczenia na kuchenkę :ok:
U mnie Ikei nie ma, ale może w Castoramie mają?
Reniferek :1luvu:

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Pt gru 10, 2010 9:55 Re: Timon i Simon tragedia jednej nocy, Domu szukają! schr. Łódź

Braćki :1luvu: :love: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pt gru 10, 2010 19:55 Re: Timon i Simon tragedia jednej nocy, Domu szukają! schr. Łódź

Przepraszam za OT, ale dziś zauważyła, że w komórkach w moim bloku mieszka kotka (szylkretka, długa sierść, płaski pyszczek). Mam trudną sytuację finansową :oops: :cry: przez co nie mogę dać jej schronienia. Proszę o pomoć! Tutaj wątek viewtopic.php?f=13&t=121317
ObrazekObrazek

abradaque

Od: Czw kwi 08, 2010 17:50

Post » Pon gru 13, 2010 21:10 Re: Timon i Simon tragedia jednej nocy, Domu szukają! schr. Łódź

A co u moich ulubieńców taka cisza?

maueczarne

Od: Pon sie 17, 2009 13:45

[poprzednia][następna]